reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Granota, a ja rozumię Twoje pytanie;-)... po pierwsze jesli wcześniej nie mierzyłas prawidłowo tempki, to nawet nie masz porównania, jaka u Ciebie jest temperatuta przed owulacją a jaka po owulacji. Mierzenie w ciągu dnia i to pod pachą nic Ci nie "powiedzą"... Po drugie nie martw sie na zapas, ja tez w pierwszych tygodniach ciąży byłam przeziebiona, jednago dnia temp. ciała skoczyła mi do 39st.Celsjusza, a w ciągu kilku nastepnych dni miała nawet 35,2... tak, własnie była taka niska, ale to było osłabienie wynikające z choroby. Takze Twoje 36,3 jest jak najbardziej prawidłowe i nie sugeruj sie tym, ze kobieta w ciązy ma temp. ok 37 stopni, bo nie każda tak ma... A skoro piszesz o tempce to na pewno wiesz że jest to temp. mierzona rano, przed wstaniem z łózka, najlepiej w pochwie... a ta "spod pachy" o niczym nie świadczy... życze Ci, zeby wszystko było odbrze z fasolką;-)

reklama
Dzięki za pocieszenie:)
fakt, że z ta temperaturą to za bardzo fachowo nie postępowałam - w planowaniu ciąży zdałam się raczej na testy owulacyjne - i pomogło;) a teraz to może faktycznie osłabienie daje się we znaki..
Iwon - kwestię niskiego tętna poruszyłam przy okazji, bo pomyślałam, że w połączeniu z niską temperaturą może oznaczać kiepski start dla maleństwa.

A powiedzcie mi dziewczyny kiedy lekarz zakładał Wam kartę ciąży, ważył, wysyłał na badania krwi itd. bo ja jestem po 2 wizytach i na razie nic się takiego nie działo:baffled:

Jedno i drugie na szczęście się nie łączy. :)

Kartę ciąży miałam założoną w 10 tygodni jeżeli dobrze pamiętam i to była moja 2 wizyta. Z tym, że chodzę do lekarza prywatnie. A lekarze z NFZ chyba dopiero ok 12 tc. Ale tego nie jestem pewna....

Moja koleżanka ma objawy ciążowe, tj nudności, dziwne zachcianki i tp. Można by powiedzieś że jest w ciąży, ale czy to możliwe skoro uprawiała seks dzień po zakończeniu miesiączki? podkreślam że ona czuje się tak od 2 tygodni...

Moja koleżnka też tak miała. Chodziła załamana i bała się zrobić test ciążowy. Któregoś razu ją zmusiłam i wyszło że nie jest. Dolegliwościu od razu ustąpiły. Doszłam do wniosku że to wszystko za sprawom psychiki. To coś w rodzaju "choroby studenta medycyny".:-)

Popieram - wszystko zalezy od psychiki :-) Niech zrobi test ciazowy - najlepiej z krwi - betaHCG (wynik ponizej 5 oznacza, ze nie ma ciazy)

W dzień po okresie też można zajść, najbezpieczniej jest zrobić właśnie test ciążowy. Tak w ogóle to rzadko bywa, żeby od pierwszych dni mdliło, także to prawdopodobnie psychika.

Ostatni okres dostalam 12.04 skonczyl sie 17.04 wtedy tez kochalismy sie z chlopakiem..pozniej przez tydzien kochalismy sie srednio co 2 dni,a od 26.04 do 03.05 codziennie.Dzis zrobilam test ciazowy (nie z porannego moczu) wynik wyszedl negatywny.Czy jest mozliwe,ze bedziemy mieli dzidzie?Dodam,ze staramy sie o dziecko.

reklama
Na pewno jeszcze za wcześnie na test ciążowy,dopiero co pewnie miałaś owulację ,być może coś sie zasiało,ale musisz byś cierpliwa i poczekac choć 2 tygodnie,poczekaj do terminu przewidzianej miesiączki i wtedy zrób test ŻYCZĘ POWODZENIA:tak:

Do góry