reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

Mam pytanie. Może któraś z Was bedzie mogła mi pomóc. 2.12 "przytulałam się" z narzeczonym. 12.12 zrobiłam betaHCG i nic nie wyszło :/. Mozliwe jest, że pośpieszyłam się z tym badaniem??

reklama
No to teraz zagadka.

Przy pierwszej ciąży: od początku brak @, żadnych plamień, ładniejsza cera, w ogóle nie przetłuszczające się włosy, lepszy apetyt, humorki...

Czy przy ewentualnej drugiej ciąży może być wszystko na odwrót? tzn. okres w miarę normalny (może ciut słabszy), ciągle przetłuszczone włosy, brak apetytu, brak specjalnych humorków... do tego delikatne mdłości (ale to może przez brak apetytu i niejedzenia przez cały dzień), przemęczenie w ciągu dnia, bezsenność w nocy...

(chyba, że na to wszystko wpływa po prostu stres, którego ostatnio u mnie jest dosyć sporo...)

bo właśnie tak się zastanawiam, czy nie wpadliśmy z moją drugą połówką... jeśli tak, to byłby to jakoś 4 tydzień...
co o tym myślicie?
wiem, że najlepiej iść i zrobić test, ale się boję :D pewnie i tak go zrobię wkrótce, ale chcę najpierw poznać czyjąś opinię na ten temat...
tylko proszę, bez obrażania, bo jak widzę, to w tym temacie różnie bywało:)

Pozdrawiam :)

Prija0, moja siostra prawie dwa lata temu poroniła i miała zabieg, to lekarz kazał im poczekać z pół roku żeby wszystko się unormowało. A teraz ma śliczną 10 miesięczną córeczkę :)

Mam pytanie. Od kilku miesięcyw w tak zwane dni niepładne uprawiam sex z partnerem nie używając zabezpieczeń. Od jakiegoś czasu może od tygodnia mam 24godzinną ochote na sex , mogłabym non stop sie kochać z nim . Do tego dochodzi to ze pewnymi momętami szczególnie rano mam zawroty głowy, dużą ochote na papierosy i wrażliwe na dotyk piersi . Ostatni okres miałam 20-24 grudnia. Czy jest możliwe że jestem w ciąży ?

No to teraz zagadka.

Przy pierwszej ciąży: od początku brak @, żadnych plamień, ładniejsza cera, w ogóle nie przetłuszczające się włosy, lepszy apetyt, humorki...

Czy przy ewentualnej drugiej ciąży może być wszystko na odwrót? tzn. okres w miarę normalny (może ciut słabszy), ciągle przetłuszczone włosy, brak apetytu, brak specjalnych humorków... do tego delikatne mdłości (ale to może przez brak apetytu i niejedzenia przez cały dzień), przemęczenie w ciągu dnia, bezsenność w nocy...

(chyba, że na to wszystko wpływa po prostu stres, którego ostatnio u mnie jest dosyć sporo...)

bo właśnie tak się zastanawiam, czy nie wpadliśmy z moją drugą połówką... jeśli tak, to byłby to jakoś 4 tydzień...
co o tym myślicie?
wiem, że najlepiej iść i zrobić test, ale się boję :D pewnie i tak go zrobię wkrótce, ale chcę najpierw poznać czyjąś opinię na ten temat...

Polecam mój sposób na sprawdzenie. Przeczytaj wszystkie możliwe objawy ciąży i jak będzisz mieć więcej jak połowę z nich to zdecydowanie idz po test :) Ja tez myslałam , że to stres ale zbyt dużo objawów przypominałao ciążę, więc nie zwlekałam ze sprawdzeniem.

Ami.paskudo, ja bym po prostu zrobila test. Tak, kazda ciaza moze byc inna i dawac inne objawy, ale w poczatkowym okresie nie oczekuj humorkow i sensacji zoladkowych bo to ciut wczesnie. Calkiem spora czesc objawow przychodzi pozniej. Najprosciej wyczekac do terminu @, jesli sie spozni zrobic sikanca i wiesz na czym stoisz.

No to teraz zagadka.

co o tym myślicie?

powiem tak nikt z nas wrózką czarodziejką nie jest. wybierz sobie odpowiedz ktora bardziej Ci pasuje.

a) tak jestes w ciąży
b) nie jestes w ciaży.

Sorry jestes dorosłą kobieta maszeruj po test i juz

reklama
Więc tak, jak większośc piszących tutaj kobiet zacznę od objawów.. Ostatni stosunek odbył się mniej więcej 2 tygodnie temu.
- okres powinnam dostac około 23 a już jest 7 ( mówię około bo mój okres nie jest regularny mimo że mam 21 lat, jednak tyle spóźnienia trochę mnie martwi)
- ciągle czuję jakbym miała wzdęty brzuch, jednak espumisan sobie z tym nie radzi
- od jakoś 6 dni mam okropne bóle brzucha, uczucie jakie zwykle było chwilę przed okresem-tyle że okresu nie ma, ból w sumie w ciągu całego dnia, jednak w nocy najsilniejszy, skurcze itd.
- 2 razy z rana zdarzyło mi się zwymiotowac...chociaz wiem ze na wymioty tak czy siak było by za wczesnie
- zwykle zasypiam koło 24-1, ostatnio koło 22 juz czuje zmęczenie.
- a no i oczywiscie dostalam jeszcze zapalenie pochwy

Jedyne co tu nie pasuje to to, że dziś robiłam test, wyszedł negatywny...
nie wiem co myslec, a wizyta dopiero za 2 tygodnie.

Do góry