crazy mama
Fanka BB :)
Ja kucharka stanowczo nie jestem.Obiad zupki kotleciki tak ale nie na taka skale jak wy.
Rafaello i salaka z kurczaczka sa super(akurat tyle robilam i polecam).
Jesli lubicie fasole to oto przepis na salatke:
1 puszka czerwonej fasoli
2 zabki czosnku rozgniecione
starty ser zolty
mojonez,sol i pieprz
Wszystko sie razem miesza i tyle.Nie powiem wam w jakich ilosciach bo ja jak juz pichce to tez zawsze na oko.
Jeszcze jedno jesli lubicie grilowac to sprobujcie chlebka z ziolami.Potrzeba:
bulka wroclawska,cilantro,natka pietruszki ,czosnek zgnieciony i maslo.Zamiast cilantro i pietruszki mozna ziola prowansalskie(ale ja wole zestaw 1).Troszke roztapiamy maselko(doslownie kilka sek.w mikrofali).Do maselka wrzycamy posiekane swierze ziolka,czosnek i mieszmy na jednolita mase.Bulke kroimy na kromki z kazda zmarujemy masa 1 strony.Skladamy bule do kupy, zawijamy w folie aluminiowa i na grila az bedzie ciepla.Suuuper do kurczaczka,stekow czy do zwylkej kielbaski.
Rafaello i salaka z kurczaczka sa super(akurat tyle robilam i polecam).
Jesli lubicie fasole to oto przepis na salatke:
1 puszka czerwonej fasoli
2 zabki czosnku rozgniecione
starty ser zolty
mojonez,sol i pieprz
Wszystko sie razem miesza i tyle.Nie powiem wam w jakich ilosciach bo ja jak juz pichce to tez zawsze na oko.
Jeszcze jedno jesli lubicie grilowac to sprobujcie chlebka z ziolami.Potrzeba:
bulka wroclawska,cilantro,natka pietruszki ,czosnek zgnieciony i maslo.Zamiast cilantro i pietruszki mozna ziola prowansalskie(ale ja wole zestaw 1).Troszke roztapiamy maselko(doslownie kilka sek.w mikrofali).Do maselka wrzycamy posiekane swierze ziolka,czosnek i mieszmy na jednolita mase.Bulke kroimy na kromki z kazda zmarujemy masa 1 strony.Skladamy bule do kupy, zawijamy w folie aluminiowa i na grila az bedzie ciepla.Suuuper do kurczaczka,stekow czy do zwylkej kielbaski.