reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Tak.powinna być 14dc,a była w 10.więc wcześniej. I to sporo.mnie boli całe podbrzusze,kluje któryś jajnik-ten z którego pęka pęcherzyk.tak mniej więcej dobę to trwa .przy siusianiu strasznie ciągnie.i zawsze się sprawdza ze po 14 dniach jest okres.
Że co? Jeszcze raz, bo chyba jesteś mocno nakręcona :D
Czyli była wcześniej, ok. A skąd wiesz, w którym pękł pęcherzyk? Co to znaczy, że ciągnie przy siusianiu? Nigdy tak nie miałam.
I co ma do tego okresu po 14 dniach?

reklama
Że co? Jeszcze raz, bo chyba jesteś mocno nakręcona :D
Czyli była wcześniej, ok. A skąd wiesz, w którym pękł pęcherzyk? Co to znaczy, że ciągnie przy siusianiu? Nigdy tak nie miałam.
I co ma do tego okresu po 14 dniach?
Ja mam bardzo podobnie, jak Tola40, pobolewa podbrzusze, kluje jajnik i dokładnie podczas siusiania ten jajnik kłuje jeszcze bardziej, i od dnia kiedy występują te dolegliwości po rownych 14 dniach występuje miesiączka. Generalnie miesiączka występuje 14 dni po owulacji, u mnie też zawsze się to sprawdza ☺️

Ostatnia edycja:
Autorka nie napisala, że wie z którego pękł pecherzyk, ja mam bardzo podobnie, jak Tola40, pobolewa podbrzusze, kluje jajnik i dokładnie podczas siusiania ten jajnik kłuje jeszcze bardziej, i od dnia kiedy występują te dolegliwości po rownych 14 dniach występuje miesiączka. Generalnie miesiączka występuje 14 dni po owulacji, u mnie też zawsze się to sprawdza [emoji3526]
Dokładnie. A stąd wiem z którego pęka pęcherzyk bo ten boli.nie każda kobieta ma bóle owulacyjne więc jak cie nie boli to nic nie znaczy.po prostu jedna boli przy owulce drugą nie .skoro mialam w 10 dc A nie w 14 To chyba się przesunęla do przodu .była wcześniej niż powinna .tyle w tym temacie . Nie jestem zakręcona.

Dokładnie. A stąd wiem z którego pęka pęcherzyk bo ten boli.nie każda kobieta ma bóle owulacyjne więc jak cie nie boli to nic nie znaczy.po prostu jedna boli przy owulce drugą nie .skoro mialam w 10 dc A nie w 14 To chyba się przesunęla do przodu .była wcześniej niż powinna .tyle w tym temacie . Nie jestem zakręcona.
Chyba się denerwujesz, a ja cię próbuje zrozumieć, żeby zrozumieć swoje objawy :)
Mam też kłucie w jednym jajniku, też mam bóle, nie wiedziałam, że tak mogę reagować w czasie owulacji. Szczególnie, że to już 3 dzień i sama nie wiem, co mam myśleć.

Chyba się denerwujesz, a ja cię próbuje zrozumieć, żeby zrozumieć swoje objawy :)
Mam też kłucie w jednym jajniku, też mam bóle, nie wiedziałam, że tak mogę reagować w czasie owulacji. Szczególnie, że to już 3 dzień i sama nie wiem, co mam myśleć.
Mnie jajnik pobolewa od momentu dojrzewania komórki jajowej, i też jest to ok 2-3 dni, później czuję dokładnie uwolnienie sie komórki, jak komuś tłumaczę jakie to uczucie to często uzywam określenia "wykluwanie" w moim przypadku dokładnie takie uczucie jest 😅

Mnie jajnik pobolewa od momentu dojrzewania komórki jajowej, i też jest to ok 2-3 dni, później czuję dokładnie uwolnienie sie komórki, jak komuś tłumaczę jakie to uczucie to często uzywam określenia "wykluwanie" w moim przypadku dokładnie takie uczucie jest 😅
Opiszesz mi to bardziej? Serio, mogłabyś? Bo ja mam takie dziwne uczucie co chwilę, ze już nie wiem, czy sobie nie wkręcam :p

Opiszesz mi to bardziej? Serio, mogłabyś? Bo ja mam takie dziwne uczucie co chwilę, ze już nie wiem, czy sobie nie wkręcam :p
Hm postaram się, no więc jest to takie uczucie jakby bulgotanie w jajniku i jest to dosyć bolesne, trwa to ok 2 dni i później czuję dosłownie jak komórka jajowa uwalnia się z jajnika, niestety nie wiem do czego to porównać, ale czuję jak coś wychodzi jakby z ciasnego kanaliku, dzisiaj właśnie też zaczynam to wszystko odczuwać i wieczorem robię test owulacyjny, jesli czujesz podobnie może też zrób ☺️

Hm postaram się, no więc jest to takie uczucie jakby bulgotanie w jajniku i jest to dosyć bolesne, trwa to ok 2 dni i później czuję dosłownie jak komórka jajowa uwalnia się z jajnika, niestety nie wiem do czego to porównać, ale czuję jak coś wychodzi jakby z ciasnego kanaliku, dzisiaj właśnie też zaczynam to wszystko odczuwać i wieczorem robię test owulacyjny, jesli czujesz podobnie może też zrób ☺️
Nie mam takich testów, ale chyba w takim razie miałam owulację 12 sierpnia. A ja pomyliłam to z zagnieżdżeniem. Czyli w tym miesiącu lipa z ciążą ;) po prostu miałam najpierw zgagę cała noc, potem mnie mdliło i mdli 3 dzień, ale w sumie tak myślałam, że to dziwne, żebym była w ciąży, skoro 24 lipca miałam ostatni okres, seks był od 1 sierpnia do 5 sierpnia codziennie, ale to dopiero kilka dni by minęło od seksu. Mogłam zagonić męża do łóżka 12 sierpnia, jestem debilem :p

Jesli przypuszczasz, że wczoraj miałaś owulacje, to była ona w 21dniu cyklu, a ilu dniowe masz cykle? Jesli masz standardowe cykle to znacznie przesunęla się owulacja, dodam jeszcze, że moje obawy owulacyjne niekoniecznie będę u Ciebie takie same, jeszcze nic straconego, zrób test za kilka dni ☺️

reklama
Jesli przypuszczasz, że wczoraj miałaś owulacje, to była ona w 21dniu cyklu, a ilu dniowe masz cykle? Jesli masz standardowe cykle to znacznie przesunęla się owulacja, dodam jeszcze, że moje obawy owulacyjne niekoniecznie będę u Ciebie takie same, jeszcze nic straconego, zrób test za kilka dni ☺️
Zwykle miałam 26-27dniowe cykle, ale poprzedni był 26-dniowy, a przed nim 32-dniowy. Dlatego po prostu uprawiałam seks kilka dni po miesiączce która miałam 25 lipca. Przerwaliśmy uprawianie seksu jakoś 7 czy 8 sierpnia, mieliśmy wrócić do starań 10 sierpnia, ale już źle się poczułam i nadal czuję się zwyczajnie niefajnie do dziś. Mam mdłości, sucho cały czas w buzi, ta zgaga 10 sierpnia. Myślę, czy się nie za dużo opalałam w wakacje :) świruje :D

Do góry