reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy wasze trzylatki śpią w dzień?

bardzo rzadko sypia w dzień, jak siedzimy w domu to nie śpi, natomiast jak jedziemy autkiem to zdrzemnie się

reklama
Nikola odkąd skończyła jakieś 1,5 roku tak przestała spać w dzień.Jak rano wstanie tak bryka do wieczora.:-) Pozdrawiam

Filip zasnie tylko jak jest wymeczony do granic. Teraz jak jestem na zwolnieniu lekarskim to i on niechodzi do nianii to czesciej idziemy na plac zabaw albo spacer jak wracamy po 4 godzinkach to pada na kanapie w goscinnym i spi najwyzej godzinke. I mimo tej drzemki niemamy problemu by o 19.30 normalnie poszedl spac.

Oliś od kiedy skończył 3 latka zaczął zapominać o drzemkach w ciągu dnia. Na dzień dzisiejszy w ciągu tygodnia uda mu się raz max dwa razy zdrzemnąć, z tym że jak juz zaśnie to na 2 godzinki. W zasadzie to on by chciał codziennie w kimono strzelić ale w godzinach 17-18 a wtedy to juz jest stanowczo za późno więc przetrzymuję go do 20 i wtedy na nocke idzie.

Oj mój trzylatek już dawno dawno temu przestał sypiać w dzień, no zdarzy mu się od czasu do czasu...ale rzadko.
Natomiast jeśli pośpi już w dzień to potem ma niesamowite trudności z zasniecie w nocy :rolleyes2:

nasza Karolinka tez nie śpi w dzień :happy2: ona ogólnie to nigdy nie lubiała spać w dzień, nawet jak była niemowlaczkiem :blink:

jak juz pisałam moja córka od dłuższego czasu nie śpi w dzień, natomiast teraz jak są upały po 31-31 stopni to czasem uśnie w dzień, ale nie dziwię sie, bo ja sama jestem wykończona tym ciepełkiem. Za to potem, późnym wieczorem jak jest chłodniej wychodzimy na plac zabaw. Usypia dosc późno ale mi to w lecie pasuje :)

A mój Kamis nie spi odkąd skonczył 2 latka.Ale gdy zbliza sie godzina 17-18 on wtedy ma kryzys(chce mu sie strasznie spac)i najchętniej by zasnął gdziekolwiek:),niestety w tym czasie musze go czyms zająć aby tylko mu oczka sie nie zamknęły bo wtedy klapa,mały spi 3 godzinki i wstaje jak nowonarodzony i hulaj duszo do 24-tej.gdy kryzys mu minie to bawi sie chętnie jescze jakies3gzodzinki i idzie grzecznie do lózka koło 21 i mówi DOBRANOC i zasypia:-)Czasem zdarza mu się zasnąć jeszcze w aucie gdy jedziemy na zakupy:-D.

reklama
Mój synek już od roku nie śpi w ciągu dnia, teraz ma 3lata i 4 miesiące. Czasem mu się zdarzy że zaśnie w samochodzie ale to jak jedziemy gdzieś daleko. Pomimo tego że nie śpi do południa nie jest zbyt zmęczony żeby iść spać o normalnej porze jak kiedyś (chodził spać koło 19-20) teraz chodzi do łóżka około godziny 22 a i tak zbyt szybko nie zasypia...

Pozdrawiam

Do góry