reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Im częściej się kochaz z partnerem tym jego plemniki są słabsze więc mniej zdolne do zapłodnienia.
poczekaj jeszcze tydzień dwa wtedy zrób test na nowo, ale z porannego moczu wtedy wynik jest dokładniejszy:-)

reklama
czesc wszystkim;-]
poczytałam troche wasze posciki i bardzo mnie to forum się podoba;-]
Mam juz 2-ke dzieci 9 latek i 3 latka,juz 3 tygodnie temu na tescie zobaczylam 2 kreseczki;-]
ostatnia miesiaczke mialam 3 kwietnia ,byłam w poniedziałek u lekarza i miałąm usg dopochwowe i troche mi smutno było bo nic nie było widac na tym usg;-[
lekarz powiedzial,ze skoro mam objawy i test wyszed to raczej wszytko ok,mierzyl cos na tym usg ale niepamietam co mowil...powiedzial,ze wielkosc....czego....ma 230,ale nie uslyszalam czego,mam przyjsc za tydzien i niby powinna byc juz fasolka widoczna,co o tym myslicie??to normalne??

Badanie ultrasonograficzne wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży, ponieważ w tym okresie ciąży widać dokładnie, jak zbudowany jest płód, można dokonać wstępnej oceny...
W 15 tygodniu ciąży można ocenić wielkość płodu

pozdrawiam!

ale z drugim dzieckiem bylam na usg dopochwowym mniej wiecej w 4 tygodniu i było widac malusienka fasolke,dlatego troche sie wystraszylam;-[

Witam wszystkie kobitki na tym forum.
Proszę Was o pomoc bo sama nie wiem co myśleć. Przez ostatni rok brałam tabletki - wcześniej z nich nie korzystałam. W grudniu postanowiłam je odstawić i starać się o dziecko. Okres przyszedł w styczniu, lutym i marcu jak w zegarku. w sobote dostawałam zawsze okres z tabletkami i bez nich też. Cykl 28. Mineły 3 miesiące po odstawieniu tabletek wiec postanowilismy w marcu próbować zrobić naszego bobaska. Miesiączkę miałam dostać 19 kwietnia - miesiączka nie przyszła do tej pory , testy domowe nie potwierdzaja ciąży wiec zrobiłam wczoraj test Bhcg wyszedł 0,1. Nie mam miesiączki już 18 dni. czy to możliwe abym była w ciąży a beta hcg mi nie wychodzi. Czemu raptem nie mam okresu po pierwszym staraniu skoro po odtawieniu tabletek było wszystko ok. A i dodam ze byłam z tym u lekarza i powiedziała mi ze nie może wykluczyc ciąży bo może być wczesna. Ale naczytałam się ze te testy z krwi sa bardzo dokładne a mi tylko 0,1 wyszło po takim czasie. O co tu chodzi. Jeśli miałam dni płodne ok 4-7 kwiecień i założmy że w te dni udało nam sie zrobic dzidziusia to kiedy zaczyna się wytwarzać to hcg. Czy gdybym była w ciąży to jestem w 4 tyg licząc od stosunku czy ten okres wtedy się skraca ? Przecież te jajeczko przebywa jeszcze jakąś droga, zagnieżdza sie i tak dalej - wieć może to jeszcze nawet nie 3 tydzień i może dlatego mi beta nie wyszła? Ma ktoś na moje zmartwienie jakieś rozwiązanie? Ile mogę jeszcze czekać na okres ? Prosze pomóżcie:)

Ja osobiście nie słyszałam,żeby beta nie wyszła po takim czasie. Możesz poczekac jeszcze tydzień, zrób znowu test lub betę i jak wtedy beta znowu nie wykryje ciąży to powinnaś znowu pójść do lekarza. Teraz było za wcześnie żeby lekarz potwierdził/wykluczył ciążę. Mówiłaś mu o wyniku bety? Robił ci usg?

czesc wszystkim;-]
poczytałam troche wasze posciki i bardzo mnie to forum się podoba;-]
Mam juz 2-ke dzieci 9 latek i 3 latka,juz 3 tygodnie temu na tescie zobaczylam 2 kreseczki;-]
ostatnia miesiaczke mialam 3 kwietnia ,byłam w poniedziałek u lekarza i miałąm usg dopochwowe i troche mi smutno było bo nic nie było widac na tym usg;-[
lekarz powiedzial,ze skoro mam objawy i test wyszed to raczej wszytko ok,mierzyl cos na tym usg ale niepamietam co mowil...powiedzial,ze wielkosc....czego....ma 230,ale nie uslyszalam czego,mam przyjsc za tydzien i niby powinna byc juz fasolka widoczna,co o tym myslicie??to normalne??

Ja tez tak miałam ze testy wyszly pozytywne poszlam do lekarza on zrobil mi usg a tam nic nie bylo widac;/ ale sie strachu najadalam to nikt nawet niewie. Kazał przyjsc po paru dniach i juz cos tam bylo widac. U mnie bylo tak dlatego ze najprawdopodobniej zaszalm w ciaze tuz na koniec cyklu bo tak mi wypadla owulacja. Dlatego mam teraz 2 terminy ktore sie roznia 2 tygodnie. Jeden z OM a drugi z USg. U ciebie moze byc podobnie. Nasza owulacja robi nam czasem psikusy.

Witam.
Moja miesiaczka byla 2 kwietnia i w maju sie nie pojawila bola mnie piersi,bierze na wymioty raz juz wymiotywalam nie umie pic kawy i sam jej zapach mnie podraznia.Zrobilam 2 testy i wyszly dodatnie .Bylam wczoraj u lekarza i robil mi usg dopochwowe i nic jeszcze nie bylo ale macica jest powiekszona i jest w taka przestrzen powietrza tak jakby cos sie tam robilo kazal mi przyjsc za 10 dni to powinno juz widac bo na jego obliczenia to wychodzi 5 tydzien a w piatym tyg jeszcze nie zawsze wyjdzie na usg kazal mi kupic witaminy i brac.

hmmm jak dla mnie to za wcześnie na branie witaminek-zazwyczaj w drugim trymestrze sie je zaczyna brać!!!
a jeśli chodzi o usg-to widocznie nie ma reguły,ja miałam robione w 3 tyg ciąży i było widać zalążek,ale jak widać nie ma sie co stresować!!każda z nas jest inna!!

reklama
Witam! W poniedziałek zrobiłam 2 teściki i wyszły pozytywnie, dziś poszłam do lekarza, który stwierdził, że na 80% jest ciąża ale jeszcze nie jest pewny na 100%.Dał mi skierowanie na badanie hcg przez krew i powiedział, że jeśli test potwierdzi ciąże to dopiero ok 22 maja mam iść na usg. Dodam, że ostatni okres miałam 6 kwietnia, więc teraz może być ok 5 tydzień.....rany przede mną 2 tygodnie długich nieprzespanych nocy.
Pozdrawiam

Do góry