reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Tak.powinna być 14dc,a była w 10.więc wcześniej. I to sporo.mnie boli całe podbrzusze,kluje któryś jajnik-ten z którego pęka pęcherzyk.tak mniej więcej dobę to trwa .przy siusianiu strasznie ciągnie.i zawsze się sprawdza ze po 14 dniach jest okres.
Że co? Jeszcze raz, bo chyba jesteś mocno nakręcona :D
Czyli była wcześniej, ok. A skąd wiesz, w którym pękł pęcherzyk? Co to znaczy, że ciągnie przy siusianiu? Nigdy tak nie miałam.
I co ma do tego okresu po 14 dniach?

reklama
Że co? Jeszcze raz, bo chyba jesteś mocno nakręcona :D
Czyli była wcześniej, ok. A skąd wiesz, w którym pękł pęcherzyk? Co to znaczy, że ciągnie przy siusianiu? Nigdy tak nie miałam.
I co ma do tego okresu po 14 dniach?
Ja mam bardzo podobnie, jak Tola40, pobolewa podbrzusze, kluje jajnik i dokładnie podczas siusiania ten jajnik kłuje jeszcze bardziej, i od dnia kiedy występują te dolegliwości po rownych 14 dniach występuje miesiączka. Generalnie miesiączka występuje 14 dni po owulacji, u mnie też zawsze się to sprawdza ☺️

Ostatnia edycja:
Autorka nie napisala, że wie z którego pękł pecherzyk, ja mam bardzo podobnie, jak Tola40, pobolewa podbrzusze, kluje jajnik i dokładnie podczas siusiania ten jajnik kłuje jeszcze bardziej, i od dnia kiedy występują te dolegliwości po rownych 14 dniach występuje miesiączka. Generalnie miesiączka występuje 14 dni po owulacji, u mnie też zawsze się to sprawdza [emoji3526]
Dokładnie. A stąd wiem z którego pęka pęcherzyk bo ten boli.nie każda kobieta ma bóle owulacyjne więc jak cie nie boli to nic nie znaczy.po prostu jedna boli przy owulce drugą nie .skoro mialam w 10 dc A nie w 14 To chyba się przesunęla do przodu .była wcześniej niż powinna .tyle w tym temacie . Nie jestem zakręcona.

Dokładnie. A stąd wiem z którego pęka pęcherzyk bo ten boli.nie każda kobieta ma bóle owulacyjne więc jak cie nie boli to nic nie znaczy.po prostu jedna boli przy owulce drugą nie .skoro mialam w 10 dc A nie w 14 To chyba się przesunęla do przodu .była wcześniej niż powinna .tyle w tym temacie . Nie jestem zakręcona.
Chyba się denerwujesz, a ja cię próbuje zrozumieć, żeby zrozumieć swoje objawy :)
Mam też kłucie w jednym jajniku, też mam bóle, nie wiedziałam, że tak mogę reagować w czasie owulacji. Szczególnie, że to już 3 dzień i sama nie wiem, co mam myśleć.

Chyba się denerwujesz, a ja cię próbuje zrozumieć, żeby zrozumieć swoje objawy :)
Mam też kłucie w jednym jajniku, też mam bóle, nie wiedziałam, że tak mogę reagować w czasie owulacji. Szczególnie, że to już 3 dzień i sama nie wiem, co mam myśleć.
Mnie jajnik pobolewa od momentu dojrzewania komórki jajowej, i też jest to ok 2-3 dni, później czuję dokładnie uwolnienie sie komórki, jak komuś tłumaczę jakie to uczucie to często uzywam określenia "wykluwanie" w moim przypadku dokładnie takie uczucie jest 😅

Mnie jajnik pobolewa od momentu dojrzewania komórki jajowej, i też jest to ok 2-3 dni, później czuję dokładnie uwolnienie sie komórki, jak komuś tłumaczę jakie to uczucie to często uzywam określenia "wykluwanie" w moim przypadku dokładnie takie uczucie jest 😅
Opiszesz mi to bardziej? Serio, mogłabyś? Bo ja mam takie dziwne uczucie co chwilę, ze już nie wiem, czy sobie nie wkręcam :p

Opiszesz mi to bardziej? Serio, mogłabyś? Bo ja mam takie dziwne uczucie co chwilę, ze już nie wiem, czy sobie nie wkręcam :p
Hm postaram się, no więc jest to takie uczucie jakby bulgotanie w jajniku i jest to dosyć bolesne, trwa to ok 2 dni i później czuję dosłownie jak komórka jajowa uwalnia się z jajnika, niestety nie wiem do czego to porównać, ale czuję jak coś wychodzi jakby z ciasnego kanaliku, dzisiaj właśnie też zaczynam to wszystko odczuwać i wieczorem robię test owulacyjny, jesli czujesz podobnie może też zrób ☺️

Hm postaram się, no więc jest to takie uczucie jakby bulgotanie w jajniku i jest to dosyć bolesne, trwa to ok 2 dni i później czuję dosłownie jak komórka jajowa uwalnia się z jajnika, niestety nie wiem do czego to porównać, ale czuję jak coś wychodzi jakby z ciasnego kanaliku, dzisiaj właśnie też zaczynam to wszystko odczuwać i wieczorem robię test owulacyjny, jesli czujesz podobnie może też zrób ☺️
Nie mam takich testów, ale chyba w takim razie miałam owulację 12 sierpnia. A ja pomyliłam to z zagnieżdżeniem. Czyli w tym miesiącu lipa z ciążą ;) po prostu miałam najpierw zgagę cała noc, potem mnie mdliło i mdli 3 dzień, ale w sumie tak myślałam, że to dziwne, żebym była w ciąży, skoro 24 lipca miałam ostatni okres, seks był od 1 sierpnia do 5 sierpnia codziennie, ale to dopiero kilka dni by minęło od seksu. Mogłam zagonić męża do łóżka 12 sierpnia, jestem debilem :p

Jesli przypuszczasz, że wczoraj miałaś owulacje, to była ona w 21dniu cyklu, a ilu dniowe masz cykle? Jesli masz standardowe cykle to znacznie przesunęla się owulacja, dodam jeszcze, że moje obawy owulacyjne niekoniecznie będę u Ciebie takie same, jeszcze nic straconego, zrób test za kilka dni ☺️

reklama
Jesli przypuszczasz, że wczoraj miałaś owulacje, to była ona w 21dniu cyklu, a ilu dniowe masz cykle? Jesli masz standardowe cykle to znacznie przesunęla się owulacja, dodam jeszcze, że moje obawy owulacyjne niekoniecznie będę u Ciebie takie same, jeszcze nic straconego, zrób test za kilka dni ☺️
Zwykle miałam 26-27dniowe cykle, ale poprzedni był 26-dniowy, a przed nim 32-dniowy. Dlatego po prostu uprawiałam seks kilka dni po miesiączce która miałam 25 lipca. Przerwaliśmy uprawianie seksu jakoś 7 czy 8 sierpnia, mieliśmy wrócić do starań 10 sierpnia, ale już źle się poczułam i nadal czuję się zwyczajnie niefajnie do dziś. Mam mdłości, sucho cały czas w buzi, ta zgaga 10 sierpnia. Myślę, czy się nie za dużo opalałam w wakacje :) świruje :D

Do góry