reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Taak, tak wiem, że każda ciąża jest inna. No ale zobaczymy, wezmę tą luteinę i jak nie wróci okres to wybiorę się jeszcze raz, a jak znowu stwierdzi, że nie ma nic to pójdę po opinię do innego. Mam nadzieję, że 2 tygodnie nie zaszkodzą do kolejnej wizyty, jeśli jednak w ciąży jestem. Ale chyba zaczynam zakładać, że nie jestem. Wolę potem się zaskoczyć niż czuć się matką przez kolejne 2 tygodnie, a żeby znowu się okazało, że jednak nią nie jestem. Czy wszystkie kobiety tak szybko przywiązują się do dziecka?

reklama
kofane dziekuje bardzo za odzew :-)
wczoraj myslalam ze oszaleje....nawet jak zimna woda sie mylam to cala skora mnie piekla....ale tak strasznie ze szok....potem sie wytarlam i szybko balsamem oliwkowym ,,ziaja,, sie posmarowalam i nadal pieklo chwile....to straszne uczucie jest....:-(tak sie zastanawiam ze moze od szamponu ...,,loreala,,bo jak woda z szampnem sie splukiwala to wtedy zaczyna chyba najbardziej piec....najgorsze to ze to wyglada jakby ze od wody piecze....sama niewiem...smaruje sie oliwka tez ale itak piecze:-(

Oj, chyba wszystkie. Ja jestem w czwartej ciąży a poprzednie trzy się niepowiodły. Będąc w drugiej i trzeciej długo się asekurowałam i starałam się nie myśleć ani pozytywnie ani negatywnie i "zapomnieć" że jestem w ciązy a i tak na widok sklepów dla kobiet w ciąży uśmiech pojawiał mi sie na twarzy i podświadomie ciagle myślałam o terminie porodu itp. Teraz jestem w 4 miesiącu i zaczynam o tym otwarcie rozmawiać bo dopiero teraz mam odwagę :o)

właśnie wróciłam od lekarza z USG. Nie wiadomo skąd te brudzenia. Na USG było widać pęcherzyk w macicy ale pusty. Czy tak może być jestem wg HCG w 5tc? Za tydzień mam powtórzyć HCG i do tego czasu leżeć.

Jeszcze do niedawna i ja myślałam, że jestem w ciąży. Tak potwornie oszukał mnie organizm. Już raz byłam w ciąży, a że teraźniejsze objawy były identyczne niczego innego nie brałam pod uwagę, a tu taki psikus (nieprzyjemny). I dokładnie tak jak Ty od razu przywiązałam się do tej myśli i żyłam z nią dwa tygodnie, aż trudno było zejść na ziemię. A więc głowa do góry, nic nie jest jeszcze przesądzone, może poprostu u Ciebie do zapłodnienia doszło później niż u tej dziewczyny i dlatego nic nie widać:tak:

Ewa, jeżeli to 5 tc to jeszcze nic nie powinno być widać więc trzymaj się - powtórz USG w 6 tc to juz wszystko powinno być jasne :o)

dzięki za pocieszenie :) poczytałam w necie że czasami dopiero w 8 tyg ciąży widać zarodek więc się pocieszam że wszystko będzie ok teraz długggi tydzień przede mną. Jak się leży to czas dwa razy wolniej niestety leci :/

Ewa ,....umnie tez nie bylo widac nic,totalnie nic na poczatku bo bylam przed spodziewana miesiaczka...potem lekarz kazal mi wpasc po tygodniu i byl juz pecherzyk:-)...teraz juz zaraz 9 tydzien;-]:-)

reklama
u mnie tydzień temu nie było widać pęcherzyka dziś był pęcherzyk więc tym się pocieszam. Mam nadzieję że za tydzień w pęcherzyku będzie zarodek :) i będę wówczas przeszczęśliwa :-)

Do góry