reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Nie chcę Cię straszyć, ale w tamtym tygodniu właśnie z powodu twardego brzucha leżałam 4 dni w szpitalu. I nie wiem, czy jutro tez tam nie trafię, bo od tych wymiotów i biegunki (które póki co minęły) mam brzuch, jak skała. Pani Doktor powiedziała mi, żebym wzięła No-spę i jak do jutra nie minie, to mam się stawić w szpitalu;(

reklama
Kashyaa ja przy TOmku na twardy brzuch brałam 3 razy dziennie nospe-forte ... no i gin kazała mi lezec.. duzo lezec...

sic1982: a jak twardnieje Ci brzuch to caly czy tylko podbrzusze? Mi twardniało podbrusze już koło 18 tygodnia ale tylko sporadycznie. Teraz jak wróciłam do pracy to co się tylko schylę, to mam twarde podbrzusze to nie boli a jest nie przyjemne:( Niestety w mojej pracy nie mogę się nie schylać bo pracuję z małymi dziećmi. wiec jak jestem w pracy to twardy brzuch mam co 15minut. Nie wiem już sama czy się martwić czy nie.. ostatnio lekarz ( wizyta 18 tc) powiedział, ze jak twardnieje brzuch od czasu do czasu to normalne.

sic1982: a jak twardnieje Ci brzuch to caly czy tylko podbrzusze? Mi twardniało podbrusze już koło 18 tygodnia ale tylko sporadycznie. Teraz jak wróciłam do pracy to co się tylko schylę, to mam twarde podbrzusze to nie boli a jest nie przyjemne:( Niestety w mojej pracy nie mogę się nie schylać bo pracuję z małymi dziećmi. wiec jak jestem w pracy to twardy brzuch mam co 15minut. Nie wiem już sama czy się martwić czy nie.. ostatnio lekarz ( wizyta 18 tc) powiedział, ze jak twardnieje brzuch od czasu do czasu to normalne.

Mi twardnieje podbrzusze i też nic mnie nie boli. Tylko takie dziwne uczucie. Lekarz powiedział, że od czasu do czasu tak może być, ale tylko CZASAMI. Mimo wszystko mam brać magne B6 i nospę (ewentualnie scopolan).

Dziewczyny, czy któraś z Was ma może problemy z oczami i potrzebuje konsultacji okulistycznej przed porodem? Ma mam wadę -6 i -5.75, kiedyś to się ponoć od razu kwalifikowało do cc, a teraz to bardziej patrzą na stan siatkówki oka.. Możecie napisać coś na ten temat.. Jutro mam wizytę i jestem ciekawa co mi doktorka powie..

Modlicha - ja mam -5,5 i -6,5 - nigdy nikt mnie nie wysłał specjalnie do okulisty, chociaż o to pytałam, trzy razy urodziłam siłami natury i nic mi nie jest, więc teraz nawet nie pytam... Z tego, co mi wiadomo, to teraz już faktycznie z takich powodów nie kwalifikują do cc. Ale ja bym na twoim miejscu zapytała bezpośrednio okulisty. To on najlepiej zna Twoje oczy, a nie ginekolog ;-)
Jeśli okulista uzna, że trzeba, to tak samo może wystawić zaświadczenie, że ma być cesarka i muszą się do tego dostosować - a przynajmniej tyle mi wiadomo :-)
Pamiętaj, że ja mam wspomnienia sprzed kilkunastu lat ;-)

modlicha ja mam wadę -4 na obu oczach i niedawno przechodziłam zapalenie rogówki, zapytałam więc lekarza czy to nie jest jakieś wskazanie do cc a on mi odpowiedziała dokładnie to samo co napisała giovannessa, tzn. że mam iść na konsultację okulistyczną i to okulista o tym zadecyduje.

modlicha - u mnie wada -1.00 i -1.25(dodatkowo astygmatyzm) więc malutka a i tak 8 lat temu już byłam proszona przez położną o konsultację okulistyczną. Badanie musiałam wykonać na własny koszt, prywatnie. Moja siostra dwa lata temu nie była skierowana, nikt jej nic nie mówił. Teraz jak w czerwcu byłam pierwszy raz u położnej to też pytała mnie jaką mam wadę i stwierdziła, że jak nic się nie działo to nie ma po co robić dodatkowych badań, do tego przy tak małej wadzie :)

reklama
Ja też mam -1 i -1.5 + astygmatyzm, ale nikt mi nic nie mówi, że powinnam zasięgnąć porady okulisty.
A propo oczu - czy macie też tak czasami, że razi was światło w ciąży i szyb

coś mi sie za szybko wysłało:-)
A propo oczu - czy macie też tak czasami, że razi was światło w ciąży i szybciej schną wam powieki? ja mam takie wrażenie od kilku dni.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry