reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

reklama
kochałam się z chłopakiem w 12 i 13dniu cyklu miesiączkowego i chłopak skończył we mnie ale ta sperma wypłynęła. w obecnej chwili okres mam dostać za 6dni ale mam niepokojące objawy, ból w podbrzuszu i to cały czas,kucie w jajnikach, ból piersi po bokach i mrowienie, ból głowy a od 2dni jest mi nie dobrze i wymiotuje. a dziś podwyższyła mi się temperatura w pochwie do 38stopni? czy mogę być w ciąży?

I myślisz, że to uchroni Cię przed ciążą??? Nie no, brawo!
Jeżeli 92 to Twój rok urodzenia, to gratuluje uświadomienia. Jeżeli nie planowałaś ciąży, to pory na pełne szaleństwo bez zabezpieczenia też sobie nie mogłaś wybrać lepszej...
Czasami udaje mi się ugryźć w język, ale czasami nie mogę się powstrzymać od komentarza.
Panno Cudowna, może być pani w ciąży i bynajmniej nie jest to cudowne poczęcie ;-) Zapraszam do wątku przypiętego u góry "Objawy bardzo wczesnej ciąży" i do zrobienia testu, bo raczej tutaj Cię nie zdiagnozujemy.

Hmmmmm to już się stje normą średni 2-3 razy w tygodniu czyta się gdzieś na forum pytanie "czy to ciąża?" " a może jestem w ciąży?" "czy to możliwe że zaszłam w ciążę?"
nie wiem czy teraz jest tak trudny dostęp do literatury?czy tak ciężko zanim zabierze się za sex prze zytać choćby w necie o metodch antykoncepcji?
wiem że antykoncepcja m oże zawieść ale jej brak to już napewno!!!
a odpowiadając na twoje pytanie no pewnie że mogłaść zajść w ciąże a my nie jesteśmy wróżkami i ci na to pytanie nie odpowiemy .prpopnuję aptekę lub super market test i wc o poranku:tak:
przeraszam miałam nie komentować ale czasami myślę czemu tyle dziewczyn naiwnie myśli że nie stosując antykoncepcji nie zajdzie w ciążę no bo ich to nie dotyczy a potem...............

Nie rozumiem tego braku świadomości, czy ciąża jest możliwa czy nie.
Osobiście powiem, że właśnie liczę się z tym, że z mężem wpadliśmy wczoraj drugi raz. :-)
Nie zamierzam zadawać pytań czy to możliwe czy nie. Był seks, była przyjemność, był 13 dzień cyklu, może zaszłam w ciążę. Planowaliśmy za pół roku, ale co tam. Cieszyć się będę i tak te pół roku to bym nie wytrzymała :tak: Test zrobię jeśli miesiączka się spóźni, bo zawsze mam regularnie.

Dziewczyny ja też czasem nie mogę się powstrzymać od komentarzy ale to robię uważam, a raczej chciałabym by to miejsce nie dyskryminowało i nie wyśmiewało żadnych pytań. Niewiedza ludzka jest ogromna a krytykowanie tej dziewczyny nic nie zmieni. Na pewno jest przerażona że może być w niechcianej ciąży. Bądźmy wyrozumiałe. ;-)

Dziewczyny ja też czasem nie mogę się powstrzymać od komentarzy ale to robię uważam, a raczej chciałabym by to miejsce nie dyskryminowało i nie wyśmiewało żadnych pytań. Niewiedza ludzka jest ogromna a krytykowanie tej dziewczyny nic nie zmieni. Na pewno jest przerażona że może być w niechcianej ciąży. Bądźmy wyrozumiałe. ;-)

Staram się, ale im bardziej będzie przerażona, tym wieksze szanse, ze czegoś ją to nauczy! Jeżeli okaże się, że miała szczęście, to może następnym razem trochę pomyśli. Wiesz co jest bardziej przerażające- ze ta niewiedza staje się bardzo powszechna.

reklama
Cudowna, co miałaś z biologii w 4 klasie podstawówki? Ile plemników jest potrzebne do zapłodnienia? Uwaga, niespodzianka: JEDEN! A w spermie z jednego wytrysku jest ich o ile dobrze pamiętam około 30 milionów. To daje 2 miliony w każdej kropli. Jasne że mogłaś zajść w ciążę, zwłaszcza że 13 dzień cyklu to połowa i akurat dni płodne. Test ciążowy kosztuje około 10 zł. Jeśli nie wpadłaś - paczka prezerwatyw w supermarkecie też dycha za 12 sztuk.
A wychowanie dziecka jak niedawno policzono - do 18tego roku życia 300 000zl. Sama sobie policz co Ci się opłaca bardziej.

Za ten post na mnie nie krzyczcie - jestem krytyczna, ale na pytanie odpowiadam.

Do góry