reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta mamy kamiącej/ Przepisy

O kurcze, jak żywe, jakbyś je na końcu polała ketchupem, to myślałabym, że prawdziwe.
Ja bym je nazwała paluszki teściowej :-D

Ostatnia edycja:
reklama
To ja sie dzis pochwale swoim menu;-)
Sniadanie: kromka ciemnego chleba tostowego z serem i dzemem, herbata z cytryna

Lunch: Platki kelloggs special K z truskawkami i swiezy banan
potem jablko

Slaba kawa, 2 mandarynki

Kolacja: Grilowany losos, ziemniaki, gotowany groszek

herbatka z cytryna , jablko

ok 10 zglodnialam troche i zjadlam 2 male mandarynki i marchewke :-)

Duzo dzis owocow bylo :happy:

sunshine bardzo fajne jedzonko chyba dzisiaj też pomyślę o rybkach może też łosoś albo pstrąg bo to mam w zamrażarce :D

wczoraj miałam dzikie połaczenia kulinarne

----śniadanie
2 kromki chleba z szynką i chrzanem
banan
czekolada
-----II śniadanie
szarlotka
jabłko
-----obiad
zupa z zielonego groszku z grzankami
kluski z sosem pieczarkowym
------przekąska
1l mleka :)
------kolacja
ciastko korzenne
5 plasterków szynki
https://www.babyboom.pl/forum/members/sunshine79-77569.html

U mnie wczoraj tak

Sniadanie
Platki organiczne pelno ziarniste z mlekiem 2%, kawa bez kofeiny

II sniadanie
jogurt grecki z brzoskwinia, zielona herbata

Lunch
2 kromki chleba pelno ziarnistego z maslem migdalowym i konfitura truskawkowa. zielona herbata

przekaska

pestki rozne (dynia, slonecznik) troszke rodzynke i migdaly
jablko

Obiad
Zupa pomidorowa z brazowym ryzem
piecoznego schab, groszek zielony i salatka z ogorkow
herbata zielona z rumiankiem

Lizzy rzeczywiscie dzikie polaczenie mialas:-D choc ja tez czesto je miewam, w koncu w ciazy jestesmy ;-)
Anja26 ty to sie fajnie odzywiasz, ja jestem za leniwa zeby gotowac, im mniej czasu w kuchni tym lepiej :-D

Dzis jadlam:
Sniadanie: platki Special kelloggs K z truskawkami i swiezy banan, woda z cytryna i miodem

Lunch: poached eggs (tak jak sadzone tylko na wodzie :-) i tost
jablko
poltorej godzinki przed kolacja : marchewka i humus

Kolacja: ziemniak w mundurku, do tego salatka z pomidorow, ogorka, papryki, olivek, czerwonej cebuli, herbata z cytryna

W ciagu dnia woda

jablko, 2 mandarynki,

Ostatnia edycja:
margoz ja mam straszny apetyt tylko staram sie go hamować bo już jestem 9,5 kg na plusie a do końca jeszcze 3 miesiące więc nie wiem na ilu się skończy ;( a po mamie mam problemy z wagą i niedoczynność tarczycy ;(

Mamy mamy:-) tylko trzeba sie troche pilnowac, ja jakis czas temu zaczelam sie troche zle odzywiac...nie mowie o fast food ale malo owocow, warzyw, sporo slodyczy ..skonczylo sie na tym ze codziennie rano jak wstawalam to czulam sie zle, ciezko i mdlilo mnie :szok: pisanie mojego menu na tym watku pozwala sie troche pilnowac...ja w sumie juz od 3-4 lat nie jem slodyczy (jak juz to orzechy w czekoladzie i ciemna czekolade) . Po prostu moj organizm tego nie potrzebowal odkad zamieszkalam w londynie :-D cala dieta mi sie zmienila

Anja26 ty to sie fajnie odzywiasz, ja jestem za leniwa zeby gotowac, im mniej czasu w kuchni tym lepiej :-D

,

gotowac ogolnie lubie, relaksuje mnie, ale niestety nie ma tyle czasu na to ile bym chicala, takze przewazniei gotuje na dwa dni
do tego dla nas fast foody nie istnieja, jak przyjdzie nam cos zjesc na szybko to naprawde ciezki wybor
oczywiscie resteuracije lubimy ale chodzimy tylko jak mamy czas, czasem cos na wynos z wloskiej wezmiemy
bo tak to ciezko same hamburgery, meksykanskie, chinskie, kury smazone itp. takze takie odpada

dziewczyny, czy wy apetytu nie macie w ogóle??? hihihi :-D:-D:-D

oczywiscie ze mamy ja pare lat temu zmienilam swoj styl odzywiania, i teraz jak jestem w ciazy to tym bardziej mam mozbilizacije by jest jak najlepiej, wkoncu nie jem tylko dla siebie

co oczywiscie nie znaczy ze sie nie zdarzja sie dni ze zjem pizze, czy ciacho czy cos jeszcze innego, ale oczywiscie staram sie by tych dni bylo jak najmniej

reklama
Anja ja tez nie jem fast food, chodzilo mi o takie co latwo i szybko przyrzadzic , albo zupy czasem kupuje organiczne i odgrzewam tylko. Byl czas ze duzo pracowalam, wracalam do domu pozno i chodzilam spac pozno wiec ani czasu ani sily na gotowanie nie mialam ...wydawalo mi sie i ciagle wydaje ze gotowanie to strata czasu :sorry2:
Do restauracji tez lubie chodzic :tak:czasem nawet wole do restauracji ,bo w Londynie jest ich mnostwo i duzy wybor zdrowego dobrego jedzonka, takze po pracy mozna skoczyc i sie zrelaksowac :-)

Ostatnia edycja:
Do góry