reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości ciążowe, wizyty u lekarza

Oj na pewno czas będzie mi sie dłużył już sie nie mogę doczkać poniedziałku za tydzień bo najprawdopodniej wtedy pojedziemu na usg:-)
Ja tez uspakajam sie tak jak Ty, że nie ma plamień i wszytsko jest ok takie poprostu mam dolegliowsci inne dziewczyny maja nudnosci a mnie boli podbrzusze. A ta Luteina to chyba sparwia ze w organizmie wytwarza sie wecej progesteronu a ten hormon przyczynia sie do utrzymania ciazy. Nie wiem dokladnie jak to jest trzeba by w necie troszke poszperac i odczytac.

A Ty Kochana dzown i umawiaj sie na wizyte bo napewno toche mozna sie uspokic i zasiegnac fachowej porady:-)

przeczytałam na wikipedi ze luteina hamuje skurcze macicy..moze dlatego mniej mnie boli.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
szędzie pisza ze te bóle to niby normalne,no ale wiadomo zawsze lepiej się upewnić:tak:
Ja juz nie mogę sie doczekac,ja liczę na to że we wtorek będe miec usg,bedę go błagać,powiem ze nie wytrzymam:-):-):rofl2::rofl2:

OJ rozumiem rozumiem:-) Ja jak bylam w paitek to tez pytalam kiedy usg myslalam ze w tym tyg co teraz bedzie. Ginka zaproponowala zeby w jeszcze w nastepnym. Mowi ze moze juz byc teraz widac bijace serduszko a moze jeszcze byc za wczesnie i zebym sie nie denerowowala jak jeszcze nie bedzie bilo to zaproponowala jeszcze nastepny tydzien tak dla mojego spokoju i pewności:-) ale ja juz siedze jak na szpilkach.
Super jak Ty juz sobaczysz w srode to bedzie na pewno piekna chwila:-)

nie dziwię się że się nie możesz doczekać :-) ja też!!! :-)

dziś rano porobiłam badania podstawowe - mocz, krew + tsh, bo mam problemy z tarczycą. Miałam zaczynać długotrwałe leczenie w sierpniu, ale w tym przypadku, musze szybko iść do endokrynologa i zacząć leczenie jak najszybciej. dzwoniłam dziś do przychodni, może dziś się zwolni jakieś miejsce na usg tarczycy
do ginka idę w piątek

Hej dziewczyny, ja sie wybieram na wizyte w piatek, z objawow jakie na razie zauwazylam to bolace i wrazliwe piersi, delikatny bol brzucha, jestem strasznie senna, ciagle mi zimno i czesto chodze siusiu, poza tym czasami jak robie sie glodna to mnie mdli, a tak ogolnie to czuje sie super ;)

Hej dziewczyny, ja sie wybieram na wizyte w piatek, z objawow jakie na razie zauwazylam to bolace i wrazliwe piersi, delikatny bol brzucha, jestem strasznie senna, ciagle mi zimno i czesto chodze siusiu, poza tym czasami jak robie sie glodna to mnie mdli, a tak ogolnie to czuje sie super ;)

czyli typowo ciążowe objawy:-) ja tez ostatnio zrobiłam się senna...chociaż u mnie to trudno stwierdzic z ta sennościa bo ja zawsze lubiłam spać...może z ta róznica że teraz jak sie nawet zdzemne w ciagu dnia i sie obudze to nadal czuje sie nie wyspana.
Wlasnie teraz tak mam:/ a musze popsprzatac całe mieszkanko:/ ehh jak mi sie nie chce.

ja podobnie:)
sennosc, zimno mi, mdli mnie nie zaleznie od tego czy jestem glodna czy nie, wymiotuje nie zwracajac uwagi na pore dnia, mecza mnie zapachy, bol podbrzusza;/
nie moge pic herbaty - jednak jej zapach jest do zniesienia podobnie z kawa.
pije soki jednodniowe i kompociki tesciowej.
bola mnie tez stawy kolanowe.
po wymiotach trzese sie i drze dosc dlugo...
jak nie musze to nie wsiadam do samochodu;)
picie herbatki imbirowej bardzo pomaga - to pamietam z 1 ciazy. inne sposoby jakie mi polecano nie zdawaly egzaminu...
a wy co praktykujecie kiedy wam nie dobrze??

Kasiu to ja juz trzymam kciuki, żeby jednak lekarz zrobił te usg ale bedzie super:-D:-D:-D Bo to są niezapomniane przeżycia wkońcu:-D:-D

aniwar
to którego masz tą wizyte? ja mysle, że dobrze, że lekarz przełożył pewnie juz z doświadczenia wiej jak to sie mamy denerwowałi i zroczarowały jak jeszcze nic nie było widać, a tak już będziesz pewna, że zobaczysz wszystko:-D:-D:-D

Dominika81 fajnie, ze juz zrobiłaś sobie te podstawowe badania:-D No ja trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze było z tą tarczycą. Niewiem jak tam jest z leczeniam w ciązy ale pewnie lekarz zrobi wszystko by dobrze było;-):-D Wiem jaki to stres bo sama miałam ale naszczęście niemiałam nawrotu od 6 lat i jeszcze 3mieś temu miałam kontrolne badania i wszystko było ok. Ale stres to ogromny...u mnie córcia urodziła się bez tarczycy...a to juz całkiem masakra:-( Ale jak da się leczyć to niema sie czym przejmować myśle ;-)

ewka8484 oj to juz niedługo ale objawy to praktycznie masz identyczne jak ja haha:-D:-D Koniecznie daj znac jak po wizycie będziesz:tak: No ja trzymam kciuki by wszystko dobrze było:-D

AsiuK. aj to masz już strasznie z tymi dokuczliwymi wymiotami ja to wogóle za tym nie tesknie i tylko sie modle by po moich ostatnich ciążach jakos teraz mnie oszczędzono haha Ale mi to nic nie pomogło wiec fajnie jak masz coś co choc troszke zdaje egzamin;-):-D Oby tylko predko to wszystko przeszło :tak:

A ja dzis dzwoniłam z terminem rano do lekarza i kazali mi najpierw przyjechac na badania moczu i pobranie krwi to akurat mąż ma dziś nocke to zaraz pojechaliśmy. I termin dopiero mam na 25.05 i wtedy się wszystkiego dowiem:tak: Troszke szkoda, że tak późno ale akórat niemieli szybciej wolnego terminu. No i też mam mase pytań jak to teraz z tą ciażą bedzie i z tymi wszystkimi badaniami jakie mi beda musieli zrobić. Ale też pewnie dużo sie dowiemy jak pojedziemy w lipcu do poradni genetycznej...mam nadzieje tylko, że się wszystko dobrze potoczy łącznie z badaniami:tak:

Karolciu faktycznie dlugo musisz czekac na wizyte...ale dwa tygodnie szybko zleca i na pewno dowiesz sie samych pozytywnych rzeczy:-)

Ja mam zadzownic do mojej ginki w niedziele i wtedy umówimy sie na usg...jesli bedzie miała czas to w poniedzialek a jesli nie to pewnie wtorek...wiec licze ze poczatek przyszlego tygodnia. A zlecone przez nia badanka ide robic w srode...krew,mocz i te wszytskie inne....

reklama
Ja dopiero do ginka jestem zapisana na 10 czerwca, więc ide prywatnie, chociaz jeszcze nie dzwoniłam, żeby się umówić.

Do góry