reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

witam wszystkie serdecznie,jestem nowa i nigdy nie pisalam na forach.ale mam obawy a raczej jakies przeczucia,ze jestem w ciazy.dzis ok 12.oorobilam test i byl negatywny.mam okres,co prawda spozniony o jakies ponad dwa tyg.pierwszy dzien okresu byl dziwny,zero plamienia czerwonego tylko dziwna brazowawa wydzielina.popoludniami,a szczegolnie wieczorami mam mdlosci.dziwnie jem-mam napady wilczego glodu i polykam wszystko co mam pod reka.raz mi goraco raz zimno.kiszki graja marsza,pomimo ze nie jestem glodna .mam napecznialy brzuszek i caly czas chodze do lazienki siusiu.czasami jest mi slabo,ale to chwilowe i lekkie.pomozcie.pozdrawiam papapaapa:zawstydzona/y::baffled:

reklama
Czułe testy ciążowe deklarują, że już 7 dni po zapłodnieniu wynik może być pozytywny. Tymczasem ja zrobiłam teścik 7 dni po zapłodnieniu (celowaliśmy tak aby był dzidziuś) i wyszedł negatywny. Powtórzyłam w terminie @ (kolejne 7 dni) i był pozytywny.
I prawda, że każda ciąża inna. W pierwszej momentalnie urosły mi piersi, miałam silne mdłości i wymiotowałam. Kolejna przeszła prawie bezobjawowo. W tej mam nudności, bolą mnie piersi i jestem non stop śpiąca i zmęczona.
Aagula, powtórz test, ale użyj pierwszego, rannego moczu, w nim stężenie hcg jest największe. Jeżeli czujesz się ciążowo, a masz plamienia, koniecznie idź do lekarza, bo to może być zagrożenie poronieniem. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Ostatnia edycja:
Mi typowe objawy ciazy(np. wymiotowanie) zaczely sie dopiero w 8 tyg. ciazy. Zaraz po zaplodnieniu( jeszcze nie wiedzialam,ze jestem w ciazy) ciezko mi bylo oddychac, no i bardzo polubilam ryby, ale nie domyslalam sie,ze to moze byc ciaza, mimo ze byla dlugo oczekiwana.
Testy robcie z porannego moczu, a jesli sa negatywne, a @ nadal nie przychodzi, to idzcie zrobic test z krwi na betaHCG- wynik powyzej 5jedn. swiadczy o ciazy :-)

Ja mam taki problem strasznie mnie bola piersi i to dosc dlugo.
Okres mialam ponad 2 tyg temu a piersi zaczely mnie bolec na tydzien przed okresem (okres trwal jakies 4-5 dni) i bola do tej pory.Teraz zaczyna bolec mnie prawy jajnik.Dodam jeszcze ze ten okres nie byl taki obfity jak zawsze mam.Dzisiaj rano zrobilam test i wyszla tylko jedna kreska :-( Niewiem co o tym myslec...moze powinnam powtorzyc test za kilka dni?

Ja mam taki problem strasznie mnie bola piersi i to dosc dlugo.
Okres mialam ponad 2 tyg temu a piersi zaczely mnie bolec na tydzien przed okresem (okres trwal jakies 4-5 dni) i bola do tej pory.Teraz zaczyna bolec mnie prawy jajnik.Dodam jeszcze ze ten okres nie byl taki obfity jak zawsze mam.Dzisiaj rano zrobilam test i wyszla tylko jedna kreska :-( Niewiem co o tym myslec...moze powinnam powtorzyc test za kilka dni?
zrób test w dniu spodziewanego okresu, teraz może być za wcześnie aby wyszedł pozytywny
a co do bólu piersi.. mnie własnie zaczęły boleć w drugiej połowie cyklu, jeszcze przed okresem więc nie sądziłam że to ciąża a jednak okres się nie pojawił i test wyszedł pozytywny :-)

Ja byłam strasznie marudna, zaczął mi się [oczywiście] spóźniać okres. Piersi mnie bardzo bolały, były nabrzmiałe.
Ciągle chodziłam za potrzebą, do toalety. Ale nie spodziewałam, się że jestem w ciąży. Nudności zaczęły mi się dopiero w ok. 9 tyg.

Cholera :wściekła/y:
Dostalam dzisiaj okres! teraz to juz wogole niewiem o co chodzi...:-(
I nadal bola mnie piersi i teraz jeszcze doszedl bol brzucha.
Mam zrobic drugi test po tym okresie?
Bo z tego co wiem mozna miec okres do ktoregos miesiaca ciazy.
Np.moja siostra miala normalny okres do 3 miesiaca ciazy.
Czy ktoras z was tak miala?

Dziewczyny słyszałam,że temperatura spada w dniu spodziewanej @,ja mam dostać @ dzisiaj,jak narazie jej nie widać(mam nadzieję,że nie przyjdzie) temp. mierzoną dziś rano w pochwie miałam 37,2,czy może to wskazywać na ciąże?kochane pomóżcie bo jestem ciemna w tych sprawach:zawstydzona/y:

reklama
Do góry