reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy widzie drugą kreskę?

A ile dpo? I czy był monitoring?
Nie bez monitoringu. Biorę duphaston i na nim mam okres co 28dni wiec zakładam ze owulacja to 14-15 dzień (wiem głupio). Ale póki co jakos tak nie przykładam się do ustalenia dnia owulacji po prostu miedzy 10 a 20 dc kochamy się często . Może to błąd , ale nie chce sytuacji żeby kochać się z zegarkiem w ręku

reklama
No właśnie zrobiłam test bo miałam mdłości i one są naprawdę dokuczliwe 😂 ale może masz racje, może to podświadomość jednak 🤔 i tworzy się błędne koło . Myślisz, ze aż tak głowa może wywołać fizyczne objawy? Bo możesz mi nie wierzyć, ale to są naprawdę trwające kilka godzin ciągi bekania i mdłości. I czemu akurat tylko te objawy sobie sama wywołuje a nie jakieś inne? Zastanawiałam się czy to nie jakieś zmiany hormonalne albo cos w tym stylu, ale to takie gdybanie bo się na tym nie znam
Myślę, że gdyby to były zmiany hormonalne to trwało by ciągle
A sama napisałaś, że trwa tylko w czasie starań. Więc, myślę, że wnioski nasuwają się same. Ale mimo wszystko zgłoś to lekarzowi na wizycie kontrolnej.
Nie bez monitoringu. Biorę duphaston i na nim mam okres co 28dni wiec zakładam ze owulacja to 14-15 dzień (wiem głupio). Ale póki co jakos tak nie przykładam się do ustalenia dnia owulacji po prostu miedzy 10 a 20 dc kochamy się często . Może to błąd , ale nie chce sytuacji żeby kochać się z zegarkiem w ręku
Rozumiem. Tylko wiesz, nie chodzi o seks na czas, a jedynie potwierdzenie owulacji. Czy pęcherzyki rosną, pękają.

Myślę, że gdyby to były zmiany hormonalne to trwało by ciągle
A sama napisałaś, że trwa tylko w czasie starań. Więc, myślę, że wnioski nasuwają się same. Ale mimo wszystko zgłoś to lekarzowi na wizycie kontrolnej.

Rozumiem. Tylko wiesz, nie chodzi o seks na czas, a jedynie potwierdzenie owulacji. Czy pęcherzyki rosną, pękają.
Jestem umówiona z lekarzem, ze jak do czerwca się nie uda to zaczniemy monitoring a mąż zrobi badanie nasienia. Póki co dostała duphaston i suplementy ja Inofem a mąż Supramen.

Dziwne. Tym bardziej, że naprawdę widać tam kreskę.
Ile dni mają Twoje cykle?

Mój poprzedni 33dni. Robiłam w tym cyklu testy owu, jeśli była to jestem jakieś 3dni po ..
Najwcześniej mogę testować dopiero za tydzień w niedzielę ale moja intuicja mi mówi , że się nie udało .

Za Ciebie trzymam kciuki :*
Trzymam kciuki za dwie kreski!!!✊🏼✊🏼❤️

reklama
No właśnie zrobiłam test bo miałam mdłości i one są naprawdę dokuczliwe 😂 ale może masz racje, może to podświadomość jednak 🤔 i tworzy się błędne koło . Myślisz, ze aż tak głowa może wywołać fizyczne objawy? Bo możesz mi nie wierzyć, ale to są naprawdę trwające kilka godzin ciągi bekania i mdłości. I czemu akurat tylko te objawy sobie sama wywołuje a nie jakieś inne? Zastanawiałam się czy to nie jakieś zmiany hormonalne albo cos w tym stylu, ale to takie gdybanie bo się na tym nie znam
Głowa potrafi naprawde wiele ,niestety...

Do góry