Tere fere, mam wrzody i niestety ketonal wprawia mnie w jeszcze gorszy stan...
brałam go kiedyś na bóle zębów i zatok. Po krótkim czasie nie mogłam sobie poradzić z boleściami wrzodów
( no chyba, że używać przy tym osłonowych...ale to też niewiele daje... Dlatego właśnie źle znoszę wszelkie proszki. Ból nie mija a dochodzi ból żołądka i rozstrój jelit... najchętniej przyjęłabym coś w zastrzyku
Poza bólem ja mam również gorączkę, dreszcze, biegunkę i mdłości. MOże jest coś, co pomaga na to wszystko...płakać mi się chce na samą myśl, co przechodzę wtedy...
Asiaczek, ja też słyszałam wiele razy diagnozę: "na tle psychicznym" Ale wiesz co, biorę to pod uwagę
. Jak u Ciebie z emocjami? Jesteś osobą wrażliwą pod tym względem? Bo ja np. bardzo, stąd też moje wrzody. Zauważyłam, że zaczęłam już siwieć i w ogóle mam wiele dolegliwości spowodowanych nadmiernym długotrwałym stresem. Zawsze taka byłam, od dziecka... Objawy trochę jak przy nerwicy lękowej, szybkie tętno (mam puls 120), ból brzucha, złe samopoczucie, lęk... Ja tylko nie wiem czy to lęk powoduje ból, czy ból powoduje lęk
. Generalnie czytałam, że endometrioza dotyczy często osób wrażliwych emocjonalnie i ma ścisły związek ze stanem psychicznym. MOże spróbujemy się jakoś wyciszyć? Ja np. zaczęłam teraz biegać, żeby pozbywać się negatywnych emocji... Zobaczymy za tydzień, czy coś to da...
A powiedz mi, kiedy w ciągu cyklu miewasz bóle? Jakiego rodzaju są to bóle? Takie skurcze nagłe? Krótko czy długotrwałe? Kiedy Cię łapie najczęściej? I w którym miejscu boli? Bierzesz coś wtedy przeciwbólowego?