Anesia89, ja kiedyś poszłam na zwykłe usg przez powłoki brzuszne i lekarz powiedział, że widzi "coś" o wielkości ok 2 cm i to pewnie torbiel Poleciałam do Gina wystraszona a on mi mówi, że to pęcherzyk tuż przed owulację (12dc), ewentualnie niepęknięty, po prostu.
Leczysz się na endo? Masz już stwierdzoną?
Hej,tak leczę sie na endo,u mnie było tak ze gin wykrył 2 torbiele,po leczeniu tabletkami raczej nie ginely tylko rosly,w kwietniu mialam laparoskopie,obie torbiele endometrialne wyszly w badaniu histopatologicznym i po laparo pojechalam do ginki u kt leczyla sie terefere i teraz lecze sie przez 5 miesiecy depherelina ,potem czekam na okres i staramy sie o dzidzie,mam nadzieje ze jajniki odpoczna i bd wszystko dobrze,co do ciazy to ani razu nie staralismy sie i nie wiemy czy bd problemy czy nie,mam nadzieje ze bd dobrze i dolaczy do nas kruszynka.W razie problemow jestem sklonna skorzystac z metody in vitro ale najpier z naprotechnologii, czy ktoras z was korzystala z tej metody?polega ona na obserwacji mega szczegolowej cyklu kobiety ,zleca sie szereg badan i leczy bezplodnnsc,bo czasem to nie zachodza kobiety nie tylko przez endo a jest inny problem.Narazie jestem pelna nadzieii.Pozdrawiam Was kobietki i wytrwalosci!