reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Taak, tak wiem, że każda ciąża jest inna. No ale zobaczymy, wezmę tą luteinę i jak nie wróci okres to wybiorę się jeszcze raz, a jak znowu stwierdzi, że nie ma nic to pójdę po opinię do innego. Mam nadzieję, że 2 tygodnie nie zaszkodzą do kolejnej wizyty, jeśli jednak w ciąży jestem. Ale chyba zaczynam zakładać, że nie jestem. Wolę potem się zaskoczyć niż czuć się matką przez kolejne 2 tygodnie, a żeby znowu się okazało, że jednak nią nie jestem. Czy wszystkie kobiety tak szybko przywiązują się do dziecka?

reklama
kofane dziekuje bardzo za odzew :-)
wczoraj myslalam ze oszaleje....nawet jak zimna woda sie mylam to cala skora mnie piekla....ale tak strasznie ze szok....potem sie wytarlam i szybko balsamem oliwkowym ,,ziaja,, sie posmarowalam i nadal pieklo chwile....to straszne uczucie jest....:-(tak sie zastanawiam ze moze od szamponu ...,,loreala,,bo jak woda z szampnem sie splukiwala to wtedy zaczyna chyba najbardziej piec....najgorsze to ze to wyglada jakby ze od wody piecze....sama niewiem...smaruje sie oliwka tez ale itak piecze:-(

Oj, chyba wszystkie. Ja jestem w czwartej ciąży a poprzednie trzy się niepowiodły. Będąc w drugiej i trzeciej długo się asekurowałam i starałam się nie myśleć ani pozytywnie ani negatywnie i "zapomnieć" że jestem w ciązy a i tak na widok sklepów dla kobiet w ciąży uśmiech pojawiał mi sie na twarzy i podświadomie ciagle myślałam o terminie porodu itp. Teraz jestem w 4 miesiącu i zaczynam o tym otwarcie rozmawiać bo dopiero teraz mam odwagę :o)

właśnie wróciłam od lekarza z USG. Nie wiadomo skąd te brudzenia. Na USG było widać pęcherzyk w macicy ale pusty. Czy tak może być jestem wg HCG w 5tc? Za tydzień mam powtórzyć HCG i do tego czasu leżeć.

Jeszcze do niedawna i ja myślałam, że jestem w ciąży. Tak potwornie oszukał mnie organizm. Już raz byłam w ciąży, a że teraźniejsze objawy były identyczne niczego innego nie brałam pod uwagę, a tu taki psikus (nieprzyjemny). I dokładnie tak jak Ty od razu przywiązałam się do tej myśli i żyłam z nią dwa tygodnie, aż trudno było zejść na ziemię. A więc głowa do góry, nic nie jest jeszcze przesądzone, może poprostu u Ciebie do zapłodnienia doszło później niż u tej dziewczyny i dlatego nic nie widać:tak:

Ewa, jeżeli to 5 tc to jeszcze nic nie powinno być widać więc trzymaj się - powtórz USG w 6 tc to juz wszystko powinno być jasne :o)

dzięki za pocieszenie :) poczytałam w necie że czasami dopiero w 8 tyg ciąży widać zarodek więc się pocieszam że wszystko będzie ok teraz długggi tydzień przede mną. Jak się leży to czas dwa razy wolniej niestety leci :/

Ewa ,....umnie tez nie bylo widac nic,totalnie nic na poczatku bo bylam przed spodziewana miesiaczka...potem lekarz kazal mi wpasc po tygodniu i byl juz pecherzyk:-)...teraz juz zaraz 9 tydzien;-]:-)

reklama
u mnie tydzień temu nie było widać pęcherzyka dziś był pęcherzyk więc tym się pocieszam. Mam nadzieję że za tydzień w pęcherzyku będzie zarodek :) i będę wówczas przeszczęśliwa :-)

Do góry