ja ide dopiero na 1 wizyte w ciąży dlatego tak się pytam
no pewnie pytaj od tego jestesmy.. ze jak wiemy to pomozemy ja przy pierwszej ciazy lepiej zrobilam
chodzilam do takiej baby ale wyadwala mi sie dziwna i w 23tyg nie umiala okreslic plci i pwoiedziala ze tylko usg 3d czy 4d musi byc. wscieklam sie a zrobila mi cytologie i zapomniala wzaic pieniedzy..wyszlam z tego gabinetu i juz wiecej sie tam nie pokazalam.... a kolejny lekarz byl super.. te wizyty mi odpowiadaly.. mowil mi wszystko co jesc czego nie... kiedys zglosic sie i w razie co kiedy nagl trzeba sie zglosic.. dal swoj nr tel i kazal dzwonic gdyby cos sie dzialo. naprawde zwroc uwage na lekarza bo to wszystko od niego zalezy czy ciaza bedzie pieknym okresem czy bedziesz sie zamartwiac. ja ze wzgledu na wiek balam sie przy 1 szej ciazy ze cos sie wydarzy i poki nie czulam ruchow szlam do ginka jak na skazanie.. balam sie ze mi powie ze dziecko nie rosnie albo plod obumarl....jedna dziewczyna tak mala.. 19latka zaszla w ciaze nieplanowana ale chciala jej.... okazalo sie ze to 5raczki... jej partner jak sie dowiedzial to zemdlał! w koncu oboje tacy mlodzi! i z 5raczkow zaostaly czworaczki gdyz 1plod obumarl sam i sie wchlonal. ja nie chce Cie straszyc w zadnym wypadku to byly moje schizy bo za pozno wzielam sie za macierzynstwo.