reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża?

Dokładnie tak. Dwa tyg od 26. Więc chyba ta beta jest prawidłowa. Sprawdzę czy rośnie no i potwierdzę na wizycie chyba będzie najłatwiej ocenić :)
Ale nie wiesz kiedy była owulacja, więc nie wiesz czy beta jest prawidłowa. Jeżeli będzie rosła dobrze to do lekarza idź dopiero w przyszłym tygodniu.

reklama
Dokładnie tak. Dwa tyg od 26. Więc chyba ta beta jest prawidłowa. Sprawdzę czy rośnie no i potwierdzę na wizycie chyba będzie najłatwiej ocenić :)
dokładnie tak. Ogólnie to ważne są przyrosty teraz. Jak przyrost będzie prawidłowy to nie rozkminiaj tego, że Ci wychodzi z bety tydzień młodszą ciążą. Bo serio może tak się zdarzyć :)

Dziewczyny powtórzyłam Betę po 48 h i poprzedni wynik to 399 a teraz 879 czy jest ok? Czy za niska i powinna być w tysiącach? Mam wizytę w poniedziałek dopiero dajcie proszę znać 🙏🏻🥹

reklama
Mam również psychiatrę umówionego. Bo niestety zażywam od dłuższego czasu pewien lek…. Bardzo się tego boję i jestem zawiedziona sobą, że uznałam „eee już nie zajdę w ciążę” bo tylu niepowodzeniach i przyjmowałam go bo mam nerwicę tak więc czeka mnie odstawianie leku i szczerze jestem przerażona tym 😭
Czy ktoś z Was też może brał kiedyś leki przed zajściem uspakajające z tych niestety mocniejszych…… ? Nie zasnę dziś 🥺
Ja na codzień biorę sertraline na stany lękowe których się nabawiłam przez pracę, i jutro będzie 7 tydzień i pierwsze co skonsultowałam z lekarzem i mogę brać nawet jest zalecane żeby nie schodzić bo przy zmianach hormonalnych może źle na ciebie wpłynąć mentalnie. We wtorek mam wizytę i będę dyskutować z lekarzem na ten temat. Ale wszystko zależy od typu leku jakiego bierzesz :)

Do góry