reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

Olka mówią, że test najlepiej robić z pierwszego moczu więc wieczorny, zwłaszcza jak więcej płynów wypiłaś jest bardziej rozrzedzony. Zrób betę i za kilka dni kolejną, wtedy będziesz miała jaśniejszy obraz sytuacji. U mnie test nawet tydzień po oczekiwanej @ nie wykazał 2 kresek a beta zrobiona w dniu @ też nic nie pokazała, nie miałam okazji porównać kilka dni później, więc dopiero drugi test 2 tyg po @ wykazał ciążę. Różnie to bywa, każdy organizm jest inny. Lepiej jeszcze nie planuj hucznego sylwestra, bo jeśli do tej pory miałaś @ regularnie to albo Ci się spóźnia bo się stresujesz czy jesteś w ciąży lub jesteś w ciąży i spóźni Ci się o 9 miesięcy.:-D

reklama
Galwaygirl Sylwestra już mam zaplanowanego, ale będę uważać na siebie. Impreza w gronie znajomych:) Hmm nie wiem czy dobrze napisałaś, skoro z pierwszego moczu to poranny, a nie wieczorny:) Następny test zrobię w piątek rano, bo niby po 2-3 dniach mocno wzrasta poziom hcg.

Sama nie wiem czy się stresuję, ale chciałabym być w ciąży. Mimo, że jestem młoda i nie skończyłam jeszcze szkoły.
A wczoraj mój chłopak mnie zaskoczył, bo cały czas mi mówił, że to za wcześnie i nie chce myśleć narazie o dziecku. A wczoraj jak Go spytałam co o tym myśli, to powiedział, że już się przyzwyczaił do myśli, że mogę być w ciąży i że wszystko będzie dobrze:) Także mi troszkę ulżyło:)

A Ty Galwaygirl już końcóweczka prawie. Jak się czujesz?:)

haha mam wrażenie, że są 3 sposoby żeby dowiedzieć się o tym czy jest się w ciąży:
1) zrobić test
2) iść do lekarza
3) zapytać laski na forum ;))))

Ja skorzystałam z pierwszego i drugiego! :)

No nic dziewczyny. Dziekuje wszystkim za rady. Nieproszona @ mnie odwiedziła w końcu... także koniec oczekiwania. to raczej @, bo co innego..?

życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam:)

Olka_21 jak sama napisałaś, jesteś jeszcze młoda i na Ciebie przyjdzie czas, lepiej skończ szkołę i tak z 2-3 lata kombinujcie a na razie ciesz się niestrudzonymi latami młodości. Napisałam, że z pierwszego moczu, wieczorny może być rozrzedzony no ale skoro @ przyszła to problem z głowy z testowaniem

galwaygirl, miesiączka nie zawsze oznacza, że kobieta nie jest w ciąży. Ja przy pierwszym dziecku zaszłam w ciąże i po paru dniach miałam @, a teraz przy ciąży zaszłam w dniu miesiączki (może parę godzin wcześniej) :) Niezbadane są uroki kobiet.

Malusiolka masz rację, moja koleżanka miała okres do 3 miesiąca ciąży, więc teoretycznie jest szansa, ale z tego co pamiętam do Olka miała stosunek 2 dni przed owulacją i to chyba wyliczoną netowymi sposobami a nie mierzoną temperaturą, śluzem, itp. bo oni nie starali się o dziecko, tylko tak wyszło ;-)
Z drugiej strony łatwiej z jakiegoś powodu "wpaść" niż zajść w zaplanowaną ciążę, ech te nasze blokady psychiczne :baffled:.

Witam znowu:) Mam pytanie: po jakim okresie od łyżeczkowania dostaje się okres? Od tygodnia boli mnie brzuch, ale nie umiem dostać. Zabieg miałam 13 listopada. Powinnam już dostać. Pozdrowienia :)

Dzięki dziewczyny. No tak my się nie staraliśmy, ale jednak trochę żałuję, że nic z tego nie wyszło.
Małe sprostowanie. stosunek był 2 dni ale nie przed owulacją a samymi dniami płodnymi.

Pozdrawiam:)

reklama
Prija0 nie wiem jak to jest z łyżeczkowaniem bo ja poroniłam samoistnie i organizm sam się oczyścił, ale ogólnie po poronieniu to trzeba cierpliwości by organizm doszedł do normy z @ i owulacją. Pozdrawiam

Do góry