nadziejka- mi osttanio polozna mówiła ze te skurcze porodowe to takie ze jak cie złapia to rzucasz wszytsko co w tym czasie robilas i skupiasz sie tylko na skurczu bo na niczym innym nie jestes w stanie. Jesli skurcz polega tylko na tym ze go zauwazasz ale nie jest jakis mega klopotliwy lub ustepuje po cieplym prysznicu, lezeniue itp. to nie ma paniki i to tylko skurcze przepowiadajace.
reklama
Nadziejka,nie mam pojecia jak jest u ciebie,ale moge napisać jak było u mnie( tak jak wyzej dziewczyny ). Ja na kilka dnie przed porodem miałam własnie takie bóle ciagłe,trwajace dwie a czasem dłuzej i kilka razy na dobe( ale czasem tylko raz na dobe...) i one po jakims czasie same ustepowały. To były ćwiczenia macicy przed realnymi skórczami,ktorych uwierz nie da sie z niczym innym pomylić. Jest skurcz i przerwa,skurcz i przerwa,skórcz poczatkowo trwa znacznie krocej a przerwa jest dosć długa,potem są coraz krotsze przerwy a skórcze trwają juz ciagle( przynajmniej ja miałam takie wrazenie.był skórcz 30sek przerwy i znowu skurcza). Mi dodatkowo zaczeły sie sączyc wody wiecnie miałam watpliwosci ze to TO i pojechalismy.
Jak masz watpliwosci to zawsze lepiej jedź fałszywym alarmem. Położne wcale się temu nie dziwią i nikt krzywo nie patrzy. Lepiej tak niz jak byś miała przyjechać z główka miedzy nogami....
O! i tak jak dziewczyny piszą,bierz zawsze no spe,idź pod prysznic i jak te bóle ustąpią to do łózka spać,a jak nie to szpital.
Nadziejka a ktory to tydz u ciebie?
Jak masz watpliwosci to zawsze lepiej jedź fałszywym alarmem. Położne wcale się temu nie dziwią i nikt krzywo nie patrzy. Lepiej tak niz jak byś miała przyjechać z główka miedzy nogami....
O! i tak jak dziewczyny piszą,bierz zawsze no spe,idź pod prysznic i jak te bóle ustąpią to do łózka spać,a jak nie to szpital.
Nadziejka a ktory to tydz u ciebie?
LANA
Fanka BB :)
nie bralam nospy, bol byl nie za mocny i trwal ok 2 godz w nocy. Zastanawiam sie co to bylo i jak to edzie gdy juz zaczne rodzic
nadziejka 2 godziny???? chyba chciałaś napisać aż 2 godziny bo to bardzo długo trwało ja po pół godzinnym bólu odrazu biorę nospę fortę ,mimo iż biorę ją regularnie 3x1 i dodatkowo magnez 3x2 to i tak jak jest jakiś ból trzeba brać nospę
nadziejka82
Fanka BB :)
Dzieki Dziewczyny za wszelkie info. Nospy nie wzielam bo nie bolalo jakos bardzo. Jestem w 36,3 tc. Moja nocna przygoda to pewnie juz pierwsza zapowiedz nadchodzacego porodu.
kurcze a czy to wszystko znaczy ze ja nigdy nie urodze....nospe bralam ostatni raz z 2 miesiace temu, magnezu tez nie lykam a skurczy to chyba jeszcze zadnych nie mialam....na porod sie nie zapowiada czy az tak mnie zaskoczy...jedyne co mnie pociesza to ze mlody wg. gin juz przygotowany do startu
wiara.nadzieja.milosc
Zaangażowana w BB
A mnie przez ostatnie 3 dni boli podbrzusze jak przed miesiaczka i sie zastanawiam czy to cos znaczy czy tylko macica mi sie rozciaga, do tego mam takie dziwne uczucie jakbym miala strasznie wilgotno i chodze do lazienki sprawdzac wkladke czasem mnie cos w okolicach szyjki pobolewa, ale to pewnie mala mi tam szaleje, kurcze dlaczemu mi tu nie sprawdzaja stanu szyjki wcale !?
kurcze a czy to wszystko znaczy ze ja nigdy nie urodze....nospe bralam ostatni raz z 2 miesiace temu, magnezu tez nie lykam a skurczy to chyba jeszcze zadnych nie mialam....na porod sie nie zapowiada czy az tak mnie zaskoczy...jedyne co mnie pociesza to ze mlody wg. gin juz przygotowany do startu
Ja miałam tylko raz takie porządne bóle w tej ciąży. Z Wiki nawet przepowiadających nie miałam, brzuch w ogóle nie twardniał.
Teraz też nie biorę żadnych leków i w zasadzie nic się nie dzieje;-)
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała robione pomiary miednicy??
Dziewczyny, a czy któraś z Was miała robione pomiary miednicy??
ja nie
szuszu ja tez nie.
Ja od wczoraj mam taki bol miesiaczkowy, nie wiem czy to skurcze bo nie wiem jak one "wygladaja" po nospie troche przeszlo, mam nadzieje ze to jeszcze nie te wlasciwe skurcze bo dopiero za tydzien w pon mam byc w wawie
Ja od wczoraj mam taki bol miesiaczkowy, nie wiem czy to skurcze bo nie wiem jak one "wygladaja" po nospie troche przeszlo, mam nadzieje ze to jeszcze nie te wlasciwe skurcze bo dopiero za tydzien w pon mam byc w wawie
reklama
suszu888 ja będę miała robione pomiary miednicy na następnej wizycie tj.26.07
wogóle jestem zła na tego doktora, bo zabiera się za wszystko jak głodny srać, coraz bliżej porodu, wysłał mnie na szpital dzisiaj, zbadal mnie w końcu lekarz ginekologicznie i grzybol ! no zła jestem jak nie wiem co, bo gdyby nie akcja rano, to pewnie bym poszła tak do porodu, bo zapewne by mnie nie zbadał i następnym razem
a za wizyte potrafi sobie policzyć, ale ja już go podsumuje następnym razem !!
wogóle jestem zła na tego doktora, bo zabiera się za wszystko jak głodny srać, coraz bliżej porodu, wysłał mnie na szpital dzisiaj, zbadal mnie w końcu lekarz ginekologicznie i grzybol ! no zła jestem jak nie wiem co, bo gdyby nie akcja rano, to pewnie bym poszła tak do porodu, bo zapewne by mnie nie zbadał i następnym razem
a za wizyte potrafi sobie policzyć, ale ja już go podsumuje następnym razem !!