reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to jest pusty pęcherzyk ciążowy ?

Ciekawa996

Aktywna w BB
Część dziewczyn czy ja już dostaje schizy czy tylko ja coś tam widzę ? , 26marca miałam miesiączkę , 27 kwietnia zrobiłam test i wyszły dwie kreski słabe , poszłam do lekarza dał mi skierowanie na USG byłam na USG dzisiaj i twierdzi lekarz że albo jest to bardzo wczesna ciąża , pęcherzyk na 12mm albo po prostu jest to pusty , nie mają najlepszego sprzętu , za tydzień mam mieć kontrolne USG , w dodatku napisał tętno płodu wątpliwy co to znaczy to wkocu jest zarodek czy nie ? Dodam że jeszcze napisał że to 4-5 tydzień

Załączniki

• IMG20210511172644.jpg
    IMG20210511172644.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 1 895
reklama
Wychodzi 6+4 , przy regularnych cyklach powinno być serduszko ,ale każdy organiz inny ,czy robiłaś bete ???

Jutro mam wizytę u innego lekarza może lepszy sprzęt i będzie lepiej widać , ja naprawdę mam wrażenie że tam jest zarodek , nawet porównywałam zdj z internetu i jak jest pusty to naprawdę widać że jest czysto a tutaj coś widać przecież

Może po prostu wielkość tego pęcherzyka na to wskazuje a owulacja zawsze może się przesunąć jeśli nie miałaś monitorowanej , zbadaj betę oraz jej przyrost i koniecznie idź na lepsze usg

Bodajże zarodek ma prawo się pojawić, gdy wielkość pęcherzyka wynosi 20-25mm. Jeśli przy tej wielkości nie ma zarodka, to dopiero mówi się o pustym jaju.

Czyli jeżeli mój pęcherzyk ma 12mm to jest jeszcze jakaś szansa mimo to że nie widać nic że nic , tak twierdzi lekarz.. ja coś tam widzę albo wpadam w schize

Bodajże zarodek ma prawo się pojawić, gdy wielkość pęcherzyka wynosi 20-25mm. Jeśli przy tej wielkości nie ma zarodka, to dopiero mówi się o pustym jaju.
Czy tylko ja coś tam widzie ?
Co to jest to w środku wie ktoś .?

Załączniki

• Screenshot_2021-05-12-08-31-25-34.jpg
    Screenshot_2021-05-12-08-31-25-34.jpg
    98,5 KB · Wyświetleń: 844
Może być tak, że przy wielkości 12mm nic nie widać.

To będzie takie trochę zgadywanie - ale moim zdaniem widać kółeczko z prawej strony pęcherzyka, które mogłoby być ciałkiem żółtym.

reklama
Czy tylko ja coś tam widzie ?
Co to jest to w środku wie ktoś .?
Ja uważam ze widać pęcherzyk żółtkowy, po 1-2 dobach od pojawienia się powinien być zarodek. Ale faktycznie sprzęt słaby. Ja mam usg z z 5+2 i nic w środku nie widać, a 5+4 byl pęcherzyk zoltkowy. Sprawdziłabym przyrost bety i progesteron. Teraz jestem w 8+4 i ładny dzidziuś rośnie.

Do góry