reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta mamy kamiącej/ Przepisy

Rogaliki drożdżowe-kruche

Pół Planty
Pół Kasi
5 żółtek
1 całe jajo
6 dkg drożdży
3 łyżki cukru
0,5 kg mąki
2-3 łyżki śmietany
Szczypta soli

Do mąki wlać drożdże rozmieszane z cukre. Dodać tłuszcz, żółtka,całe jajko i reszte składników. Wyrobić ciasto, podzielić na części, wałkować na okrągło.Placki tniemy na trójkąty, zwijamy, w środek dając nadzienie- najlepiej marmolada bo nie wypływa. Uformowane rogaliki nacieramy białkiem i posypujemy lekko cukrem.

Smacznego !!!
 
reklama
Paluszki Wiedźmy :-)

Składniki:

  • 225 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 3/4 szklanki obranych migdałów


    Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować i zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców - w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał (może być przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze) w miejsce paznokcia.
    Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC Studzić na kratce.
    Smacznego ? ;)


    creepy_witches_fingers_5.jpgcreepy_witches_fingers_6.jpg

Zdjecia i przepis NIE SĄ MOJEGO AUTORSTWA!!!
 
reklama
Do góry