reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża?

Nie każda kobieta ma cykl trwający 28 dni jak w zegarku. Do 35 dni jest norma i każdy ginekolog to powie. Czy cykl trwa raz 30 dni czy 34. Ja tak miałam. Cykle 29-30 a tu nagle po 35 dniach i miesiączka przypominała bardziej plamienie 🤷🏼‍♀️ Ciąży nie było. Miesiaczka ma prawo przesunąć sie o dzień, dwa, trzy – skoro autorka pisala, że miewała spóźnienia do 4 dni, więc uznała to za zwykle spóźnienie. Czasami są cykle bezowulacyjne i wtedy miesiączka może również się przesunąć. 🙂 Mam znajoma, której miesiączka spóźniała się 10 dni a nie była w ciąży. Są różne przypadki. A w tej sytuacji nie powinniśmy stresowac autorki postu. Niepotrzebnie.
Ja zawsze miałam idealne cykle aż nagle bach cykl 46 dni, kolejny normalny, a następny bach 42 dni. Ciąży nie było... Ale wyszły mi nagle cykle bezowulacyjne, choć nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. 🤷 No różne rzeczy się zdarzają...

reklama
Ja zawsze miałam idealne cykle aż nagle bach cykl 46 dni, kolejny normalny, a następny bach 42 dni. Ciąży nie było... Ale wyszły mi nagle cykle bezowulacyjne, choć nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. 🤷 No różne rzeczy się zdarzają...
Ja miałam cykle jak w zegarku a tu nagle 35 dni i nic 🤷🏼‍♀️ Nie było ciąży, a kiedy zaszłam to już 26/27 dc testy pokazywały pozytyw. Nie wiemy tak naprawdę co dzieje się w środku. I czasami spoznienia/przesunięcia są normalne. To chciałam tylko napisać.

Dziewczyny Beta 399 :) ale nie może to być więcej niż 4 tydzień bo mój M pracuję 2 tyg na 2. Ostatnia miesiaczką 18.08 a wrócił 26.08 akurat na dni płodne 😌🤣🫠

Czy jak na 4 jest ok wynik? :)
Wg miesiączki jesteś w 5+2 a nie w 4. Jak na ten tydzień ciąży to beta jest naprawdę słaba. Jeżeli dni płodne i owulację miałaś dokładnie tak jak piszesz. Nie mam na myśli nic złego, ale w tym tygodniu to beta powinna być już grubo powyżej 1000. Powtórz za dwa dni i sprawdź czy dobrze rośnie.

Ostatnia edycja:
Wg miesiączki jesteś w 5+2 a nie w 4. Jak na ten tydzień ciąży to beta jest naprawdę słaba. Jeżeli dni płodne i owulację miałaś dokładnie tak jak piszesz. Nie mam na myśli nic złego, ale w tym tygodniu to beta powinna być już grubo powyżej 1000. Powtórz za dwa dni i sprawdź czy dobrze rośnie.
Miesiączkę miałam 18.08 a mój M wrócił z pracy 26.08 dokładnie więc to fizycznie nie możliwe abym była w 5 bo nie uprawiałam stosunku do 26.08.
Ehhhh czyli coś nie tak z tą betą ? :( tak idę na powtórkę po jutrze.
Myślałam, że jest ok. Wychodzi 4+2 na logikę.

Miesiączkę miałam 18.08 a mój M wrócił z pracy 26.08 dokładnie więc to fizycznie nie możliwe abym była w 5 bo nie uprawiałam stosunku do 26.08.
Ale wiek ciąży określa się na początku na podstawie ostatniej miesiączki a nie owulacji. Później weryfikuje to USG. Być może owulację miałaś później niż to zakładasz i ciąża też jest młodsza. Obstawiam,że przez te 2 tygodnie jak był mąż w domu to tych stosunków było więcej. Następna beta pokaże w którą stronę to idzie.

ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. U Ciebie było to 18.08. Stąd to 5+2, bo od tej daty minęło 5 tygodni i dwa dni :)

Rozumiem, że Twój partner przyjechał 26.08 i był dwa tygodnie w domu, tak? Możliwe, że owulacja była później u Ciebie niż po 2tyg od początku okresu (np. Po 3). Wtedy wciąż pokrywa się to z obecnością Twojego partnera w domu i wynikiem bety.

ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. U Ciebie było to 18.08. Stąd to 5+2, bo od tej daty minęło 5 tygodni i dwa dni :)

Rozumiem, że Twój partner przyjechał 26.08 i był dwa tygodnie w domu, tak? Możliwe, że owulacja była później u Ciebie niż po 2tyg od początku okresu (np. Po 3). Wtedy wciąż pokrywa się to z obecnością Twojego partnera w domu i wynikiem bety.

reklama
Do góry