reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

wczoraj zrobiłam badanie krwi czy jestem w ciązy i wyszło ujemne ale tego samego dnia dostałam okres czy mogło mieć wpływ na wynik badania bo wszczyscy mi mówią ze jestem w ciązy
Jak to wszyscy Ci mówią,ze jesteś w ciąży?
Jeśli badanie krwi wyszło ujemnie to nie jesteś,to jest najbardzieje wiarygodne badanie :sorry2:

reklama
wczoraj zrobiłam badanie krwi czy jestem w ciązy i wyszło ujemne ale tego samego dnia dostałam okres czy mogło mieć wpływ na wynik badania bo wszczyscy mi mówią ze jestem w ciązy

to niezle ze wszyscy maja rentegn w oczach hehehhehe. sorry za smiech ale poprostu jest to smieszne dla mnie co piszesz...aha i masz bardzo zorientowanego faceta jesli chodzi o ciaze...

Okres spoznia mi sie 5 dni na poczatku miesiaca miałam diwne bole w dole brzucha ,czasami mam napady głodu szczegolnie w nocy i oczywiscie zmienne humorki.Boje sie ze jestem w ciazy bo po ostatniej miesiaczce odbyłam stosunek ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia , a miesiaczke zawsze miałm regularnie co do dnia.Dzisiaj robiłam test ciazowy wyszedł negatywny mam tez małe brunatne plamienia ale to nie okres.Prosze o szybkie odpowiedzi .Z góry dziekuje.

zrob test a jesli chodzi o humorki i napady glodu to odrazu tak nie wychodzi moze poprostu sters wplynal na przesuniecie okresu. wiec humorki itd moga byc objawem zblizajacego okresu ja tez tak mialam.

Witajcie :) Mam pytanko: miesiączka spóźnia mi się ponad tydzień, lewa pierś jest powiększona, nabrzmiała i obolała, nawet biustonosze mi nie pasują, poza tym mam lekkie nudności i czasami zawroty głowy, wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywnie, myślicie, że mimo wszystko mogę być w ciąży? Dodam, że mam lekkie humorki, ale to przypisywałam zbliżającej się @, tylko się nie pojawia. W środę zrobię kolejny test i bez względu na wynik jeżeli nie dostanę @, to się przejdę do gina, żeby sprawdzic czy wszystko jest OK. myślicie, że to było za wcześnie na test i jest szansa, że jednak jestem w ciąży? Boję się, że to może być coś mniej przyjemnego...

Witajcie :) Mam pytanko: miesiączka spóźnia mi się ponad tydzień, lewa pierś jest powiększona, nabrzmiała i obolała, nawet biustonosze mi nie pasują, poza tym mam lekkie nudności i czasami zawroty głowy, wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywnie, myślicie, że mimo wszystko mogę być w ciąży? Dodam, że mam lekkie humorki, ale to przypisywałam zbliżającej się @, tylko się nie pojawia. W środę zrobię kolejny test i bez względu na wynik jeżeli nie dostanę @, to się przejdę do gina, żeby sprawdzic czy wszystko jest OK. myślicie, że to było za wcześnie na test i jest szansa, że jednak jestem w ciąży? Boję się, że to może być coś mniej przyjemnego...

Zrób dokładnie tak jak piszesz:) jeszcze jeden test a potem wizyta u ginekologa- jeśli będzie pozytywny albo jeśli będzie negatywny a @ dalej się nie pojawi.
I nie martw się na zapas-okres może się spóźniać np przez stres. Niekoniecznie oznacza to ciążę albo poważną chorobę.

Ostatnia edycja:
dzięki za szybką odpowiedź :) tylko, że w tym mies szczesliwie nie mialam ani nadzwyczajnych stresów, nie bylam chora, daleko nie jezdzilam itp. tak czy inaczej musze sie uzbroic w cierpliwosc i zastanowic sie jak wytlumaczyc w srode mezowi smutek po negatywnym tescie ;) czyli czekam... tego najbardziej nie lubie niepewnosci, szczegolnie ze moze normalnie bym sie tak nie przejela ale akurat byla u nas mama (lekarka) i zbadala przy okazji moje piersi, po czym kazala mi zrobic test ciazowy, wiec moze jednak... pozyjemy zobaczymy papa

Dzisiaj miałam zawroty głowy rano, wczoraj bolał mnie dół brzucha, byłam pewna, że dostanę dzisiaj @, a tu nadal nic, już się nie mogę doczekać testu, chyba zrobię go jednak jutro rano... Pierś boli mniej, ale nadal jest powiększona. Już bym chciała wiedzieć, bo boję się, że znając objawy mogę sobie część z nich "wkręcać"...

reklama
witam :)

zwracam się z pytaniem do kobieta bardziej doświadczonych niż ja, z pytaniem, które zaczęło męczyć mnie jakiś czas temu, na które sama nie mogę znaleźć odpowiedzi...:crazy:

W skrócie, brałam tabletki antykoncepcyjne przez ok rok, jakiś czas temu zerwaliśmy z chłopakiem, więc skonsultowałam się z moją panią ginekolog, po czym tabletki odstawiłam. To jest jakies 2 mce temu.

Teraz gdybam sobie, czy to co ze mną się dzieje to ciąża czy wynik odstawienia tabletek. Gdyby to była ciąża to jakiś 10 - 11 tydzień.

Objawy mam następujące; od ok 2 tyg prawie codziennie nudnośći poranne, tudzież wymioty, zazwyczaj na pustym żołądku, czasami po lekkim śniadaniu. Teraz raczej to już ustępuje. Zauważyłam delikatny zarys brzucha, przy czym dodam jestem osobą bardzo szczupłą. Okres po odstawieniu pierwszy od razu, drugi z tygodniowym opóźnieniem, więc niby wszystko powinno grać. Przeraża mnie fakt zawrotów głowy, które o dziwo teraz ustępują, czyli prawie na równi jak mdłości. No i to że praktycznie co godzinę dwie muszę biec do łazienki, mimo iż nie jestem przeziębiona. Piersi w normie, raczej pomniejszone niż powiększone. To już raczej wszystko z objawów mnie niepokojących.

W sumie nie wiem co mam sobie myśleć. Niby ew ciąża pojawiłaby się razem z przyjmowaniem tabletek, które brałam regularnie, ale wiadomo, nie dają one 100% pewności tylko jakies 96-99%. Mogę podejrzewać, że jestem w ciązy czy jednak powinnam powstrzymać się z myśleniem o nieplanowanym macieżyństwie?

Serdecznie dziękuję za ewentualne porady.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry