reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta matki karmiącej i wszystko co chciałybyście wiedzieć o karmieniu piersią!

reklama
No ukladam malego na poduszce,ale musze się mocno pochylać i na dłuższą metę raczej nie wytrzymam.

Dziecko leży na plecach czy na boku? Bo z głową zwrócona na bok raczej kiepsko się pije....

Mika na boku. Ułożone wokół Twojej talii, nóżki ma prawie na Twoich plecach. Ja pod rogala wkładam jeszcze poduszkę przy tej pozycji.

Jak dzieć leży na boku to ok. Gdyby leżał na plecach to wtedy głowa byłaby lekko zwrócona na bok.

Dzięki dziewczyny

Mi spod pachy za mocno chyba leci bo mała ulewa, zrezygnowalismy z tej pozycji. Fajnie od góry przykładać ulewajace dziecko bo pije powoli i odruch ssania musi mieć dobry. Ale to męcząca pozycja dla dziecka i moja odrazu po takim karmieniu kima. Ja sobie rozróżniłam karmienia żeby mała wiedziała że leżąc tylko w nocy a w dzień na siedzącego odkąd mi rana po cc pozwala.

Dziewczyny jakie slodycze jecie?

Michalina biorąc pod uwagę to, że mój Malutek ma już 6 tygodni stopniowo przeszłam od Herbatników i biszkoptów, przez ciasto drożdżowe, sernik, kruche ciastka, wafle, lody do delicji z nadzieniem pomarańczowym. Teraz praktycznie jem wszystko :)

reklama
ja też w nocy na leżąco, a w dzień na siedząco, chyba że maruda jest i usnąć nie może, wtedy na leżąco też

ja na początku herbatniki i ciastka maślane, drożdżówki, muffinki własnej produkcji (sernik chciałam, mama zapomniała mi przywieźć...), muffinki z czekoladą, ciastka oblane czekoladą, batonik mini, lody oczywiście :D

Do góry