reklama
martusia29
Fanka BB :)
Ribi-No jak sie przypatrzysz dobrze to tak....czasem jak sie kupi jakies mydlo do d.... i zostaje taki bialy nalot na skórze,to to wyglada podobnie...jeszcze Majus ma mało wloskow....jak by byla czupryna to by nie bylo widoczne...i z cialka tez troszke...tak ze smarujemy sie cale i mysle ze niedlugo opanuje sytuacje
kurcze mamy problem z pępuszkiem Natalki... Kikut jeszcze nie odpadł, trzyma się mocno, ale co najgorsze, pojawiło się krwawienie. Nie jest duże, ale krew wypełnia całą przestrzeń wokół pępka. Ja normalnie bałam się tego oczyszczania pępuszka, a teraz to już w ogóle... Natalka mi tego nie ułatwia, to strasznie wierzga nóżkami i boję się jeszcze bardziej urazić ten pępek. Nie wiem czy iść z tym do lekarza, czy nie... Położna to wczoraj widziała i mówiła, że tak może się dziać, ale dziś jest chyba troszkę więcej tej krwi. Jutro chyba znów do niej zadzwonię, najwyżej weźmie mnie za histeryczkę.
Czy waszym maluszkom też krwawił pępek zanim odpadł?
-------------
właśnie zauważyłam, ze to mój 500 post i awansowałam na "fankę"
Czy waszym maluszkom też krwawił pępek zanim odpadł?
-------------
właśnie zauważyłam, ze to mój 500 post i awansowałam na "fankę"
ariska
moja miała bardzo długo pępowinkę i nie odpadała aż położna sama ukręciła i niestety pod pępkiem zrobiła się ziarninka ale już nie ma. Miśka tylko ma teraz brzydki pępek bo taki wystający ale jak wyjdziemy stąd to idziemy do lekarki żeby zobaczyła i jak nie ma przepukliny to klejimy plasterek
monia-t - u mojej tez było trochę krwi ale położna mówiła że póki pępek nie śmierdzi to jest dobrze. My dwa razy dziennie braliśmy gazik leko i wyciskaliśmy na pępek kropelki spirytusu. I po 3 tygodniach odpadł, został tylko kawałek ale wczoraj wszystko wypadło i już mogę całować do woli ten mój brzuszek:-)
Czesc dziewczyny.Monia-t mojemu pierwszemu synkowi papral sie pepek tzn zaczela mu sie ropa zbierac i poszlam z tym do pediatry a ta wyslala mnie do chirurga dziececego.I on sprawdzil pepek i dal mi takie cos do pryskania specjalne zeby sie dogoilo wszystko juz nie pamietam jak sie to nazywalo ale poskutkowalo.I tak mysle skoro ropial tylko i mnie moj lekarz wyslal do lekarza to krew chyba powazniejsza sprawa no ale to tylko moje rozumowanie.
b_iala
monia-t - namocz patyczek do ucha w spirytusie i tą krew wycieraj odchylaj pępek i normalnie głeboko wycieraj.. dzidzi to nie boli,.. czasami poprostu jak odpada pępek to tak moze byc.. moze Ci sie gdzies zachaczył o pielusie i cos sie naderwało.. jak nie śmierdzi to ok
Ariska-- my tez musimy do chirurga bo pępek troche wystaje ale jak Kuba wyzdrowieje.. i po szczepieniu to odrazu wezme skierowanie
Ariska-- my tez musimy do chirurga bo pępek troche wystaje ale jak Kuba wyzdrowieje.. i po szczepieniu to odrazu wezme skierowanie
dzięki dziewczyny. Uspokoiłyście mnie trochę. A krew jest bezpieczniejsza niż ropa, tak mówiła położna. Jak wieczorem jeszcze i dziś rano doczyszczałam pępek, to tej krewki już prawie nie ma, pewnie coś się poruszało.
reklama
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
moniat - Mojemu Maćkowi polożna w 5 dniu życia ukręciła pępęk bo pięknie był zasuszony, smarowalismy co 3h spirytusem 3:1, jedna lyżka spirytusa 3 lyzeczki wody namaczalismy pałeczke do ucha i smarowalismy, potem jak położna ukręciła to tylko dwa razy dziennie przemywalismy tydzień później nie było potrzeby bo pięknie się zagoił