reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczyny :)

Kurcze strasznie przykra jest opinia ludzi co do ilosci, czy dzieci tej samej plci :( Czytam was i doskonale to rozumiem . Niestety jest tak ze nawet jak juz ma czlowiek dziecko innej plci to te idiotyczne przytyki sie nie koncza :( . Powiem wam jak to wyglada u nas . Jak nie bylo Igi to wszyscy oczywiscie biadolili jakby posiadanie chlopcow to byla jakas patologia ... Te niekonczace sie wspolczucia . Ja sie zawsze pytalam ( bo nie potrafilam tego ogarnac) No czego wy mi ludzie wpolczujecie (?) Zdrowych , pogodnych , szczesliwych dzieci . Czy te "jajka" czy ich brak to jest jakis koniec swiata . Ludzie sa okropni :( . Wiadomo ze czlowiek mial marzenia itd , tez mi bylo przykro ze nie mam "wszytskich" dzieci w domu ale gdy rodzil sie taki maly cudowny , pachnacy rozowy czlowiek to juz mi bylo wszytsko jedno , bo to przeciez moje, cudowne, jedyne w swoim rodzaju dziecko . Ludzie patrzyli na mnie jak na kosmite .. no jak cieszysz sie z 4 syna ? :D a ja wam powiem ze sie cieszylam jak cholera , tak szczerze i to ludzi chyba jeszcze bardziej wkurzalo . Jak sie urodzila Iga ( jak pamietacie nie planowana ).... nikt oprocz najblizszej rodziny i dziewczyn z BB nie wiedzial co bedzie, to ludzie dzwonili do mnie ( Ci nawet dalsi znajomi ;) ) Zeby koniecznie sie dowiedziec co sie urodzilo i te durne teksty .... " o wreszczcie sie wam udalo ? " "O to chyba juz koniec reprodkucji ? "
i te teksty slysze ciagle .. do dzis !! Gdyby nie to ze mam liche zdrowie i juz stara d. jestem to bym miala jeszcze 2 nie wazne czy czlopcy czy dziewczynki ... ludzie tego nie ogarniaja . Dlatego dziewczyny cyc do gory i trzeba olewac i miec gleboko gdzies bo ngdy nie dogodzimy nikomu ... zawsze bedzie to "ale"

reklama
@porannakawa
My jesteśmy jedynymi pośród naszych znajomych którzy będą 3jke dzieci. (w rodzinie prędzej można spotkać taki model rodziny). Jeszcze nie urodziłam, kończę 3msc a pytania już się sypią - to kiedy następne, a pewnie znowu będzie dziopka to trzeba do skutku robić, jak dom mamy i drzewa posadzone to gdzie ten chłopak, to może za rok 4rte co się będziemy ograniczać itd itd itd tylko Ci bardziej ogarnięci znajomi trzymają fason a reszta służy idemnie ze u nas będzie 4rte jak oni ogarną 2jke / bądź 3jke. Z reguły po tym tekście już nikt mi nic nje mówi :)
Mówię wam ja jestem wredna hahahaha tylko ja jestem tak wredna bez darcia i krzykow i epiteyow - tak gorzej wredna bo z uśmiechem na twarzy idzie w pięty hahaha

Kitqa ja nie wiem jak Ty sie przygotowujesz wg jakich teorii ale ja np pilam ASG od @ do owulacji i on wlpywal na wysokie ph sluzu szyjkowego a mialam naprawde bardzo wysokie to ph bo najpierw badalam to paskami, ale wydawalo mi sie nieprawdopodobne by bylo powyzej 8 myslalam, ze to jakis blad i zainwestowalam w profesjonalny ph metr i mierzylam no i naprawde w okolicy owulacji mialam powyzej 9 ph meza nasienie tez badalam i tez mial zawsze powyzej 8,5 wiec ja zadbalam o sluz o wysokim ph bardzo dobrze, ja juz wiele razy opisywalam swoje przygotowania i starania i ktos kto by obiektywnie na to spojrzal bylby przekonany, ze zrobilismy wszystko co w naszej mocy ;) przy naszym 3 ludziku zmienilismy nasz sposob odzywiania diametralnie bo wierzylam, ze dieta wplywa na srodowisko wewnetrzne i sprzyja xx lub xy ale prawda taka, ze co nam pisane to bedziemy miec ;) u mnie nikt mi nie dokuczal, ze mam dzieci jednej plci to ja zawsze syna chcialam no ale widac wnuki mi pisane tej plci beda :) to bede rozpieszczac :) teraz juz jestem w pelni spelniona jako matka i wiecej dzieci nie planuje wszak bezplodni nie jestesmy i jakby sie trafilo to bym kochala tak samo jak juz istniejaca trojce i wychowalabym najlepiej jak umiem :)

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa :) wiesz co najbardziej ludzi wkurza ? Ze czlowiek ma ta gromadke dzieci , jest zadbany , ma dobry status spoleczny ,zadbane dzieci ,dom , nie daj Boze kase to Ci "madrzy" ludzie zaraz dopisuja sobie cala historie , ze dzieci masz np dla "pincet plus" itd. No bo skad masz ? :D Mnie to serio bawi :D Mieszkam od ponad 12 lat poza pl. i widze frustracje ludzi ze nie maja sie jak tego tematu czepic ale kolezanka w polsce co chwile slyszy takie docinki ( ma 3 corki) Takze ludzie zawsze znajda sobie powod do czepiania jesli czlowiek odstaje od "normy" . Koniecznie trzeba miec corke i syna ( 1+1) , meza , psa kub kota , chodzic do kosciola , jezdzic na wakacje do Wladyslawowa i nie odstawac na zadnej plaszczyznie bo "somsiad" czy "wszytskowiedzaca" Pani Pelagia z warzywniaka ma dla Ciebie lepszy pomysl na zycie .

ps. celowo pisane z bledami ...zeby nie bylo :D

Ostatnia edycja:
Z clo dziewczyny nie można brać nic co wpływa na hormony. Żadnego Saw Palmetto napewno. Brałam przed cyklem z clo a przy clo już nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czyli albo lukrecje albo saw palmetto, tak? Ale czy mozna łączyć jedno albo drugie z Inofemem?

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Mihasia clo napewno nie wolno. Ale co do Lukrecji to nie mam pojęcia. Chociaż myśle ze lepiej nie łączyć- co za dużo to nie zdrowo. Chodzi mi o SP. Ale inofem można z clo wiec z lukrecja napewno tez.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleee życzę by Ci się spełniło, to wtedy o przepis poproszę; ) powieszę na lodówce i będzie kusił ;)

Żebym znała to sama bym skorzystała [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale do trzech razy sztuka... wiec może przy drugiej trójce mi wyjdzie [emoji6]

[emoji166][emoji166] PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166]

Do góry