Cześć. Jestem po poronieniach ,zrobilam badania genetyczne i wyszly zle wyniki . Za jakis czas jak wszystkie wyniki mi przyjda bede chodzic po lekarzach bede latac i zmieniac lekarzy az znajde lekarza ktory pomoze i dobrze poprowadzi ciaze a nie takiego co tylko kase zdziera . Bedziemy dopiero sie starac od stycznia .Po tych wynikach mam w glowie ze moge urodzic chore dziecko i strasznie sie boje czy bym dala rade mam nadzieje ze bedzie zdrowe trzeba byc dobrej mysli .
reklama
Sollina
Fanka BB :)
Na codzień pracuję z chorymi maluchami i widzę jakim trudem i wyrzeczeniem bywa ich wychowanie dla rodzicow ,widzę też jak i one często cierpią....wiem ,ze zarówno ja jak i mąż nigdy nie dalibysmy rady temu podołać. Sama niebawem bede robic nifty i dopiero gdy wyjdzie dobrze pozwole sobie na szczerą radosc ciąży
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrzeNa codzień pracuję z chorymi maluchami i widzę jakim trudem i wyrzeczeniem bywa ich wychowanie dla rodzicow ,widzę też jak i one często cierpią....wiem ,ze zarówno ja jak i mąż nigdy nie dalibysmy rady temu podołać. Sama niebawem bede robic nifty i dopiero gdy wyjdzie dobrze pozwole sobie na szczerą radosc ciąży
angeliskax
Moderator
Zdecydowałabym się na usunięcie. Moj maz ma takie same zdanie natomiast nasi rodzice nie akceptują naszego myślenia.
Ja wiem, ze nie podołałabym temu mimo ze pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi. Ja po prostu nie potrafiłabym się wyrzec i wiem ze nie dałabym rady 100% sie poświęcić dla dzieciątka. Dlatego niezdecydowalabym się na urodzenie.
Ja wiem, ze nie podołałabym temu mimo ze pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi. Ja po prostu nie potrafiłabym się wyrzec i wiem ze nie dałabym rady 100% sie poświęcić dla dzieciątka. Dlatego niezdecydowalabym się na urodzenie.
Bym nie umiala usunac ciazy , sumienie by mi na to raczej nie pozwoliło ale kazdy ma swoje zdanie . Najgorsze jest to ze osoby ktore chce zalozyc rodzine ,miec dzieci to niestety nie moga miec a taka co nie dba o siebie ,a co najgorsze zabija swoje dziecko albo bije krzywdzi taka osoba nie problemu z zajsciem ani donoszeniem a normalna osoba ktora pragnie dziecka i by sie zajela jak najlepiej ma problemy ! Ile sie slyszy o zabitych dzieciach albo o torturowaniu masakra zycie takie nie sprawiedliwe.Zdecydowałabym się na usunięcie. Moj maz ma takie same zdanie natomiast nasi rodzice nie akceptują naszego myślenia.
Smaily
Nie warto się nad takimi rzeczami zastanawiać. Życie pokazuje, że ludzie zdeklarowani usunąć często decydują się donosić i odwrotnie, zdeklarowani żeby nie przerywać, porzucają dziecko w szpitalu lub dokonują aborcji. I jestem daleka od oceniania czy to są złe czy dobre decyzje - to są po prostu ludzkie wybory. A zdanie zmienić można zawsze. Kiedy choroba dziecka dotyka rodzica bezpośrednio, człowiek ma zupełnie inne przemyślenia. Targają człowiekiem inne emocje niż z pozycji czysto teoretycznych rozważań, kiedy głowa chłodna, a tego problemu zwyczajnie nie ma. Można pójść spać, zamknąć oczy i zapomnieć że wogole takie rzeczy się rozważało.
Guni85
Nie wiem tak na pewno co bym zrobiła. Nie jestem osobą wierząca. Na chłodno myślę,że przerwałabym ciążę. Mój mąż jest tego samego zdania. Bardzo mi przykro z powodu tego co teraz przechodzisz Też przed 2 ciąży i w ciąży zwłaszcza miałam takie lęki że dzieci mogą być chore i co wtedy..nawet sobie zrobiłam taką granice w głowie że nie będę się już starać o dziecko jeśli nie wyjdzie przed moimi 35 urodzinami..miałam trochę paranoję na tym punkcie. A moja kuzynka,na ten przykład,urodziła swoje pierwsze,zdrowe dziecko,w wieku 41. Bez spiny,na lajcie do tego podeszła może to kwestia charakteru nie wiem
Niestety jesli w przeszlym zyciu ,nie szanowalas dziecka to w tym go nie bedzieszBym nie umiala usunac ciazy , sumienie by mi na to raczej nie pozwoliło ale kazdy ma swoje zdanie . Najgorsze jest to ze osoby ktore chce zalozyc rodzine ,miec dzieci to niestety nie moga miec a taka co nie dba o siebie ,a co najgorsze zabija swoje dziecko albo bije krzywdzi taka osoba nie problemu z zajsciem ani donoszeniem a normalna osoba ktora pragnie dziecka i by sie zajela jak najlepiej ma problemy ! Ile sie slyszy o zabitych dzieciach albo o torturowaniu masakra zycie takie nie sprawiedliwe.
Ja mam rahu w 6d w bliznietach ,a ketu w 12 w Strzelcu
Masakre mam bo musze w tym zyciu ciezko pracowac nie byc myslicielem czy naukowcem
Polecam ksiazke niewidzialna transfuzja
Czesto ludzie nie moga miec dzieci bo ktos sie wydzielaczem najczesciej wampirem energii jest 0 , ktos ma grupe A,B I nje moga ze soba przebywac bo choruja na immunologiczne hashimoto itp.
a jak juz np. Jestes A rh- I spotkasz pana z ta sama grupa krwi to macie dziecko
reklama
Jak mam to zrozumiec ? "Niestety jesli w przeszlym zyciu ,nie szanowalas dziecka to w tym go nie bedziesz" ?Niestety jesli w przeszlym zyciu ,nie szanowalas dziecka to w tym go nie bedziesz
Ja mam rahu w 6d w bliznietach ,a ketu w 12 w Strzelcu
Masakre mam bo musze w tym zyciu ciezko pracowac nie byc myslicielem czy naukowcem
Polecam ksiazke niewidzialna transfuzja
Czesto ludzie nie moga miec dzieci bo ktos sie wydzielaczem najczesciej wampirem energii jest 0 , ktos ma grupe A,B I nje moga ze soba przebywac bo choruja na immunologiczne hashimoto itp.
a jak juz np. Jestes A rh- I spotkasz pana z ta sama grupa krwi to macie dziecko.