reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
ja sie tam na swędzącej skórze nie znam, ale może warto by było lekarza zapytać. a tymczasem smaruj oliwką dla dzieci, a napewno ulży
Ewuś, nie martw się na zapas
Ewuś, nie martw się na zapas
Ostatnia edycja:
wczoraj sobie wracajac do domu zachaczylam do sklepu i jakos tak zrobiłam spore zakupy.Glupia idiotka nie pomyslalam ,ze moze troche to zaciezkie....a potem jak juz weszlam po schodach to myslalam ,ze zwymiotuje...lezalam 2 godzinki i potem jakos minelo....
dziewczyny chyba jednak juz w poniedzialek skocze do lekarza bo niepokoji mnie to,ze bardzo szybko jakos mi brzuch rosnie.....nie podoba mi sie to....moze to nic takiego ale wole spytac.....pozatym cisnienie jednak mam dosc wysokie....przewaznie 140/ 85 .....nie moge brac swoich pigulek ,ktore dotej pory bralam codziennie,wiec nie bede niczym ryzykowac
dziewczyny chyba jednak juz w poniedzialek skocze do lekarza bo niepokoji mnie to,ze bardzo szybko jakos mi brzuch rosnie.....nie podoba mi sie to....moze to nic takiego ale wole spytac.....pozatym cisnienie jednak mam dosc wysokie....przewaznie 140/ 85 .....nie moge brac swoich pigulek ,ktore dotej pory bralam codziennie,wiec nie bede niczym ryzykowac
ja w pierwszej ciąży też brałam i luteinę i duphaston wiec mnie to nie dziwi ;-)Ewa, dziwi mnie, że dostałaś i Luteinę i Duphaston bo to są leki stosowane zamiennie - ten pierwszy to progesteron a drugi to dydrogesteron (substancja zbliżona do progesteronu) i z tego co się orientuję przepisuje się albo jedno albo drugie...
dokładnie tak samo miałam przyjmować
właśnie wróciłam od lekarza z USG. Nie wiadomo skąd te brudzenia. Na USG było widać pęcherzyk w macicy ale pusty. Czy tak może być jestem wg HCG w 5tc? Za tydzień mam powtórzyć HCG i do tego czasu leżeć.
ja mialam w poniedziałek dokładnie tak samo tylko pęcherzyk i 5 tydzień po 2 tygodniach mam przyjść na kolejną wizytę
Gosiu bardzo dziękuję za uspokojenie, bo już się zastanawiałam czy nie za dużo tych tabletek i czy nie zaszkodzą w takiej ilości. Ja na USG idę 28 maja i wierze że będzie dobrze musi być:-)
Cały czas leże plecy mnie bolą od tego leżenia ale dr pozwoliła mi wczoraj na boki się już kłaść więc teraz jest już extra
trzymajcie się:-)
Cały czas leże plecy mnie bolą od tego leżenia ale dr pozwoliła mi wczoraj na boki się już kłaść więc teraz jest już extra
trzymajcie się:-)
Witam,
mam okropne okropne bóle jajników i kręgosłupa, a to dopiero 4 tydzień!
Idę do lekarza dopiero w poniedziałek i nie wiem, co ze sobą zrobić, bo ani połknąć tabletki przeciwbólowe, ani się położyć bo wszystko boli i jest opuchnięte.
to moja pierwsza ciąża (i mam nadzieję ostatnia wpadka ) Ale chyba już zaczęłam się cieszyć.
No, do mamy jeszcze nie dzwoniłam bo troche się boje, ona pewnie wiedziałaby najlepiej ;P
mam okropne okropne bóle jajników i kręgosłupa, a to dopiero 4 tydzień!
Idę do lekarza dopiero w poniedziałek i nie wiem, co ze sobą zrobić, bo ani połknąć tabletki przeciwbólowe, ani się położyć bo wszystko boli i jest opuchnięte.
to moja pierwsza ciąża (i mam nadzieję ostatnia wpadka ) Ale chyba już zaczęłam się cieszyć.
No, do mamy jeszcze nie dzwoniłam bo troche się boje, ona pewnie wiedziałaby najlepiej ;P
dib2
Mama Sary - 06.12.2008r.
Gratulacje!!
z lekarstw to jedynie apap możesz brać. Odpoczywaj dużo i tyle, więcej chyba nie da się zrobić.
z lekarstw to jedynie apap możesz brać. Odpoczywaj dużo i tyle, więcej chyba nie da się zrobić.
reklama
Apap owszem można ale nie koniecznie w pierwszym trymestrze ciąży. Bóle brzucha i wrażenie "opuchnięcia" na początku są normalne jeżeli nie towarzyszy temu żadne krwawienie. Odpoczywaj dużo, nie męcz się , unikaj gorących kąpieli i powinno być dobrze. Ale dla świętego spokoju warto zadzwonić do ginekologa. Nikt nie odmówi Ci porady. Jeśli nie masz jeszcze tel do tego lekarza do którego się wybierasz w poniedziałek to zadzwoń do innego ( w gazetach lokalnych dużo jest reklam) a zawsze możesz podkolorować że jesteś jego pacjętką.
Podziel się: