reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Margolcia, gosia - serdeczne gratulacje:)

dzis 24 dc, 29bedzie raczej wszystko jasne, zadnych objawow, wiec rezultaty sa dosc przewidywalne...
no moze oprocz sennosci w ciagu dnia, ale to pewnie wynik jesiennej pogody i lenistwa:p

reklama
Cześć dziewczyny!! Jestem nowa na forum i mam nadzieje że długo tu zostane z wami. Od 2 lat staramy się z mężem o dzidzi. Dodam że cierpie na poilicystyczne jajniki w tym roku dopiero to u mnie stwierdzono. Więc moje staranie odeszły na 2 plan, choroba objawia sie brakiem miesiączki ponieważ nie mam owulacji. I tak przez dłuższy czas. Zawsze @ miałam wyłowywaną przez luteine lub duphaston, ale i tak nastepnego miesiaca sie nie pojawiła.
Miesiąc temu @ "przyszła sama" hurrra i co się okazało i upragniona owulacja i to naprawde z podwojoną siła - objawy straszne( wiem że to brzmi dziwnie, ale uwieżcie mi już nie pamiętam jak to jest czuć kiedy ma się owulacje) bolały mnie piersi , pod brzuchem i pojawiła się krew. Więć jak już zauważylam pierwsze symptomy to zaraz mężusia za nogoi i do łóżka hehe. Więc stosunek odbył się 15.09 i 16.09 i 19.09. Jeśli dobrze wszystko wyliczyłam to 15 był najgorszy dzień owulacji. Mam nieregularne miesiączki więc liczyłam na oko jakbym miala cykl 28 dni wczesniej zanim chorowałam tak właśnie było. I od 3-4 dni czuję że mam nabrzmiałe piersi, bolą mnie, wczoraj strasznie bolał mnie brzuch na dole, i plecy, (WCZEŚNIEJ JAK DOSTAWAŁAM @ NIE BYŁO TAKICH OBJAWÓW)ale pomyslałam napewno gra hormonów. Od wczoraj latam siusi częściej niż zwykle, jestem lekko senna (ale możliwe, że przez pogode) od wczoraj normalnie molestuje internet i szukam objawów wczesnej ciąży i sie nakręcam. Wczoraj mierzyłam temp. 36, 8stopni , ale tez nie wiem czy się utrzymuje ponieważ wcześniej nie kontrolowałam tego. Wczoraj powinna przyjsc @ jesli dobrze licze a tu nic . Wczoraj zrobiłam test i negatywny mysle se, że może za szybko?? Proszę napiszcie mi czy normą jest w ciąży 37 stopni czy moze byc ponizej?? Jejku jaka ja jestem nakręcona tak chciałabym mieć dzidzie:))

aha i @ przyszła 30.08

POZDRAWIAM

Kasadra może udalo Wam sie a może nie, jesli chodzi o testy .... ja nie wieze tym aptekowym ... dlamie jedyny pewny to beta hcg ... umnie w miescie to koszt 20 zl ale uwazam ze nie jest to duzo i jest 100 % ... i taki test Ci polecam jesli chcesz sprawdzic . Widzisz ja wnecie tez szukalam po fakcie , objawow ciazowych ,o i moja grypa byla wlasnie tym glownym i niepodwazalnym dowodem na ktory ja nie zwrocilam uwagi ... wiec ... zycze powodzenia w staraniach a przedewszystkim wytrwalosci :-)

No właśnie ja w te testy tez za bardzo nie wierze poczekam jeszcze bo może za szybko sie nakręcam i dlatego taki efekt ale wiesz co zdziwilo mnie co napisalas ja od wczoraj czuje się jakbym miała grype. kurcze już sama nie wiem :) dziękuje za odpowiedz!!

a ja robilam test z apteki i wyszedl pozytywnie...to Gosia meza pod pache i w kusa do ginekologa...ale mialam stresa za nim weszlam...:) teraz z niecierpliwoscia czekamy na nasza córe.
Zadnych objawów nie mialam tylko bylam zmeczona ale to zima wiec tlumaczylam sobie pogoda...:) zadnych mdlosci,wymiotow nic....tylko brak okresu ale w tym czasie tez troche stresow mialam,jak juz pisalam odpuscilismy starania i pomoglo wiec nie trzeba sie nakrecac za bardzo :) powodzonka.

Bafinko Kochana, co u Ciebie? Fajnie, że już @ dostałaś w końcu. Ja mam dziś 55 dc, jutro powinnam dostać @. W nagrodę za ten długaśny cykl należy mi się nagroda w postaci dzidziusia, ale nie łudzę się. Buziaczki Kochana ;-)

Witaj, Często bywa tak, że pierwszy test ciążowy wychodzi negatywny, ponieważ jest zbyt wcześnie, ja zrobiłam w pierwszym dniu kiedy miesiączka się nie pojawiła i wyszły dwie kreseczki, ale druga bardzo słaba. Najlepiej odczekać kilka dni i ponowić test lub wykonać już teraz test z krwi. Pamiętaj, że nawet jeśli teraz się nie powiodło to najważniejsze że @ wróciła i teraz macie pole do popisu. Nie zapominajcie o tym, że seks ma być dla Was przyjemnością, a wtedy dzieciątko się pojawi, nie warto się nakręcać, im więcej myślimy o ciąży tym trudniej o nią.Jeśli chodzi o objawy ciążowe to u każdej z nas jest inaczej, ja poza brakiem @ nie miałam innych objawów, byłam tylko lekko zmęczona ale nie łączyłam tego faktu z ciążą. Jak się później okazało miałam lekko podwyższoną temperature ciała, która wynosiła właśnie 36,8 stopni.Życzę Tobie aby kolejny test wyszedł pozytywny.

witam wszystkie nowe forumowiczki:)
kahaka kochanie u mnie chyba 5 dc nie nastawiam się zupełnie ta pogoda dziala na mnie anty wszystko jest na nie.... w czwartek ide do nowego gina więc może zaczne rozwiązywać swoje problemy z cyklem ale cudów też się nie spodziewam... jutro ide na rozmowe o prace bo znudziło mi się siedzenie w domu i rozpaczanie nad swoją sytuacją... ale też nie licze że zaraz dostane prace bo jest b dużo chętnych... ide tak po prostu spróbować... moja pierwsza rozmowa o prace z prawdziwego zdarzenia...;) denerwuje się nie wiem co mam mówić... jutro bedzie stresujący dzień... a jak ty się czujesz? masz jakies objawy?? ale masz długie cykle?? zawsze tak masz?

reklama
Do góry