reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

szuszu Oli nie chciała to mi zapodałaś,tak:-D Ja też się cieszę,że mam cesarkę. Chociaż zobaczymy co będziemy mówić dzień po jak nam każą wstawać:-D

Oli a co się dzieje ,że możesz nie dotrwać???

maggie szyjka mi się skraca miękka, glut głową do dołu naciska, ponoć mam skurcze ale ja ich nie czuję :wściekła/y:
Dr powiedział że mogę urodzić za 2 dni, a mogę po terminie :-(

U mnie dają dolargan po cc całą dobę i się śpi nic nie boli i jest super ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
maggie szyjka mi się skraca miękka, glut głową do dołu naciska, ponoć mam skurcze ale ja ich nie czuję :wściekła/y:
Dr powiedział że mogę urodzić za 2 dni, a mogę po terminie :-(

U mnie dają dolargan po cc całą dobę i się śpi nic nie boli i jest super ;-)

Ja też Dolargan dostawałam, ale to działało na jakiś czas a potem znowu musiałam zastrzyk brać, teraz chcę morfinę w kroplówce.

Ja też Dolargan dostawałam, ale to działało na jakiś czas a potem znowu musiałam zastrzyk brać, teraz chcę morfinę w kroplówce.

szuszu ale u mnie robili z taką częstotliwością zastrzyk, że praktycznie nie zdążałam się budzić :-) tylko o pierwszy zastrzyk się upomniałam

LANA, jesteś tak oszołomiona że nic nie słyszysz, poza tym podają Ci chyba leki uspokajające, a samo CC trwa może 10min.
Nie jest tak źle, fakt boli później, ale tu kłóćcie się o mocniejsze przeciwbóle, a nie tam Ketonal czy Pyralgine dożylnie, bo to rzeczywiście nic nie daje. A wstać pozwolą Ci dopiero po 12h choćbyś nie wiem jak bardzo chciała;-)
szuszu dzięki za pocieszenie i uświadomienie kochana -normalnie kamień z serca mi spadł teraz przynajmniej wiem ,że będę zakręcona i nie będę słyszeć tych wszystkich tekstów medycznych-ufff!!!!:happy2: a o przeciwbólowe napewno będę się wykłócać i to dosłownie o morfinę:tak:

A wiecie co? Byłam taki kozak, że przy drugim porodzie nie dam siebie położyć do porodu (bo ponoć na leżąco najgorzej). No i tak sobie kozaczyłam..:-) Do wczoraj.

USG mi robi gościu, który odbiera porody w szpitalu w którym rodziłam i rodzić będę. I mówię, jak to jest z respektowaniem moich postanowień(plan porodu itp.), mówi że w tyłku mają. Że do momentu porodu, to sobie mogę skakać, kucać, leżeć, ale sam poród na leżąco. A ja na to, że przecież mam prawo do innej pozycji, i że w nosie mam wygodę lekarzy (bo tak naprawdę ta pozycja do tego się sprowadza), a on mi na to, że tylko wywołam wojnę, a i tak będę musiała się położyć, bo lekarz odbierając 30 porodów na zmianie ma w nosie co mi się podoba, on musi mieć komfort i nie zastanawiać się nad przebiegiem tylko robi to 'taśmowo' i idzie na kolejny poród :O:O. Więc mówi, że będę walczyć z wiatrakami i tylko narażę się na gorsze traktowanie :O.
Moooże gdybym trafiła na jego dyżur to mi się uda jednak inną pozycję przyjąć, ale tak.. widzę że muszę się z nią pogodzić :-(.

Jestem wściekła, bo oni nawet nie próbują sprostać oczekiwaniom rodzącej.

To tak, jakby któraś chciała rodzić na Polnej. No i od niedawna jest tam gaz rozweselający... Tyle dobrego. Inne znieczulenia niż dolargan dożylnie nie wchodzi w grę.

mucha... Zakoczyłaś mnie bo nigdy się nie interesowałam (nie pytałam znajomych które rodziły) czy można w innej pozycji i tak dalej. W Norwegii moge rodzić nawet na stojąco jak mi tak wygodnie !!!! Totalny luz pod tym względem tutaj, więc zapraszam :-)

reklama
im blizej tym bardziej sie boje :(( jak to wytrzymam, a mam miec cc. Dolargan jest slabym?? ja morfiny raczej nie moge ze wzg na morf :(

Do góry