Do SN musi być w mniejszych dawkach- no musi kobieta czuć co się dzieje
Ja przy CC też czułam dotyk itd.
Nie jest niestety tak, że nie czujesz nic..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do SN musi być w mniejszych dawkach- no musi kobieta czuć co się dzieje
ZZO do porodu SN podaje się od momentu kiedy ból jest już nietolerowany przez kobietę ale do 7cm rozwarcia. Wyklucza je poród w wodzie. Cienką igłą znieczulaja miejscowo i wbijajają grubą z rurką która jest bardzo długa i cieniutka po czym wyciągają igłę a rurka zostaje. Znieczulenie działa określony czas i gdy zaczyna się czuć ból podają przez tę rurkę następną dawkę i tak do czasu kiedy się urodzi. Przy ZZO zakłada się cewnik więc chodzenie nie jest zalecane, (zresztą dobrze podane znieczulenie nie powinno boleć więc po co chodzić?)również lekarz musi ciągle obserwować tętno dziecka czy nie spada i jak reaguje na znieczulenie. Po porodzie zalecają poleżeć 8 godz żeby dojść do siebie, wyciągają cewnik i można wstać. Siostra rodziła niedawno
He he, dzięki
Jak masz rurkę która wisi i rankę w kręgosłupie a siedzisz po szyję (czasem) w gorącej wodzie i chwilowo zanieczyszczanej (zdarza się!) bo przecież się ją filtruje to jak?? Wdać się może zakażenie... a cewnik?? A monitorowanie tętna dziecka? Tak lekarz mi powiedział i stwierdził że poród w wannie wyklucza ZZO- oszukał mnie??