reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Moje drogie byłam dziś na USG i serduszko bije cięża rozwija się podobno szybko i zdrowo;) wiecie jakie to fajne uczucie widzieć takie malutkie serduszko jak ziarnko maku:)
Gratuluję i życzę ci aby twoja ciąża przebiegała bez komplikacji. Uczucie wspaniałe, tego się nie zapomina. Ja jestem wzruszona na każdym usg jak widzę to nasze maleństwo. Powodzenia.:-)

ciekawi mnie czy ktoś ma podobne objawy. Praktycznie każdego dnia, tuż po przebudzeniu odczuwam takie lekkie kłucie w dole brzucha. Do tego mdłości i od razu muszę na siusiu :p czy ktoś ma podobne objawy na "dzień dobry"?

Mdłości i wymioty na szczęście zmniejszyły się, tzn. coś tam jeszcze odczuwam, ale po dwóch tygodniach już się przyzwyczaiłam, że niektórych zapachów muszę unikać. Poza tym co chwile coś mi jeździ w brzuchu i do tego często w nim burczy mimo, że staram się często coś przegryźć, albo krakersa, biszkopta albo jakiś owoc :p

Witam!
Ja podejrzewam, że jestem w ciąży;) starania trwały 5 miesięcy..
2 dni przed spodziewaną miesiaczką zaczęły mnie boleć sutki - ale nic nie podejrzewałam...1 dzień po terminie miesiączki zrobiłam test i pojawiły się dwie kreski, ale ta testowa była słabsza niż kontrolna..nigdy wcześniej nie widziałam drugiej kreseczki więc to musi byc to;)
- W dniu spodziewanej miesiączki zaczął boleć mnie brzuch - kilka sekund kłującego bólu, potem przerwa na jakiś czas i znowu.. czasami miałam wrażenie że to pachwiny, a czasami wyraźny ból w pochwie... zadzwoniłam to gina, ale stwierdziła, że skoro częstotliwość spada to może będzie ok - był sylwester...
W sumie nadal odczuwam bóle, ale znacznie rzadziej (wyczytałam, że to może być jeden z objawów ciąży)
- piersi znacznie mi się powiększyły, a sutki są bolące i jakby miały podwyższona temperaturę
- apetyt rośnie, ale na słodycze się zmniejszył;))
- chce mi się często siusiu
Do zapłodnienia doszło 15-16 grudnia (monitorowałam owulację testami)...
Wizytę u gina mam 12 stycznia..
na domiar złego się przeziębiłam - leczę się czosnkiem.. może ma ktoś lepsze sposoby?
Pozdrawiam
Mych

hmm herbatka z miodem i cytryną. a jeżeli czosnek to na mnie najlepiej działa czosnek z mlekiem, miodem i odrobiną masła. nie jest aż tak tragiczne w smaku a wszelkie obrzęki na gardle ustępują jak ręką odjął.

Dzięki Andzia! leżę już drugi dzień - nie poszłam dziś do pracy...ale niby to lepiej, a potem znowu katar..ech...mam nadzieję, że niedługo się skończy...
martwią mnie te bóle - dziś jakby pachwinowe...pozdrawiam!

reklama
Witajcie :)

marc Tobie gratuluję z całego serca! i życzę wszystkiego naj :-)

mych ja na początku również miałam bóle podobne do tych @ w niektórych momentach miałam nawet wrażenie, że nie wiem dokładnie w którym miejscu mnie boli;-) u mnie trwały parę tygodni i przeszło. Teraz tylko od czasu do czasu coś odczuwam. Natomiast piersi przestały mnie prawie całkiem boleć, ale sutki stały się nietykalskie.
Jednak każdy organizm jest inny i jeśli będzie Cię coś niepokoiło radzę zaczerpnąć wiedzy u lekarza :tak:

Pozdrawiam i życzę szcęśliwie przebiegającej ciąży!
Niech nasze wszystkie maleństwa rozwijają się zdrowo!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry