reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy to jest pusty pęcherzyk ciążowy ?

Odebrałam progesteron 14.59
Szału nie ma
A ja bym powtórzyła też proga. Jeżeli nie suplementujesz to dla mnie on za wysoki nie jest. Może leci już w dół. Ja tak miałam przy ostatniej poronionej. Też mnie jedna Pani pocieszała , że ona miała 10. Każdy przypadek jest inny, u niej się utrzymała , u mnie niestety mimio iż szybko dostałam końskie dawki luteiny w szpitalu i inne leki to nie udało się utrzymać ciąży....

reklama
A ja bym powtórzyła też proga. Jeżeli nie suplementujesz to dla mnie on za wysoki nie jest. Może leci już w dół. Ja tak miałam przy ostatniej poronionej. Też mnie jedna Pani pocieszała , że ona miała 10. Każdy przypadek jest inny, u niej się utrzymała , u mnie niestety mimio iż szybko dostałam końskie dawki luteiny w szpitalu i inne leki to nie udało się utrzymać ciąży....

Skoro dostałaś końskie taki luteiny a ciąża i tak się nie utrzymała to znaczy, że nie miało to znaczenia.
Przy poronieniu z powodu np wad zarodka progesteron spada i żadna dawka tych wad nie naprawi

Utrzymałam ciążę z progesteronem 8ng, a w takiej z progesteronem 15ng zaczął on spadać. Podobnie mi wtedy progesteronu groziło by moją śmiercią 🤷‍♀️

Nie każdą ciąże powinno się na siłę utrzymywać.

Biorę duphaston 3×1.
Lekarz napisał ze jest ok

Czy Ten lekarz jest super czy nie .
Nie ocenia się kompetencji lekarza chyba ,że któraś z Pań jest lekarzem to zwracam honor .
Dał skierowanie to zrobiłam.
Nie dał by nic ,też byłoby co to za lekarz.
Ja mu ufam i to jest najważniejsze.
Zawsze mogę przyjechać na dyzur do szpitala do niego,napisać sms na prywatny numer.
Ile mógł tyle zrobił.
Teraz muszę czekać do wtorku na USG 😁(spokojnie pilnuje słownika żeby nie napisać uzg ).

reklama
Czy Ten lekarz jest super czy nie .
Nie ocenia się kompetencji lekarza chyba ,że któraś z Pań jest lekarzem to zwracam honor .
Dał skierowanie to zrobiłam.
Nie dał by nic ,też byłoby co to za lekarz.
Ja mu ufam i to jest najważniejsze.
Zawsze mogę przyjechać na dyzur do szpitala do niego,napisać sms na prywatny numer.
Ile mógł tyle zrobił.
Teraz muszę czekać do wtorku na USG 😁(spokojnie pilnuje słownika żeby nie napisać uzg ).

No to ufaj, ja Ci tylko napisalam, ze przy suplementacji nie ma sensu sprawdzać progesteronu, bo duphaston nie wychodzi w badaniach, więc równie dobrze możesz miec go na poziomie 30 🤷‍♀️
I po tym jak najbardziej można ocenić to, co robi i jakie badania zleca. Na tym etapie może już nic nie zlecać, bo tylko USG pokaże prawdę. Nawet bety nie ma za bardzo sensu badać.

Do góry