reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

szuszu Oli nie chciała to mi zapodałaś,tak:-D Ja też się cieszę,że mam cesarkę. Chociaż zobaczymy co będziemy mówić dzień po jak nam każą wstawać:-D

Oli a co się dzieje ,że możesz nie dotrwać???

maggie szyjka mi się skraca miękka, glut głową do dołu naciska, ponoć mam skurcze ale ja ich nie czuję :wściekła/y:
Dr powiedział że mogę urodzić za 2 dni, a mogę po terminie :-(

U mnie dają dolargan po cc całą dobę i się śpi nic nie boli i jest super ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
maggie szyjka mi się skraca miękka, glut głową do dołu naciska, ponoć mam skurcze ale ja ich nie czuję :wściekła/y:
Dr powiedział że mogę urodzić za 2 dni, a mogę po terminie :-(

U mnie dają dolargan po cc całą dobę i się śpi nic nie boli i jest super ;-)

Ja też Dolargan dostawałam, ale to działało na jakiś czas a potem znowu musiałam zastrzyk brać, teraz chcę morfinę w kroplówce.

Ja też Dolargan dostawałam, ale to działało na jakiś czas a potem znowu musiałam zastrzyk brać, teraz chcę morfinę w kroplówce.

szuszu ale u mnie robili z taką częstotliwością zastrzyk, że praktycznie nie zdążałam się budzić :-) tylko o pierwszy zastrzyk się upomniałam

LANA, jesteś tak oszołomiona że nic nie słyszysz, poza tym podają Ci chyba leki uspokajające, a samo CC trwa może 10min.
Nie jest tak źle, fakt boli później, ale tu kłóćcie się o mocniejsze przeciwbóle, a nie tam Ketonal czy Pyralgine dożylnie, bo to rzeczywiście nic nie daje. A wstać pozwolą Ci dopiero po 12h choćbyś nie wiem jak bardzo chciała;-)
szuszu dzięki za pocieszenie i uświadomienie kochana -normalnie kamień z serca mi spadł teraz przynajmniej wiem ,że będę zakręcona i nie będę słyszeć tych wszystkich tekstów medycznych-ufff!!!!:happy2: a o przeciwbólowe napewno będę się wykłócać i to dosłownie o morfinę:tak:

A wiecie co? Byłam taki kozak, że przy drugim porodzie nie dam siebie położyć do porodu (bo ponoć na leżąco najgorzej). No i tak sobie kozaczyłam..:-) Do wczoraj.

USG mi robi gościu, który odbiera porody w szpitalu w którym rodziłam i rodzić będę. I mówię, jak to jest z respektowaniem moich postanowień(plan porodu itp.), mówi że w tyłku mają. Że do momentu porodu, to sobie mogę skakać, kucać, leżeć, ale sam poród na leżąco. A ja na to, że przecież mam prawo do innej pozycji, i że w nosie mam wygodę lekarzy (bo tak naprawdę ta pozycja do tego się sprowadza), a on mi na to, że tylko wywołam wojnę, a i tak będę musiała się położyć, bo lekarz odbierając 30 porodów na zmianie ma w nosie co mi się podoba, on musi mieć komfort i nie zastanawiać się nad przebiegiem tylko robi to 'taśmowo' i idzie na kolejny poród :O:O. Więc mówi, że będę walczyć z wiatrakami i tylko narażę się na gorsze traktowanie :O.
Moooże gdybym trafiła na jego dyżur to mi się uda jednak inną pozycję przyjąć, ale tak.. widzę że muszę się z nią pogodzić :-(.

Jestem wściekła, bo oni nawet nie próbują sprostać oczekiwaniom rodzącej.

To tak, jakby któraś chciała rodzić na Polnej. No i od niedawna jest tam gaz rozweselający... Tyle dobrego. Inne znieczulenia niż dolargan dożylnie nie wchodzi w grę.

mucha... Zakoczyłaś mnie bo nigdy się nie interesowałam (nie pytałam znajomych które rodziły) czy można w innej pozycji i tak dalej. W Norwegii moge rodzić nawet na stojąco jak mi tak wygodnie !!!! Totalny luz pod tym względem tutaj, więc zapraszam :-)

reklama
im blizej tym bardziej sie boje :(( jak to wytrzymam, a mam miec cc. Dolargan jest slabym?? ja morfiny raczej nie moge ze wzg na morf :(

Do góry