reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

Nie każda kobieta ma cykl trwający 28 dni jak w zegarku. Do 35 dni jest norma i każdy ginekolog to powie. Czy cykl trwa raz 30 dni czy 34. Ja tak miałam. Cykle 29-30 a tu nagle po 35 dniach i miesiączka przypominała bardziej plamienie 🤷🏼‍♀️ Ciąży nie było. Miesiaczka ma prawo przesunąć sie o dzień, dwa, trzy – skoro autorka pisala, że miewała spóźnienia do 4 dni, więc uznała to za zwykle spóźnienie. Czasami są cykle bezowulacyjne i wtedy miesiączka może również się przesunąć. 🙂 Mam znajoma, której miesiączka spóźniała się 10 dni a nie była w ciąży. Są różne przypadki. A w tej sytuacji nie powinniśmy stresowac autorki postu. Niepotrzebnie.
Ja zawsze miałam idealne cykle aż nagle bach cykl 46 dni, kolejny normalny, a następny bach 42 dni. Ciąży nie było... Ale wyszły mi nagle cykle bezowulacyjne, choć nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. 🤷 No różne rzeczy się zdarzają...

reklama
Ja zawsze miałam idealne cykle aż nagle bach cykl 46 dni, kolejny normalny, a następny bach 42 dni. Ciąży nie było... Ale wyszły mi nagle cykle bezowulacyjne, choć nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. 🤷 No różne rzeczy się zdarzają...
Ja miałam cykle jak w zegarku a tu nagle 35 dni i nic 🤷🏼‍♀️ Nie było ciąży, a kiedy zaszłam to już 26/27 dc testy pokazywały pozytyw. Nie wiemy tak naprawdę co dzieje się w środku. I czasami spoznienia/przesunięcia są normalne. To chciałam tylko napisać.

Dziewczyny Beta 399 :) ale nie może to być więcej niż 4 tydzień bo mój M pracuję 2 tyg na 2. Ostatnia miesiaczką 18.08 a wrócił 26.08 akurat na dni płodne 😌🤣🫠

Czy jak na 4 jest ok wynik? :)
Wg miesiączki jesteś w 5+2 a nie w 4. Jak na ten tydzień ciąży to beta jest naprawdę słaba. Jeżeli dni płodne i owulację miałaś dokładnie tak jak piszesz. Nie mam na myśli nic złego, ale w tym tygodniu to beta powinna być już grubo powyżej 1000. Powtórz za dwa dni i sprawdź czy dobrze rośnie.

Ostatnia edycja:
Wg miesiączki jesteś w 5+2 a nie w 4. Jak na ten tydzień ciąży to beta jest naprawdę słaba. Jeżeli dni płodne i owulację miałaś dokładnie tak jak piszesz. Nie mam na myśli nic złego, ale w tym tygodniu to beta powinna być już grubo powyżej 1000. Powtórz za dwa dni i sprawdź czy dobrze rośnie.
Miesiączkę miałam 18.08 a mój M wrócił z pracy 26.08 dokładnie więc to fizycznie nie możliwe abym była w 5 bo nie uprawiałam stosunku do 26.08.
Ehhhh czyli coś nie tak z tą betą ? :( tak idę na powtórkę po jutrze.
Myślałam, że jest ok. Wychodzi 4+2 na logikę.

Miesiączkę miałam 18.08 a mój M wrócił z pracy 26.08 dokładnie więc to fizycznie nie możliwe abym była w 5 bo nie uprawiałam stosunku do 26.08.
Ale wiek ciąży określa się na początku na podstawie ostatniej miesiączki a nie owulacji. Później weryfikuje to USG. Być może owulację miałaś później niż to zakładasz i ciąża też jest młodsza. Obstawiam,że przez te 2 tygodnie jak był mąż w domu to tych stosunków było więcej. Następna beta pokaże w którą stronę to idzie.

ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. U Ciebie było to 18.08. Stąd to 5+2, bo od tej daty minęło 5 tygodni i dwa dni :)

Rozumiem, że Twój partner przyjechał 26.08 i był dwa tygodnie w domu, tak? Możliwe, że owulacja była później u Ciebie niż po 2tyg od początku okresu (np. Po 3). Wtedy wciąż pokrywa się to z obecnością Twojego partnera w domu i wynikiem bety.

ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. U Ciebie było to 18.08. Stąd to 5+2, bo od tej daty minęło 5 tygodni i dwa dni :)

Rozumiem, że Twój partner przyjechał 26.08 i był dwa tygodnie w domu, tak? Możliwe, że owulacja była później u Ciebie niż po 2tyg od początku okresu (np. Po 3). Wtedy wciąż pokrywa się to z obecnością Twojego partnera w domu i wynikiem bety.

reklama
Do góry