reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

Dokładnie tak. Dwa tyg od 26. Więc chyba ta beta jest prawidłowa. Sprawdzę czy rośnie no i potwierdzę na wizycie chyba będzie najłatwiej ocenić :)
Ale nie wiesz kiedy była owulacja, więc nie wiesz czy beta jest prawidłowa. Jeżeli będzie rosła dobrze to do lekarza idź dopiero w przyszłym tygodniu.

reklama
Dokładnie tak. Dwa tyg od 26. Więc chyba ta beta jest prawidłowa. Sprawdzę czy rośnie no i potwierdzę na wizycie chyba będzie najłatwiej ocenić :)
dokładnie tak. Ogólnie to ważne są przyrosty teraz. Jak przyrost będzie prawidłowy to nie rozkminiaj tego, że Ci wychodzi z bety tydzień młodszą ciążą. Bo serio może tak się zdarzyć :)

Dziewczyny powtórzyłam Betę po 48 h i poprzedni wynik to 399 a teraz 879 czy jest ok? Czy za niska i powinna być w tysiącach? Mam wizytę w poniedziałek dopiero dajcie proszę znać 🙏🏻🥹

reklama
Mam również psychiatrę umówionego. Bo niestety zażywam od dłuższego czasu pewien lek…. Bardzo się tego boję i jestem zawiedziona sobą, że uznałam „eee już nie zajdę w ciążę” bo tylu niepowodzeniach i przyjmowałam go bo mam nerwicę tak więc czeka mnie odstawianie leku i szczerze jestem przerażona tym 😭
Czy ktoś z Was też może brał kiedyś leki przed zajściem uspakajające z tych niestety mocniejszych…… ? Nie zasnę dziś 🥺
Ja na codzień biorę sertraline na stany lękowe których się nabawiłam przez pracę, i jutro będzie 7 tydzień i pierwsze co skonsultowałam z lekarzem i mogę brać nawet jest zalecane żeby nie schodzić bo przy zmianach hormonalnych może źle na ciebie wpłynąć mentalnie. We wtorek mam wizytę i będę dyskutować z lekarzem na ten temat. Ale wszystko zależy od typu leku jakiego bierzesz :)

Do góry