reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Czesc dziewczyny, u mnie dosc dziwna cala sytuacja. Ponad miesiac temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, wszystko ladnie pieknie do pewnego momentu myslalam ze jestem przed okresem (bo niestety przez antykoncpecje nie jestem w stanie powiedziec kiedy owulacja kiedy miesiaczaka ale wydawało mi sie pewnie ze to wlasnie @)wiec dlatego chodze senna sutki mnie bola itd ale przestraszyłam sie w momencie jak w weekend przy zbliżeniu z moim parterem strasznie mnie bolalo po prawej stronie tak jakby w macicy No dziwne to bylo uczucie a wiem ze nigdy mi sie takie cos nie zdażyło,pytanie do was, faktycznie bladzioch czy po prostu fabryczna ? Test robilam wczoraj z rana :)zastanawiam sie czy zajście w ciaze jest tak szybko mozliwe po antykoncepcji (bralam tylko przez 3 miesiace)
No wiesz, widać bladziocha. Powtórz test, albo zrób betę, ale z tym drugim może być ciężko w dobie 👑. Moja koleżanka odstawiła tabletki i nie miała okresu, ale była pewna że hormony jej fikają, a tu psikus, ciąża, i Marysia ma już pół roku 🤷‍♀️

reklama
No wiesz, widać bladziocha. Powtórz test, albo zrób betę, ale z tym drugim może być ciężko w dobie 👑. Moja koleżanka odstawiła tabletki i nie miała okresu, ale była pewna że hormony jej fikają, a tu psikus, ciąża, i Marysia ma już pół roku 🤷‍♀️
No niestety umówić sie do jakiegos lekarza w tym momencie to jest tragedia,u mnie to jest strasznie w ogole ciezko sobie to wyobrazić No bo ani tego nie planowaliśmy a i ja mam jeszcze problemy z hormonami takze musiałby byc chyba cud lub biochemia tak jak ostatnio

No niestety umówić sie do jakiegos lekarza w tym momencie to jest tragedia,u mnie to jest strasznie w ogole ciezko sobie to wyobrazić No bo ani tego nie planowaliśmy a i ja mam jeszcze problemy z hormonami takze musiałby byc chyba cud lub biochemia tak jak ostatnio
Ja bez problemu umowilam sie do ginekologa. Termin z dnia na dzien praktycznie 🤔 a gfybys byla w ciazy to juz w ogole

Spokojnie, powtórz test, kreska powinna być z dnia na dzień bardziej widoczna. Po odstawieniu tabletek hormony się regulują i nikt do końca nie przewidzi, co może się wydarzyć. Chociaż z drugiej strony ja nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej a hormony miałam strasznie rozregulowane i na ciążę żadnych szans.

Spokojnie, powtórz test, kreska powinna być z dnia na dzień bardziej widoczna. Po odstawieniu tabletek hormony się regulują i nikt do końca nie przewidzi, co może się wydarzyć. Chociaż z drugiej strony ja nigdy nie brałam antykoncepcji hormonalnej a hormony miałam strasznie rozregulowane i na ciążę żadnych szans.
Powtórzę pewnie w czwartek albo w piatek, a co myslec o tym ze od tygodnia prawie temperatura trzyma mi sie powyżej 37 stopni i i najniższa to wlasnie 37 ? Skoro wyszłoby ze test negatywny to ma to jakies wieksze znaczenie czy po prostu hormony ?

Powtórzę pewnie w czwartek albo w piatek, a co myslec o tym ze od tygodnia prawie temperatura trzyma mi sie powyżej 37 stopni i i najniższa to wlasnie 37 ? Skoro wyszłoby ze test negatywny to ma to jakies wieksze znaczenie czy po prostu hormony ?
Temperatura ma znaczenie jesli robisz dluzej pomiary. Jeden czy dwa razy nic nie mowi

reklama
Do góry