reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta mamy kamiącej/ Przepisy

reklama
a ja dzis mam zamiar zrobic pierogi, mamusia wczoraj robila i sie mi zachcialo, tylko szukam jakiegos dobrego przepisu na ciasto bo ostatnio wyszly strasznie twarde ;( podpowiedzcie mi cos ...

Mogę się podzielić przepisem na ciasto mojej mamy. Zawsze dobre wychodziły.

40 dkg mąki
sól
1 szkl gorącej wody
1 płaska łyżeczka masła
trochę oleju
1 żółtko

Cześć dziewczyny!

Mam taka propozycje tematu żeby wypisywać co można przygotować na śniadanie, obiad, kolacje, przekąski....
Wiem że jest już wątek kulinarny ale w tym myślę o wpisywaniu menu na cały dzień razem z przybliżoną liczba kalorii. Może zainspiruje to do racjonalnych dań bo czasem nie mam pomysłu :no:

to jadłam we wtorek (ale nie gwarantuję że jest to idealna dieta i wybaczcie połączenia) nie pisze o napojach bo to w większości woda mineralna

śniadanie 9.00

2 kromki chleba ciemnego z tuńczykiem z puszki i majonezem - 350
jabłko - 50

II śniadanie 11.00

Danio - 150

obiad 14.00

bulion z grzankami - 200

obiad 16.00

6 klusek śląskich
pieczeń cielęca - razem ok 600
sałatka z kapusty

przekąska 18.00

banany - 100
czekolada - 100

kolacja 21.00

kawałek sernika - 300
kubek kakao - 200

Z kolacji nie jestem zadowolona :no:

Chyba tutaj cisza bedzie ;-)

a wiec u mnie dzien dzisaj tak bedzie wygladal

6 rano
kromeczka chleba peloziarnistego z serkiem, herbatka

830
platki z mlekiem i kawka bezkofeinowa ( aha kawa co dzien musi byc z starbucks, inne mi kompletnie nie smakuje :confused:)

1030
grejpfrut lub jogurt gtecki z miodem, zobaczymy na co bedzie ochota

1200
kanapka z chleba pelnoziarnistego z maslem orzechowym i przecierem z truskawek, zieloan herbatka

230
pomarancz

400
jablko

530 obiad
zupa ogorkowa z brazowym ryzem
pieczony losos z warzywami
salatka z zielonej salaty
zielona lub biala herbata
ale watpie ze tyle zjem na obiad pewno sie skonczy na zupie i salatce

oczywisice caly czas w dzien woda

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze dziewczyny ja nie daje rady, na śniadanie 3 kromki chleba musowo z pomidorem i ogórkiem, do tego czasami rzodkiewka albo jakaś sałata, obiady jem dwa, tzn zupke z córką i potem drugie danie z małżem, w międzyczasie jakiś baton słodki, bo inaczej jestem nie do życia :) i wieczorem płatki albo jajecznica albo parówki albo śledzik, zależy na co mnie napadnie :)

i herbata słodka z cytryną w dużych ilościach :)
aha z córcią jabłka, banany i brzoskwinie po zupce :)

reklama
Do góry