reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta mamy karmiącej

ironia mi pediatra powiedziała że mozna po 3 tygodniu już dawać tylko nie 4 razy dziennie a 3. więc spoko daj małemu i nie męcz go

reklama
ironia spokojnie można dawac ale nie wolno przekroczyc 20 kropli na dobę, u nas espumisan nie zdał egzaminu, colinox zdaje się być lepszy i łatwiej się podaje bo to taka zawiesinka do mlaskania.
Wracając do tematu ja od tygodnia tylko na suchym chlebku i ewentualnie gotowana pierś z ziemniakami i marchewką :crazy: Przed koleczką jeszcze jadłam twaróg, serek wiejski, biszkopty, zdarzył się i banan i jabłuszko. Pochłonęłam też i arbuzy prawie codziennie - mniam. Potem pediatra stwierdziła żebym wyeliminowała wszelki nabiał, więc odpadło wiele - nawet biszkopty bo mogą zawierać śladowe ilości mleka - a mi bez słodkiego ciężko żyć :-(
Dziś odważyłam się znowu na arbuza i mam nadzieję, że nie zaszkodzi Hanulce

icak arbuz nie powinien zaszkodzic... on w większości składa się z wody :) Kurde muszę starego wysłac po arbuzona :D

My dziś na obiadem zapiekanka kozacka... Mąż to o mnie dba :) Ziemniaczki w talarki pokrojone, marchewka, pietrucha, seler (ale troszku) szpinak i piers z kurczaka (sól i pieprz do nich) i zalane smietanką 30% z mąką i jakimiś ziołami... i do piekarnika !! KOZAK jakie to pyszne !! !! !!

Poza tym moja dieta bardzo ograniczona :p Sniadanie kaszka manna albo jakas zupka mleczna (mmmmm kocham !! ) do tego ineczka... potem jakaś kanapeczka, później lekki obiadek a'la dzisiejszy później jakieś jabłuszko wciągam albo melona a później jakies kanapeczki na kolacje i zielona herba :D i tak w sumie codziennie taki jadlospis mam :p

a u mnie dziś było:
- śniadanie: serek almete z suszonymi pomidorami
- obiadek : kopytka cukrem
- kolacja : jajeczniczka na masełku z szynką :)

Wracając do tematu ja od tygodnia tylko na suchym chlebku i ewentualnie gotowana pierś z ziemniakami i marchewką :crazy: Przed koleczką jeszcze jadłam twaróg, serek wiejski, biszkopty, zdarzył się i banan i jabłuszko. Pochłonęłam też i arbuzy prawie codziennie - mniam. Potem pediatra stwierdziła żebym wyeliminowała wszelki nabiał, więc odpadło wiele - nawet biszkopty bo mogą zawierać śladowe ilości mleka - a mi bez słodkiego ciężko żyć :-(
Dziś odważyłam się znowu na arbuza i mam nadzieję, że nie zaszkodzi Hanulce
ja jem biszkopty z biedronki,potrafie na raz cala paczke opitolic.to można jeść ten twarog czy nie,bo ja już nie wiem?
icak arbuz nie powinien zaszkodzic... on w większości składa się z wody :) Kurde muszę starego wysłac po arbuzona :D

My dziś na obiadem zapiekanka kozacka... Mąż to o mnie dba :) Ziemniaczki w talarki pokrojone, marchewka, pietrucha, seler (ale troszku) szpinak i piers z kurczaka (sól i pieprz do nich) i zalane smietanką 30% z mąką i jakimiś ziołami... i do piekarnika !! KOZAK jakie to pyszne !! !! !!

Poza tym moja dieta bardzo ograniczona :p Sniadanie kaszka manna albo jakas zupka mleczna (mmmmm kocham !! ) do tego ineczka... potem jakaś kanapeczka, później lekki obiadek a'la dzisiejszy później jakieś jabłuszko wciągam albo melona a później jakies kanapeczki na kolacje i zielona herba :D i tak w sumie codziennie taki jadlospis mam :p
i mleko i smietane też można?
a u mnie dziś było:
- śniadanie: serek almete z suszonymi pomidorami
- obiadek : kopytka cukrem
- kolacja : jajeczniczka na masełku z szynką :)
i kopytka i jajecznicę?przeciez ona smażona?

ja już zgłupiałam

my jemy kopytka tylko z wody ::-) i z cukrem a jajecznica eee ile tam tego tłuszczu łyzeczka masła tyle..do zasmażki się wiecej daje :-) ja wychodze ze przekonania ze nie ma co przeszkadzac... :-) schabowe też tłuste i smażone a małemu nie szkodzą :)

ironia smażone schabowe?? toż to dla malucha straszne, wszystko co smażone jest niepolecane...
i cukier??? w czystej postaci? też działa wzdymająco dla dziecka...

mgordon a kompot z jabłek gotuje normalnie, jabłka dokładnie myje, kroję w ćwiartki, albo drobniej, wycinam gniazda (w skórce) to do wody, słodzę sporo - chyba, ze jabłka bardzo słodkie i gotuje...proporcje na oko..najczęściej dodaje jeszcze ze 4 listki mięty, jest taki bardziej orzeźwiający

reklama
Konsultanci mówią że jeść można wszystko tylko trezba obserwować dzieciaczka. Matka karmiaca potrzebuje wszelkich możliwych skąłdników i szerokiej zróżnicowanej diety.
Moja Tosia ma dopiero tydzień, nawał dzisiaj ustał ...uff, piersi zrobiły się mniejsze i miękksze i mam nadzieje że produkcja zacznie iść na bierząco, bo jestem wyczerpana ostatnimi dniami kiedy latałam z dojarką bo mój ssak nie nadąrzał ze ssaniem.

Do góry