reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta mamy kamiącej/ Przepisy

reklama
Chyba będę sobie sama prowadziła temat :-D
Moje wczorajsze manu

sniadanie: ok 350 klaorii

2 jajka z majonezem (to moja słabość ostatnio)
1 pomidor
1 kromka chleba ciemnego

II śniadanie: ok 250

kubek kakao
jabłko

obiad ok 700

lazania

podwieczorek 150

2 mandarynki
2 kostki czekolady
1 kasztanek cukierek

kolacja 200

kubek kakao

aaaa no i podjadałam jak mój mąż jadł loda na zakupach nie wiem ile to kalorii bo całej gałki nie zjadłam :zawstydzona/y:

wczoraj było nieźle mniej niż 2000 kalorii chociaz ciagle za mało warzyw i owoców :no:

;-)Ja rowniez nie licze kalorii :-) ale mi sie wydaje ze ja ciagle cos jem :-D
-Rano Banan, danone Activia ze sliwkami, kawa inka z mlekiem
potem 2 sliwki

Lunch:
Warzywna zupa z kartonika ale organiczna :-) plus kromka ciemnego pieczywa
Potem swiezy sok z 1 duzej marchwi,pomaranczy, malgo jablka (marchew byla ogromna, bo tak to zawsze wiecej potrzebuje;-)),

-Potem zjadlam pare zelek haribo

Dinner:
2 male fajitas ( w srodek wlozylam: corn chicken, papryka, czerwona cebula,salsa sos, troche meksykanskiego ryzu uncle bens , pomidor)

i na koniec jablko

W ciagu dnia woda i herbata lady grey

Ostatnia edycja:
sunshine79 ty super się odżywiasz. W twoim menu jest dużo warzyw i owoców. Naprawdę gratuluje
ja mam wrażenie że jem za dużo tzw pustych kalorii :szok:

w weekend byłam na dwóch imprezach urodzinowych i też nie dało się nie spróbować różności, zwłaszcza w niedziele gdzie babcia męża zamiast sobie na talerz ładowała mi z hasłem "bo musisz jeść za dwoje zwłaszcza ciasta bo przecież będziesz miała córeczkę" wrrrrrrr
więc nie będę się przyznawała ile zjadłam :-(

w piątek jadłam:

śniadanie I

danio z płatkami ok 300

śniadanie II

2 małe kromki ciemnego chleba z serkiem Turek - 300
kostka czekolady z chilii 25

jabłko - 50
landrynyyyyyy - 100

obiad:

ziemniaki
paluszki rybne
surówka z kapusty pekińskiej - w sumie jakieś 600 kalorii

czekolada - 25

kolacja:

bułeczka z serem 250
kakao 200

razem : ok 1900 może nawet 2000 bo jeszcze piłam herbatę z cukrem

Lizzy, mi sie wydaje ze twoje menu nie jest zle, a male przyjemnosci nam tez sie naleza
Przed ciaza nie jadlam tyle owocow i warzyw, jakos dieta mi sie zmienila ...na lepsze :-)
choc przyznam ze wiecej jem przekasek niz przed ciaza. Czasem wpadne tu zeby napisac co jadlam, ale pod koniec dnia bo ja raczej nigdy nie planuje, jem na co mam ochote, no i te przekaski (miedzy posilkami, zaliczam do nich owoce, slodycze, wszystko co jem miedzy posilkami ) raz na jakis czas robimy z chrisem duze zakupy wiec jest w czym wybierac;-)

Widze ze watek sie nie rozkreca ;-)jestem ciekawa co wy dziewczyny jecie :-)
Pisze co jadlam dzis:
Sniadanie:) pure rye bread (brazowy ryzowy chleb) z szynka i czerwona papryka, kawa inka
snack: 2 sliwki,
potem filizanka kawy cappucino i 2 kostki ciemnej czekolady 70%

Lunch: Kromka brazowego ryzowego pieczywa, fasolka w sosie pomodorowym

-swiezy sok z marchwi, jablek i pomaranczy

Kolacja: grilowany corn steak, gotowane ziemniaki, surowka z pomidorow, ogorka, papryki, zielonych oliwek i czerwonej cebuli

sliwki jak zwykle
w ciagu dnia woda i herbata lady grey

Ostatnia edycja:
reklama
ja kalorii tez nie licze poprostu staram sie zdrowo odzywiac

dzisaj jak narazie

sniadanie
2 kromki chleba ciemnego z serkiem wiejskim i konfitura z truskawek, herbata z cytrynka

II sniadanie
tortilla z salata, marchewka, ogorkiem, pomidorem i papryka, kawka bez kofeiny

Lunch
mala zupa z kukurydze, piers z kurczaka, diet coke staram sie nie pic ale w samolocije albo sok albo soda

Jablko

Obiad.....okaze sie na co przyjdzie ochota ale cos czuje ze miesko moze rybka z warzywami
nabralam dzis wiecej ochoty na zdrowe odzywianie jak tylek wcisnelam w jeansy sprzed ciazy ;)

Do góry