reklama
Chyba będę sobie sama prowadziła temat
Moje wczorajsze manu
sniadanie: ok 350 klaorii
2 jajka z majonezem (to moja słabość ostatnio)
1 pomidor
1 kromka chleba ciemnego
II śniadanie: ok 250
kubek kakao
jabłko
obiad ok 700
lazania
podwieczorek 150
2 mandarynki
2 kostki czekolady
1 kasztanek cukierek
kolacja 200
kubek kakao
aaaa no i podjadałam jak mój mąż jadł loda na zakupach nie wiem ile to kalorii bo całej gałki nie zjadłam
wczoraj było nieźle mniej niż 2000 kalorii chociaz ciagle za mało warzyw i owoców
Moje wczorajsze manu
sniadanie: ok 350 klaorii
2 jajka z majonezem (to moja słabość ostatnio)
1 pomidor
1 kromka chleba ciemnego
II śniadanie: ok 250
kubek kakao
jabłko
obiad ok 700
lazania
podwieczorek 150
2 mandarynki
2 kostki czekolady
1 kasztanek cukierek
kolacja 200
kubek kakao
aaaa no i podjadałam jak mój mąż jadł loda na zakupach nie wiem ile to kalorii bo całej gałki nie zjadłam
wczoraj było nieźle mniej niż 2000 kalorii chociaz ciagle za mało warzyw i owoców
ligotka
Fanka BB :)
lizzy ja sobie podczytuje
krysiaczek86
ja nie licze kalorii ale jak czytam wasze menu to mi się wydaje, ze jem za dużo
sunshine79
;-)Ja rowniez nie licze kalorii :-) ale mi sie wydaje ze ja ciagle cos jem
-Rano Banan, danone Activia ze sliwkami, kawa inka z mlekiem
potem 2 sliwki
Lunch:
Warzywna zupa z kartonika ale organiczna :-) plus kromka ciemnego pieczywa
Potem swiezy sok z 1 duzej marchwi,pomaranczy, malgo jablka (marchew byla ogromna, bo tak to zawsze wiecej potrzebuje;-)),
-Potem zjadlam pare zelek haribo
Dinner:
2 male fajitas ( w srodek wlozylam: corn chicken, papryka, czerwona cebula,salsa sos, troche meksykanskiego ryzu uncle bens , pomidor)
i na koniec jablko
W ciagu dnia woda i herbata lady grey
-Rano Banan, danone Activia ze sliwkami, kawa inka z mlekiem
potem 2 sliwki
Lunch:
Warzywna zupa z kartonika ale organiczna :-) plus kromka ciemnego pieczywa
Potem swiezy sok z 1 duzej marchwi,pomaranczy, malgo jablka (marchew byla ogromna, bo tak to zawsze wiecej potrzebuje;-)),
-Potem zjadlam pare zelek haribo
Dinner:
2 male fajitas ( w srodek wlozylam: corn chicken, papryka, czerwona cebula,salsa sos, troche meksykanskiego ryzu uncle bens , pomidor)
i na koniec jablko
W ciagu dnia woda i herbata lady grey
Ostatnia edycja:
sunshine79 ty super się odżywiasz. W twoim menu jest dużo warzyw i owoców. Naprawdę gratuluje
ja mam wrażenie że jem za dużo tzw pustych kalorii
w weekend byłam na dwóch imprezach urodzinowych i też nie dało się nie spróbować różności, zwłaszcza w niedziele gdzie babcia męża zamiast sobie na talerz ładowała mi z hasłem "bo musisz jeść za dwoje zwłaszcza ciasta bo przecież będziesz miała córeczkę" wrrrrrrr
więc nie będę się przyznawała ile zjadłam :-(
w piątek jadłam:
śniadanie I
danio z płatkami ok 300
śniadanie II
2 małe kromki ciemnego chleba z serkiem Turek - 300
kostka czekolady z chilii 25
jabłko - 50
landrynyyyyyy - 100
obiad:
ziemniaki
paluszki rybne
surówka z kapusty pekińskiej - w sumie jakieś 600 kalorii
czekolada - 25
kolacja:
bułeczka z serem 250
kakao 200
razem : ok 1900 może nawet 2000 bo jeszcze piłam herbatę z cukrem
ja mam wrażenie że jem za dużo tzw pustych kalorii
w weekend byłam na dwóch imprezach urodzinowych i też nie dało się nie spróbować różności, zwłaszcza w niedziele gdzie babcia męża zamiast sobie na talerz ładowała mi z hasłem "bo musisz jeść za dwoje zwłaszcza ciasta bo przecież będziesz miała córeczkę" wrrrrrrr
więc nie będę się przyznawała ile zjadłam :-(
w piątek jadłam:
śniadanie I
danio z płatkami ok 300
śniadanie II
2 małe kromki ciemnego chleba z serkiem Turek - 300
kostka czekolady z chilii 25
jabłko - 50
landrynyyyyyy - 100
obiad:
ziemniaki
paluszki rybne
surówka z kapusty pekińskiej - w sumie jakieś 600 kalorii
czekolada - 25
kolacja:
bułeczka z serem 250
kakao 200
razem : ok 1900 może nawet 2000 bo jeszcze piłam herbatę z cukrem
sunshine79
Lizzy, mi sie wydaje ze twoje menu nie jest zle, a male przyjemnosci nam tez sie naleza
Przed ciaza nie jadlam tyle owocow i warzyw, jakos dieta mi sie zmienila ...na lepsze :-)
choc przyznam ze wiecej jem przekasek niz przed ciaza. Czasem wpadne tu zeby napisac co jadlam, ale pod koniec dnia bo ja raczej nigdy nie planuje, jem na co mam ochote, no i te przekaski (miedzy posilkami, zaliczam do nich owoce, slodycze, wszystko co jem miedzy posilkami ) raz na jakis czas robimy z chrisem duze zakupy wiec jest w czym wybierac;-)
Przed ciaza nie jadlam tyle owocow i warzyw, jakos dieta mi sie zmienila ...na lepsze :-)
choc przyznam ze wiecej jem przekasek niz przed ciaza. Czasem wpadne tu zeby napisac co jadlam, ale pod koniec dnia bo ja raczej nigdy nie planuje, jem na co mam ochote, no i te przekaski (miedzy posilkami, zaliczam do nich owoce, slodycze, wszystko co jem miedzy posilkami ) raz na jakis czas robimy z chrisem duze zakupy wiec jest w czym wybierac;-)
sunshine79
Widze ze watek sie nie rozkreca ;-)jestem ciekawa co wy dziewczyny jecie :-)
Pisze co jadlam dzis:
Sniadanie pure rye bread (brazowy ryzowy chleb) z szynka i czerwona papryka, kawa inka
snack: 2 sliwki,
potem filizanka kawy cappucino i 2 kostki ciemnej czekolady 70%
Lunch: Kromka brazowego ryzowego pieczywa, fasolka w sosie pomodorowym
-swiezy sok z marchwi, jablek i pomaranczy
Kolacja: grilowany corn steak, gotowane ziemniaki, surowka z pomidorow, ogorka, papryki, zielonych oliwek i czerwonej cebuli
sliwki jak zwykle
w ciagu dnia woda i herbata lady grey
Pisze co jadlam dzis:
Sniadanie pure rye bread (brazowy ryzowy chleb) z szynka i czerwona papryka, kawa inka
snack: 2 sliwki,
potem filizanka kawy cappucino i 2 kostki ciemnej czekolady 70%
Lunch: Kromka brazowego ryzowego pieczywa, fasolka w sosie pomodorowym
-swiezy sok z marchwi, jablek i pomaranczy
Kolacja: grilowany corn steak, gotowane ziemniaki, surowka z pomidorow, ogorka, papryki, zielonych oliwek i czerwonej cebuli
sliwki jak zwykle
w ciagu dnia woda i herbata lady grey
Ostatnia edycja:
reklama
A
Anja26
Gość
ja kalorii tez nie licze poprostu staram sie zdrowo odzywiac
dzisaj jak narazie
sniadanie
2 kromki chleba ciemnego z serkiem wiejskim i konfitura z truskawek, herbata z cytrynka
II sniadanie
tortilla z salata, marchewka, ogorkiem, pomidorem i papryka, kawka bez kofeiny
Lunch
mala zupa z kukurydze, piers z kurczaka, diet coke staram sie nie pic ale w samolocije albo sok albo soda
Jablko
Obiad.....okaze sie na co przyjdzie ochota ale cos czuje ze miesko moze rybka z warzywami
nabralam dzis wiecej ochoty na zdrowe odzywianie jak tylek wcisnelam w jeansy sprzed ciazy
dzisaj jak narazie
sniadanie
2 kromki chleba ciemnego z serkiem wiejskim i konfitura z truskawek, herbata z cytrynka
II sniadanie
tortilla z salata, marchewka, ogorkiem, pomidorem i papryka, kawka bez kofeiny
Lunch
mala zupa z kukurydze, piers z kurczaka, diet coke staram sie nie pic ale w samolocije albo sok albo soda
Jablko
Obiad.....okaze sie na co przyjdzie ochota ale cos czuje ze miesko moze rybka z warzywami
nabralam dzis wiecej ochoty na zdrowe odzywianie jak tylek wcisnelam w jeansy sprzed ciazy