reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Claudia- ja mojemu kupuje"napój" bobovity tam jest rumianek, koperej i jabluszko. mozesz powolutku dawac wode z sokiem jablkowym np. hippa czy bobofruta. jabluszko fajne dziala na zaparcia. ja mojemu podaje ale pol na pol z sokiem, bo mu za slodki sam sok.

Dzięki
fajna alternatywa:-)

reklama
dziewczyny, mój od wczoraj jest strasznie marudny, śpi tylko na polu a w domu nic mu nie pasuje
płacze co chwile i nie umiem go zabawić w żaden sposób...

jedynie cyc go uspokoi ale też tylko na chwilę

czy to dlatego , że jest mu za ciepło??

claudia to może wywietrz porządnie pokoj Miśka, moze wtedy bedzie mu się lepiej spało.
co do zabawiania spróbuj mówić do niego zmieniając głosy... raz mów grubym, raz cieńkim głosikiem. moja lubi jak się ją straszy oczywiście delikatnie, ja często patrzę się na nią a za chwilę szybko schylam głowę w jej kierunku uuuu!!!...na początku robi wielkie oczy a za chwilę się śmieje

claudia to może wywietrz porządnie pokoj Miśka, moze wtedy bedzie mu się lepiej spało.
co do zabawiania spróbuj mówić do niego zmieniając głosy... raz mów grubym, raz cieńkim głosikiem. moja lubi jak się ją straszy oczywiście delikatnie, ja często patrzę się na nią a za chwilę szybko schylam głowę w jej kierunku uuuu!!!...na początku robi wielkie oczy a za chwilę się śmieje

wczoraj ładnie zasnął przy otwartym oknie

Witam wszystkich.
Mam takie pytanie,,,
Moj maluszek nie moze zrobic sam kupki,od jakis 2 tygodni codziennie pomagam mu ja zrobic. Jesli nie zrobi jej raz dziennie (za moja pomoca) to caly czas sie prezy i placze. Pomagam mu w ten sposob ze masuje okreznymi ruchami miejsce dookola odbytu.Brzuszek ma miekki,wiec wydaje mi sie ze go nie boli,baczki tez raczej normalnie puszcza. Nie wiem czy to mu w jakis sposob szkodzi??? Nic mu do dupci nie wsadzam zednego termometru ani mydelka. Jesli juz zrobi ta kupke to jest koloru zgnitej zieleni i smierdazaca. Lekarka mi powiedziala zeby sie tym nie przejmowac ze jest ok. Dodam jeszcze ze maly jest na Bebilon Comfort- z racji alergi na bialko i nietolerancje laktozy,oraz strasznych kolek. Codziennie pije rumianek ok 60 ml, herbatke koperkowa tez cos kolo tego. Bierze lakcid,espumisan,i kropelki na kolki delicol. Debridad tez juz bral ale zadnej zmiany nie bylo:-(. Zauwazylam u niego kolo kolan taka jakby wysuszona skore, obie nozki ma takie czy to cos powaznego? nie jest to czerwone,jak posmaruje kremem to tak jakby troche delikatniejsze w dotyku. Prosze o rady. Pozdrawiam

U nas sparwdzil sie dicoflor....spróbuj zamiast lakcidu...dicoflor jest dla dzieci ze skaza...

agnieszka moj ma podobnie ale tylko rano...prezy sie i placze.... ja podalam mu wczoraj rumianek i dzis bylo ok. moze z tym mlekiem jest cos nie tak...wiesz moja kolezanka byla u lekarki i ona usilnie kazala dawac dziecku enfamil a dziecko nie tolerowalo plakalo, mialo klopoty brzuszkowe i tak meczylo sie przez mc, pani doktor mowila ze sie przyzwyczai... w koncu kolezanka przeszla na zwykle bebiko i dziecko juz nie mialo takich problemow....moze warto rozwazyc zmiane mleka....

reklama
My placilismy za 30 tabletek 30zl i podajemy 1 dziennie....od wczoraj odstwilam debridad i obserwuje jak Barrus bedzie reagowal i moze za jakies dwa tygodnie odstaiw tez dicoflor i zobacze jak sytuacja z kupka bedzie....i czy brzuszke nie bedzie bolal.

Do góry