reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

hmmm jak dla mnie to za wcześnie na branie witaminek-zazwyczaj w drugim trymestrze sie je zaczyna brać!!!
a jeśli chodzi o usg-to widocznie nie ma reguły,ja miałam robione w 3 tyg ciąży i było widać zalążek,ale jak widać nie ma sie co stresować!!każda z nas jest inna!!
Witaminy powinno się brac juz pol roku przed planowaną ciązą, więc wogle nie jest za wcześnie! I jak w drugim trymestrze? Pierwszy trymestr jest najważniejszy-dziecko sie całe wykształca i jest najbardziej podatne na wszystko.....

Witam! W poniedziałek zrobiłam 2 teściki i wyszły pozytywnie, dziś poszłam do lekarza, który stwierdził, że na 80% jest ciąża ale jeszcze nie jest pewny na 100%.Dał mi skierowanie na badanie hcg przez krew i powiedział, że jeśli test potwierdzi ciąże to dopiero ok 22 maja mam iść na usg. Dodam, że ostatni okres miałam 6 kwietnia, więc teraz może być ok 5 tydzień.....rany przede mną 2 tygodnie długich nieprzespanych nocy.

Pozdrawiam​
Super! Gratuluję i nie martw się.. będzie dobrze:tak::tak:

reklama
Ja dzisiaj znowu zrobilam test i wyszedl pozytywny ale ta jedna kreseczka troche jasniejsza.Rano wymiotywalam po napiciu sie wody gazowanej, piersi mnie strasznie bola a 20 ide na kontrolne usg i zobaczymy czy ciaza jest.

Ja dzisiaj znowu zrobilam test i wyszedl pozytywny ale ta jedna kreseczka troche jasniejsza.Rano wymiotywalam po napiciu sie wody gazowanej, piersi mnie strasznie bola a 20 ide na kontrolne usg i zobaczymy czy ciaza jest.
ja też mmiałam jaśniejszą- i to sporo i w 7 tygodniu- wiec od intensywnosci kresek to nie zalezy:tak:

dzisiaj robilam kontrolny test i wyszedl pozytywny ale jedna kreseczka wyszla troche jasniejsza dzisiaj po napiciu sie wody wymiotywalam i sztrasznie bola piersi sa cieple maly dotyk mnie podraznia i staja sie twarde.

troche jestem nie spokojna bo dzisiaj pod wieczor zauwazylam troche sluzu w kolorze brazowawo czerwone a trzy testy wyszly pozytywnie u lekarza bylam w zeszlym tyg ale na usg jeszcze nie bylo nic widac.

czesc wszystkim;-]
zaczne od tego ,że wczoraj byłąm u lekarza miałam zrobione znowu usg dopochwowe i jest pęcherzyk;-]fasolka;-]
po usg lekarz stwierdził,że mniej wiecej to 7 tydzien;-]
a tak sie bałąm bo nie było nic widac na tym usg tydzień temu;-]
co do witamin to mi zapisal jakies ,ale kupujac je mam powiedziec ze chce te do 3 miesiaca<trzeba to podkreslic>kwas mam odstawic bo jest w witaminach,pozatym stał mi juz ten straszny ból podbrzusza....piersi czesciej pobolewaja...no i spac mi sie czesto chce;-[
nie powiedzial mi lekarz jaki termin....ciekawe czemu...hmmm

Mnie na preteście 3 tygodnie po zapłodnieniu wyszła druga bardzo blada kreseczka mam go do dzisiaj bo to pierwszy dowód na to że byłam w ciąży :) Potem czekałam na @ - nie było i zrobiłam znowu test i wyszła blada kreska ale już wyrażniejsza a tydzień - dwa po spodziewanej @ już bardzo mocno widoczna.

W 8tygodniu byłam na USG bo mąż coś niedowierzał i zobaczyliśmy na ekranie małą pulsującą fasolkę. Tego widoku i przeżycia nie zapomnę nigdy :) Super sprawa.

Przed ciążą jakieś 6miesięcy brałam tylko folik od 2 trymestru witaminy przepisane przez lekarza.

Gratulacje dla przyszłych mam :D

nie prawda :no: powinno się brać sam folik (kwas foliowy) a nie cały zestaw witamin mi w ciąży ginekolog tez nie kazał na początku brać witamin tylko sam kwas foliowy a dopiero w drugim trymestrze witaminy

ale wiadomo są lekarze i lekarze jeden mówi to inny tamto...

kwas foliowy to też witamina więc chyba lekarzowi od meduski o to chodziło:-)

ja w ogóle słyszałam coś takiego że teraz coraz częściej się mówi żeby nie brać zbyt dużo tych zestawów witamin w ciąży (oprócz oczywiście folika w pierwszym trymestrze) bo się dzieci zbyt duże rodzą! :szok:Niezłe, nie?

urodziłąm juz 2 dzieciaczków,zdrowe...synek jak to powiedział lekarz książkowa waga 3500kg;-]
coreczka 3750;-] oboje urodzili sie w tym samym czasie....37 tydzien,kiedys sie zastanawialam czemu tak bylo ale najwazniejsze ,że zdrowiutkie;-]
ciekawe jak teraz bedzie;-]nie bralam witamin...bralam kwas i napoczatku luteine...teraz luteina tez gosci;-]
od jakis 3 tygodni mam mdlosci...najgorzej jest z rana ,chociaz wieczorem czasem tez nie jest milo...dlamnie to dziwne bo z poprezdnia dwujka nie mailam mdlosci....moze kilka razy sporadycznie,a teraz troszke sie mecze...
pobolewa mnie podbrzusze czesto,ale to jest wtedy kiedy jest mi niedobrze i mdli mnie...przeczytalam na forum ,że takie pobolewania to normalna sprawa wiec jestem spokojna....siedze teraz w domu,nie pracuje,zeby nie zanudzac sie chce zapisac sie na jakis kurs jezyka....;-]niechce poprostu nic nie robic;-]dzieci sa w szkole i przeczkolu a ja niemoge usiedziec...hihi

reklama
Do góry