reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta karmiących mam

zazdroszcze tez bym chciała chociaz jeden dzien tak sobie pofolgowac lodówka pełna smakołykow a ja na diecie najgorzej bylo w wigilie bo uwielbiam takie jedzonko
w dodatku dołuje mnie fakt ze staram sie jak moge a to nie przynosi efektu i Alanwk cierpi
przeraża mnie dzisiejsza noc
aha daje małemu infakol ale sama nie wiem czy mu pomaga
powiedzczie mi czy takie kolki mijaja czy on juz tak bedzie miał do 3 miesiaca zycia:no::-(

Ola kochana mojemu Patrykowi wogole infakol nie pomagal tak samo espumisan ,boze co my naszukalismy sie odpowiednich lekow aby w miare ulzyc malemu !
Pomagal tak naprawde tylko bobotic i tez teraz uzywam go z Filipkiem ,powiem tak pomaga ,maly popierdzi bez wysilku i zasypia :) ,Nie podaje herbatki z kopru wloskiego bo mi lekarka powiedziala ze to tylko wzmaga gazy.Kupilismy herbatke z Hipa wspomagajaca trawienie i powiem ci ze jakos Filipek Bardzo lagodnie przechodzi ! I wiem ze krople pomagaja mu bo wczoraj bylismy caly dzien u Jarka rodzicow i nie wizielismy kropli no i maly troche dal popalic ! A dzis lecimy na kropelkach i Filipek spi sobie popierdujac :)

slyszalam ze rewelacyjnymi kropelkiami sa Sab simplex - jednak w zadnej aptece\ w polsce nie mozna go niby dostac ,ja znalazlam go w aptece internetowej i jak bedzie trzeba zamowie !

Ale zapewne to zalezy od organizmu dziecka czy krople i jakie bede pomocne !

Ostatnia edycja:
reklama
A jest to prawda że kolki mogą nawet dopiero w 3 miesiącu się "ujawnić"???
Bo tak gdzieś słyszałam i nie wiem czy dalej się bać:baffled:

Na moje pierwsze dziecko nie działały żadne krople.
Biedny męczył się z kolkami 6 tygodni- karmiłam wtedy butelką.
Na dodatek ulewał.
Wczoraj u Klaudiuszka było w porządku- 0 kolek i ładnie pierdział ;-)

No a ja nadal nabiału nie moge jeść... :-( mam kolejne alergiczne dziecko, wczoraj zjadłam troszkę nabiału a dzisiaj Piotruś już wysypke ma:-(

No a ja nadal nabiału nie moge jeść... :-( mam kolejne alergiczne dziecko, wczoraj zjadłam troszkę nabiału a dzisiaj Piotruś już wysypke ma:-(
Marta, mojego Frania też wysypało, podejrzewam po czym. Ale moje pytanie dotyczy wysypki. Kiedy u was zeszła? Bo u mnie na drugi dzień po spożyciu się wzmogła i nie wiem czy to po tym jedzeniu czy od kremu, którym mu buzię posmarowałam. Kiedy się u was pokazała, jak długo trwała i kiedy zeszła?

Marta, mojego Frania też wysypało, podejrzewam po czym. Ale moje pytanie dotyczy wysypki. Kiedy u was zeszła? Bo u mnie na drugi dzień po spożyciu się wzmogła i nie wiem czy to po tym jedzeniu czy od kremu, którym mu buzię posmarowałam. Kiedy się u was pokazała, jak długo trwała i kiedy zeszła?

wczoraj rano zjadłam nabiał i wysypka na wieczór sie pokazała, dzisiaj jeszcze jest:-( jutro powinna zaczać schodzić.zobaczymy.

U mnie też problem nabiałowy. Wysypka wysypką, ale ten ból brzuszka Zosi, buszujące jelitka i prawie biegunka:-(Normalnie dziecko cierpi, to widać. Byłam u lekarza, kazała przejść na jeszcze bardziej restrykcyjną dietę. Niedługo nic nie będę mogła jeść, ale co zrobić. Mam nadzieję, że tylko przesadziłam z nabiałem, a nie że to skaza w pełnej postaci. Zobaczymy

reklama
Dziewczyny a czy przy tej alergii na nabiał to musi być wysypka i bóle brzuszka?
Bo mojemu Tomkowi strasznie jeżdzi po jelitkach...czasem to jest tak głośne że szok:szok:
No i jakiś czas miał dziwną kupę:baffled:

Do góry