reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

Olka mówią, że test najlepiej robić z pierwszego moczu więc wieczorny, zwłaszcza jak więcej płynów wypiłaś jest bardziej rozrzedzony. Zrób betę i za kilka dni kolejną, wtedy będziesz miała jaśniejszy obraz sytuacji. U mnie test nawet tydzień po oczekiwanej @ nie wykazał 2 kresek a beta zrobiona w dniu @ też nic nie pokazała, nie miałam okazji porównać kilka dni później, więc dopiero drugi test 2 tyg po @ wykazał ciążę. Różnie to bywa, każdy organizm jest inny. Lepiej jeszcze nie planuj hucznego sylwestra, bo jeśli do tej pory miałaś @ regularnie to albo Ci się spóźnia bo się stresujesz czy jesteś w ciąży lub jesteś w ciąży i spóźni Ci się o 9 miesięcy.:-D

reklama
Galwaygirl Sylwestra już mam zaplanowanego, ale będę uważać na siebie. Impreza w gronie znajomych:) Hmm nie wiem czy dobrze napisałaś, skoro z pierwszego moczu to poranny, a nie wieczorny:) Następny test zrobię w piątek rano, bo niby po 2-3 dniach mocno wzrasta poziom hcg.

Sama nie wiem czy się stresuję, ale chciałabym być w ciąży. Mimo, że jestem młoda i nie skończyłam jeszcze szkoły.
A wczoraj mój chłopak mnie zaskoczył, bo cały czas mi mówił, że to za wcześnie i nie chce myśleć narazie o dziecku. A wczoraj jak Go spytałam co o tym myśli, to powiedział, że już się przyzwyczaił do myśli, że mogę być w ciąży i że wszystko będzie dobrze:) Także mi troszkę ulżyło:)

A Ty Galwaygirl już końcóweczka prawie. Jak się czujesz?:)

haha mam wrażenie, że są 3 sposoby żeby dowiedzieć się o tym czy jest się w ciąży:
1) zrobić test
2) iść do lekarza
3) zapytać laski na forum ;))))

Ja skorzystałam z pierwszego i drugiego! :)

No nic dziewczyny. Dziekuje wszystkim za rady. Nieproszona @ mnie odwiedziła w końcu... także koniec oczekiwania. to raczej @, bo co innego..?

życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam:)

Olka_21 jak sama napisałaś, jesteś jeszcze młoda i na Ciebie przyjdzie czas, lepiej skończ szkołę i tak z 2-3 lata kombinujcie a na razie ciesz się niestrudzonymi latami młodości. Napisałam, że z pierwszego moczu, wieczorny może być rozrzedzony no ale skoro @ przyszła to problem z głowy z testowaniem

galwaygirl, miesiączka nie zawsze oznacza, że kobieta nie jest w ciąży. Ja przy pierwszym dziecku zaszłam w ciąże i po paru dniach miałam @, a teraz przy ciąży zaszłam w dniu miesiączki (może parę godzin wcześniej) :) Niezbadane są uroki kobiet.

Malusiolka masz rację, moja koleżanka miała okres do 3 miesiąca ciąży, więc teoretycznie jest szansa, ale z tego co pamiętam do Olka miała stosunek 2 dni przed owulacją i to chyba wyliczoną netowymi sposobami a nie mierzoną temperaturą, śluzem, itp. bo oni nie starali się o dziecko, tylko tak wyszło ;-)
Z drugiej strony łatwiej z jakiegoś powodu "wpaść" niż zajść w zaplanowaną ciążę, ech te nasze blokady psychiczne :baffled:.

Witam znowu:) Mam pytanie: po jakim okresie od łyżeczkowania dostaje się okres? Od tygodnia boli mnie brzuch, ale nie umiem dostać. Zabieg miałam 13 listopada. Powinnam już dostać. Pozdrowienia :)

Dzięki dziewczyny. No tak my się nie staraliśmy, ale jednak trochę żałuję, że nic z tego nie wyszło.
Małe sprostowanie. stosunek był 2 dni ale nie przed owulacją a samymi dniami płodnymi.

Pozdrawiam:)

reklama
Prija0 nie wiem jak to jest z łyżeczkowaniem bo ja poroniłam samoistnie i organizm sam się oczyścił, ale ogólnie po poronieniu to trzeba cierpliwości by organizm doszedł do normy z @ i owulacją. Pozdrawiam

Do góry