reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dokladnie wiolka21 tak jak pisze Cornelka czesto aptekowe testy nie sa miarodajne nie raz sama mialam z tym do czynienia no i wiele,wiele kolezanek .... tak jak juz pisalam i ja nie raz beta HCG jest najbardziej pewnym testem a ze jest troszke drozszy nie jest wazne .... za to pewnosc 100 % i wrazie co szybkie starania mozna rozpoczac na nowo :-)

reklama
potwierdzam, u mnie z 6testow aptekowych wyszlyby 2 bety:) wiec ja nie tracilabym kasy i od razu pobiegla na bete:)

a dzis udalo mi sie wkoncu namowic meze na badanie nasienia, ufff - wielki wyczyn:) za jakas godz ma byc wynik, niestety nie moge znowu jechac, jak myslicie przez tel powiedza mi cokolwiek??

potwierdzam, u mnie z 6testow aptekowych wyszlyby 2 bety:) wiec ja nie tracilabym kasy i od razu pobiegla na bete:)

a dzis udalo mi sie wkoncu namowic meze na badanie nasienia, ufff - wielki wyczyn:) za jakas godz ma byc wynik, niestety nie moge znowu jechac, jak myslicie przez tel powiedza mi cokolwiek??

powinni , prubój :) powodznia :)

no i juz po...
pani sie mnie zapytala czy maz ma stan zapalny czy cos bo ogolnie to jest niezaciekawie, trzeba by bylo podlaczyc..
z tego wszystkiego to tylko tyle zapamietalam, ze jest tylko 3mln plemnikow a norma to 60 czy jakos tak, zalamka:(

no i juz po...
pani sie mnie zapytala czy maz ma stan zapalny czy cos bo ogolnie to jest niezaciekawie, trzeba by bylo podlaczyc..
z tego wszystkiego to tylko tyle zapamietalam, ze jest tylko 3mln plemnikow a norma to 60 czy jakos tak, zalamka:(
bedzie dobrze nie zalamuj sie,to jeszcze o niczym nieswiadczy ... przeciez moga wybrac te najlepsze i bedziecie miec dziecko moze nie normalnie ale bedziecie je miec

a na czym polega to badanie? można pobrać nasienie w domu b wczoraj byłam u nowego gina i on powiedział że trzeba zacząc od zbadania nasienia męża... co jest dziwne bo skoro ja mam ckle bezowulacyjne to mnie trzeba leczyć... stwierdzam że to nie takiego lekarza chciałam i na 13 umówiłam się do następnego do trzech razy sztuka:)

Hej. Witam Was cieplutko w te zimne dni. Nie miałam czasu pisać, byłam w szkole, i na wycieczce, i ogólnie sporo spraw do załatwienia było. Poza tym ten mój miał wolne kilka dni, to cały czas był u mnie. Mam nadzieje że staranka tym razem będą owocne :) Buziaki i pozdrawiam! ;*

Bafinka i Kahaka, i wszystkie które dłuuuugo się starają. Przypomniało mi się że jak zaszłam w ciąże w zeszłym roku to poznałam taką dziewczyne, która starała się 5 lat. Fajnie to wyszło bo miałyśmy równe cykle, zatestowałyśmy w ten sam dzień, i cud, bo i mi i jej wtedy wyszły dwie kreseczki. Termin porodu nawet miałyśmy na ten sam dzień. Widzicie, starała się tyle czasu i się udało! i teraz jest szczęśliwą mamą :) Nadzieja umiera ostatnia..trzeba wierzyć do końca kochane.

Czesc dziewczyny ,jestem tu calkiem nowa.Staramy sie z mezem o trzecie dziecko od maja i sama niewiem czy moge sie juz cieszyc,same zobaczcie ....

4 tygodnie (2).jpg

Bafinka moim zdaniem ten lekarz ma racje...
bo jesli np Ciebie uda mus ie wyleczyc a nasienie meza nie bedzie ok to i tak nici ze staranek, a badanie i ew leczenie faceta jest o wiele szybsze i prostrze niz kobiety, dlatego zawsze zaczyna sie od faceta, po paru godz juz wiadomo jakie facet ma nasienie, a u kobiety trzeba wykonac wiecej badan i to trwa troche dluzej:) i moim zdaniem dobrze jest jak lekarz nie "wierzy slepo pacjentom i nie wykonuje tylkko tego czego oni oczekuja", ale szuka innych przyczyn i ma szersze i glebsze spojrzenie na "sprawe"

moim zdaniem nie powinnas tak szybko z niego rezygnowac:)
a badanie polega na tym, ze facet przez ok 3 dni musi powstrzymac sie od przyjemnosci:p i za pomoca masturbacji zebrec nasienie w jalowym pudeleczku i jak najszybciej dostraczyc do laboratorium -ok 0,5godz:) a i trzeba ten pojemnik trzymac w temperaturze ciala bo jak bedzie np za zimne to plemniki moga zaczac obumierac i wynik moze byc zafalszowany:)

a u mojego faceta to nie wiem jak juz z tym wynikiem bo on naprawde mial infekcje i moze jeszcze nie wszytko wrocilo do normy???

reklama
Do góry