reklama
Z kolei nam położna na sr wbijała do głowy, że drastyczna dieta typu żadnych kapust, grochu, smażonego, truskawek itp powinna być stosowana tylko przez pierwszy miesiąc a potem musimy powoli włączać wszystko. Zjeść kawałek czegoś nowego i obserwować maluszka. Twierdzi, że w okolicach 3, 4 miesiąca pomwinnyśmy już jeść wszystko. Oczywiście jesli maluch źle reaguje na okreslony pokarm to trzeba na niego uważać ale dalej włączać inne.
To jest najrozsądniejsze i - jak dla mnie - jedyne słuszne podejście do sprawy. Nic dodać, nic ująć.
Zaczynamy dosyć restrykcyjnie, ale w miarę szybko wprowadzamy po trochu nowe produkty i uważnie obserwujemy dziecko.
Mój mąż już się zastanawia, co będzie gotował i przywoził mi do szpitala po porodzie ;-)
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Ja - Zołza - no nie żartuj z tymi mężowskimi obiadkami :-), przecież w szpitalu szczególnie położniczym dieta jest dostosowana również dla matek karmiących.
Z dietą to bez szaleństw - moja koleżanka karmiła do 1,5 roku jedząc tylko gotowaną marchewkę, takiegoż kurczaka oraz ryż. Skończyło się to dla niej zapaleniem stawów...
Z dietą to bez szaleństw - moja koleżanka karmiła do 1,5 roku jedząc tylko gotowaną marchewkę, takiegoż kurczaka oraz ryż. Skończyło się to dla niej zapaleniem stawów...
justynka1
Mamusia Antoniusia
cholera cytaty mi nie działają
forever mi też siostra przynosiła jedzenie,bo ja to ciągle głodna jestem,a w szpitalu dają jak w więzieniu 3x dziennie i finito,poza tym dawali np na śniadanie jajko,gdzie jak karmisz nie wolno jeść,nawet położne się dziwią wtedy,że nie różnicują nam diety.
forever mi też siostra przynosiła jedzenie,bo ja to ciągle głodna jestem,a w szpitalu dają jak w więzieniu 3x dziennie i finito,poza tym dawali np na śniadanie jajko,gdzie jak karmisz nie wolno jeść,nawet położne się dziwią wtedy,że nie różnicują nam diety.
reklama