reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Mamy Karmiącej

Ja właśnie pałaszowałam fetę aż mi się uszy trzęsły.
A dorwałam TERAZ artykuł, że nie tylko serów pleśniowych nie, ale i DOJRZEWAJĄCYCH.
Tzn zakazane: też serki topione i nasze polskie oscypki.
Szczególnie topione są niezdrowe. :( :( :(

reklama
O Matko!! Patka a ja sobie dzisiaj spałaszowałam kanapkę z serkiem topionym - tak mnie naszło po długim czasie. :-[
To może napiszcie od razu jakie można...........

jakby tak te rzeczy...sery mam na mysli byly takie grozne, to by nam to lekarze mowili zaraz przy stwierdzeniu ciazy a jednak nie mowia, wiec przypadki zachorowan nie moga byc czeste....nie ma zmartwien, udalo sie nam znowu, ja tez cos jadlam z sserow, dopoki jeszcze nie wiedzialam :laugh:

Czy któraś z Was orientuje się jakie są objawy skazy białkowej? Słyszałam o szorstkiej skórze, ale czy ona jest na calym ciele czy raczej lubi jakieś miejsca gdzie się pojawia ?

Jolik "szorstka skóra" pojawia się miejscowo, ale u każdego dziecka gdzie indziej!
Czyżbyś podejrzewała skazę u Tymka?

Hmmm mam nadzieję, że nie, ale nad noskiem już od pewnego czasu ma kawałek "szorstkiej skóry" - przesuszonej.
Nie kojarzę czy miał ją od urodzenia czy nabył ją już na tym świecie. Ostatnio dużo czytam i dlatego zwróciłam większą uwagę na jego skórkę. Wcześniej nie wiedziałam, że może to być objaw skazy białkowej. Jest to prawie niewidoczne, ale jednak jest i strasznie mnie to niepokoi. No tak zaraz zacznę panikować :-(

Doxa masz jakiś artykuł (www) na temat tych objawów?

reklama
hmmm artykułu nie mam, ale mogę poszukać.
Wiem o trochę o tym, bo mojej koleżanki synek (obecnie ma 2 latka) ma skazę białkową.

Jolik a próbowałaś np. oliwką smarować te miejsca? Może to tylko jakiś skórny problem? A poza tym jeśli nawet to jest związane z mlekiem, to nie koniecznie musi to być od razu skaza białkowa a np. nietolerancja białka, która może minąć np. po 2-3 tygodniach.
Jolik a poza tym ryżem jadłaś wcześniej nabiał?

Do góry