reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pusty pęcherzyk 7mm

Unavare

Aktywna w BB
Hej. Zacznę od tego, że 30 sierpnia dostałam pierwsza miesiączkę po 14 miesiącach (karmiłam piersią i nie miałam cyklu).
25-27 września miałam leciutkie plamienie, taki różowo-przeźroczysty śluz - nie mam pojęcia czy to była miesiączka czy nie...

25.10 wyszedł mi pozytywny test. Od razu poszłam na bete - 1003
27.10 beta - 2517. czyli przyrost jak najbardziej ok.
Już się cieszyłam, lecz dziś na USG widac było tylko pusty pęcherzyk 7mm. Lekarz policzył jako ostatnią miesiączke ten 30 sierpnia czyli wyszło mu ponad 8 tydzień, jednak beta i USG pokazały dużo wcześniejsza ciążę.
Mówi, że może być to tzw. poronienie zatrzymane, może to być również przypadek, że to wcale nie pęcherzyk ciążowy a właściwy jest gdzie indziej i to ciąża pozamaciczna, lub (ale nie dawał mi wielkich nadziei) jest to tak młoda ciąża, że jeszcze może nie być nic widać.

z daty 25 wrzesnia, kiedy miałam te plamienia, wychodzi dzisiaj 5+0.
Czy któraś z was miała podobną sytuację? Czy w pęcherzyku 7mm i przy takiej becie powinno już być widać pęcherzyk żółciowy i zarodek?

Nie wiem co myśleć...

reklama
Jeśli dobrze pamiętam, to o pustym pęcherzyku można mówić, gdy w nic nie ma, a osiągnął 25mm (lub 20mm - nie pamiętam teraz). Jeśli jest pęcherzyk a macicy, to moim zdaniem dobry znak. Do tego przyrost jest prawidłowy.
Umów się na kolejną wizytę za tydzień do innego ginekologa.

Ja miałam podobnie. Zrobiłam tydzien po spodziewanej miesiączce test i wyszla mega blada kreska. Beta wyszla 74 i przyrastała prawidłowo. Jakos w 8 t mi się pokazal dopiero zalążek zarodka bez serca itd. Opoznienie mialam ok 2 tyg między om a usg. 3 mce wczesniej przeszłam łyżeczkowani po obumarłej ciazy i mówili, że może stad taka rozbieznosc:) no ale z.każdą wizytą wszystko się pokazywało i usg 1 trymestru wyznaczyło mi date porodu, która była rozbieżna z terminem z om o 2 tyg wlasnie. Dzis jest 39t3d i czekam na synka aż wyjdzie ;) także badac bete i czekac cierpliwie :) powodzenia

Dziękuje wam za odpowiedzi. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Robię jeszcze raz bete we wtorek i czwartek i w czwartek od razu mam też ginekologa. Trzymajcie kciuki ✊

Do góry