reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

reklama
Dziewczyny ja od soboty mam problemy z oddychaniem. Glównie po posiłkach ale jem normalne porcje a nawet mniejsze niz zwykle bo wiem ze potem bede sie zle czuła. Mam zaraz wrazenie takiego pelnego brzucha. Np ostatnio zjadlam szkolna kanapke(tzn złozona) i nektarynke a czyłam sie jakbym zjadla cala pizze sama. Ani siedziec ani lezec. Nie fajne uczucie.
Czy to mozliwe ze dzidzius naciska mi na zoladek i dlatego sie tak czuje?? Czy Wy tez tak macie??

Niekoniecznie dzidziuś, ale macica powiększyła się już do takich rozmiarów, że uciska żołądek. Ja też czasami mam takie uczucie...

Kurcze to ciekawe jak to będzie później. Ja teraz ledwo siedze a jak sie położe to jeszcze gorzej:-( musze powiedziec tez o tym mojej gince ciekawe co ona na to:-/

dziewczyny przypomnialo mi sie cos!!!! moj ginek w rozmowie jak mu mowilam ze mam skurcze przepowiadajace pow ze juz nic mi nie pomoze zaden magnez bo wszystko sie przygotowuje do porodu. i za chwile powiedzial zeby mezus wcieral lioton 1000 w brzuch troche zlagodzi i cos jeszcze! a lioton jest na zylaki.. ciekawe, ale wyprobuje juz niedlugo jak beda mi bardziej dokuczac..

ja też nie słyszałam nigdy aby wcierać lioton 1000. Daj znać, czy są jakieś rezultaty.
Choć jak się zastanowić, to maść ta zmniejsza żylaki, opuchnięcia i skurcze łydek i stóp - więc coś w tym jest :-)

Tak,to skoro działa na lydki to na brzucho pewnie też zadziala.....mi się już kończy lioven,więc teraz sobie kupię lioton,a klaudoos zrobi testa i da nan znać:)Mnie na razie odpukać nie lapią skurcze.Raz tylko jak się nachodzilam i wysprzątałam całą chałupę,ale to bylo za dużo...jak na jeden raz.

dziewczynki wieczorem wcieralam bo mialam 3 skurczyska pod rzad i... nie powtorzylo sie twardnienie, ale musze sprobowac dzisiaj , bo po 1 razie trudno stwierdzic zwlaszcza ze liotonu wczesniej nie uzywalam tylko maz na zylaka na nodze wiec nawet nie wiem jakie odczucie daje..

reklama
Pytałam sie kolezanki o te ziola to jest LUBCZYK ....
Pije sie go od 33-34 tygodnia raz na dzien o tej samej porze .... Poki co wiem tylko tyle bo pokrótce kolezanki mi to powiedziala ale szczegoly moge podac jutro co i jak

Do góry