reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

reklama
to czemu nie pójdziesz na badanie z krwi, jak Ci od tygodnia wychodzą takie testy?
W zeszłym miesiącu zobacz jaki mi test wyszedł były takie dwa poszłam na bete 2.3 wiec nici. Z tego powodu się trochę boję ale będę musiała iść bo inaczej się nic nie dowiem.

Załączniki

• received_133866876269812.jpeg
    received_133866876269812.jpeg
    265,3 KB · Wyświetleń: 131
Wiesz co chyba się trochę stresuje i boję że jak wychodzą mi takie testy i nie wyszła jeszcze druga ciemna krecha że albo coś jest nie tak albo to biochemiczna
no ale badanie ani Ci ciąży nie zabierze, ani Ci jej nie da. A nawet jakbyś wyłapala biochem, to ma to dużą wartość diagnostyczną.
To, że Ci wychodzą takie bladziochy od tygodnia nie jest normalne i szczerze nie wróży to nic dobrego.
Ja bym poszła na krew.

Właśnie sęk jest w tym że takie testy mi wychodzą od mniej więcej tygodnia. Ja mam nieregularne cykle albo 35 dni albo 44 dni tak bym powiedziała na zmianę. Więc nie wiem kiedy mam się spodziewać dni płodnych czy owulacji. Ogólnie jestem zdrowa bo byłam badana pod różnymi względami i maz też. Według kalendarza miałam dni płodne 03.06-09.06 i owulację 6.06. Ale mogła wystapic np. Wcześniej i 11.06. Dostałam delikatnego plamienia i trwalo tylko 1 dzien. Teraz do okresu niby 2 dni powinnam tak dostać. Więc już sama nie wiem?
Jeśli takie testy ci wychodzą od tygodnia to dziwne. Albo fałszywki albo slabo rosnie beta.
Idź na badanie beta z krwi do jakiegoś laboratorium. Będziesz miała pewność.
Natomiast kalendarzyk do wyznaczania owulacji to tylko statystyka/algorytm zwłaszcza jeśli masz nieregularne cykle. Nie wiesz kiedy była owulacja.

no ale badanie ani Ci ciąży nie zabierze, ani Ci jej nie da. A nawet jakbyś wyłapala biochem, to ma to dużą wartość diagnostyczną.
To, że Ci wychodzą takie bladziochy od tygodnia nie jest normalne i szczerze nie wróży to nic dobrego.
Ja bym poszła na krew.
Wiem że nie zabierze ani nie da. Czytałam tu na forum że dużo dziewczyn miało tak że przed okresem jak robiły testy to były blade a jak robiły kilka dni po terminie @ to były już wyraźniejsze wiec pomyślałam że mogę jeszcze te 2 dni do terminu poczekać i najpierw spytam co myślicie o tych testach.

Jeśli takie testy ci wychodzą od tygodnia to dziwne. Albo fałszywki albo slabo rosnie beta.
Idź na badanie beta z krwi do jakiegoś laboratorium. Będziesz miała pewność.
Natomiast kalendarzyk do wyznaczania owulacji to tylko statystyka/algorytm zwłaszcza jeśli masz nieregularne cykle. Nie wiesz kiedy była owulacja.
Jeśli chodzi o fałszywki to raczej wątpię. Bo robiłam różnej firmy. Więc raczej każdy by tak nie reagował. Prędzej jak już nie chce panikować to słabo beta rośnie.
I tak jak pisałam wyżej dużo było tu takich przypadków że kiepskie kreski wychodziły dziewczynom przed @ a po klika dni po terminie wychodziły już ładne czerwone i było okej. Więc już sama nie wiem

Wiem że nie zabierze ani nie da. Czytałam tu na forum że dużo dziewczyn miało tak że przed okresem jak robiły testy to były blade a jak robiły kilka dni po terminie @ to były już wyraźniejsze wiec pomyślałam że mogę jeszcze te 2 dni do terminu poczekać i najpierw spytam co myślicie o tych testach.
no ogólnie jasne, że mogą być jasne kreski a później ciemnieć, ale jeśli masz tydzień cienie to nie jest to normalne. I ja bym to sprawdziła na Twoim miejscu badaniem z krwi. Tyle mogę doradzić :)

reklama
no ogólnie jasne, że mogą być jasne kreski a później ciemnieć, ale jeśli masz tydzień cienie to nie jest to normalne. I ja bym to sprawdziła na Twoim miejscu badaniem z krwi. Tyle mogę doradzić :)
Dobra dzięki. Ale jeszcze podpytam jest to plamienie 11.06 było inplatacyjnym to już teraz wynik będzie wiarygodny prawda? Pytam bo nie znam się na tej becie w pierwszej ciąży nawet nie robiłam. Bo jak robiłam test to byłam w 8 tygodniu i od razu do lekarza.

Do góry