reklama
kurde im więcej oglądam tych SN tym bardziej mnie cieszy cc
Oli, mam tak samo
Przesłać Ci kilka linków;-)?
Oli.B
Fanka BB :)
po dzisiejszej wizycie, gdzie okazało się, że mogę nie dojechać na planowaną 350 km może jednak nie :-(Oli, mam tak samo
Przesłać Ci kilka linków;-)?
Bo nie ręczę za siebie jak mi każą rodzić SN w jakimś no name szpitalu
LANA
maggie78-ja na początku jak się dowiedziałam,że będę miała cc to też się cieszyłam ale teraz tak juz nie całkiem.Jak sobie pomyslę jak się będę czuła po i ile do siebie będę dochodzić -chociaż ja mam motorek w tyłku i podejżewam ,że długo nie poleżę i tego samego dnia będę chciała dupsko z łóżka podnieść -mam mieszane uczucia co do cc.Teraz jeszcze jak mój gin coś zaczyna napomykać ,że anestezjolog może w moim przypadku mieć problem z wkłóciem w odpowiednie miejsce bo akurat w tym miejscu mam przepukline i jest możliwość ,że będą musieli mnie znieczulić całkowicie czyli uśpić to już wogóle mi się nie podoba ja nie chcę spać ja chcę być świadoma .Z drugiej strony nie uśmiecha mi się słyszeć tych wszystkich medycznych słówek w trakcie cesarki typu "siostro skalpel","siostro tniemy"-bryyyyyy!!!!
LANA
moja przyjaciółka 2 miesiące temu rodziła przez cc w Irlandii i była w szoku tak szybko do siebie doszła ,bardzo sobie chwaliła .To był jej 2 poród cc pierwwszy w Polsce 13 lat temu i nie było tak kolorowo jak teraz.Nie ma na to reguły każdy przechodzi inaczej i dużo również zależy od szpitala ,lekarzy i połoznych
reklama
maggie78-ja na początku jak się dowiedziałam,że będę miała cc to też się cieszyłam ale teraz tak juz nie całkiem.Jak sobie pomyslę jak się będę czuła po i ile do siebie będę dochodzić -chociaż ja mam motorek w tyłku i podejżewam ,że długo nie poleżę i tego samego dnia będę chciała dupsko z łóżka podnieść -mam mieszane uczucia co do cc.Teraz jeszcze jak mój gin coś zaczyna napomykać ,że anestezjolog może w moim przypadku mieć problem z wkłóciem w odpowiednie miejsce bo akurat w tym miejscu mam przepukline i jest możliwość ,że będą musieli mnie znieczulić całkowicie czyli uśpić to już wogóle mi się nie podoba ja nie chcę spać ja chcę być świadoma .Z drugiej strony nie uśmiecha mi się słyszeć tych wszystkich medycznych słówek w trakcie cesarki typu "siostro skalpel","siostro tniemy"-bryyyyyy!!!!
LANA, jesteś tak oszołomiona że nic nie słyszysz, poza tym podają Ci chyba leki uspokajające, a samo CC trwa może 10min.
Nie jest tak źle, fakt boli później, ale tu kłóćcie się o mocniejsze przeciwbóle, a nie tam Ketonal czy Pyralgine dożylnie, bo to rzeczywiście nic nie daje. A wstać pozwolą Ci dopiero po 12h choćbyś nie wiem jak bardzo chciała;-)